Návšteva logopedičky 3,5 ročným dieťaťom a grafomotorika

nina233
4. jún 2013

Ahojte, mate niektora skusenost s 3,5 - 4 rocnym dietatom, navstevou logopedicky a nasledne skusanie grafomotoriky? Ako to prebiehalo? Ake vam to prinieslo vysledky? Spolupracovalo vase dieta s lekarkou? Bola som s malym pred tyzdnom u logopedicky (rozprava dost,ale ma nespravnu vyslovnost) maly rozpraval, co vidi na kartickach (rozne obrazky) a na nasledujuce sedenie sa zameriame na grafomotoriku. Dakujem.

dai
4. jún 2013

@nina233 ahoj, ja som bola s malou ked mala 3 roky - tiez vsetko rozpravala ale mala zle sykavky - my sme ale ziadnu grafomotoriku neerobili☹ grafomotorika v tom veku moze zahrnovat akurattak obkreslovanie alebo skor vymalovavanie - neviem si predstavit co ine by tam mohli robit - podla mna je grafomotorika dolezita az pre predskolakov, nechapem preco toto riesite na logopedii☹ povedala vam dovod alebo co tym chce preukazat, ci kam by to vysetrenie malo viest?

inak nasa spolupracuje dobre - bude mat 6 a este stale chodime - r sme zvladli, teraz hlavne pocuvame a rozoznavame pismenka plus stale dokoliecka opakovanie tych sykaviek ( nasa zacala rozpravat ked mala 1 - 1.5 roka suvislo a zial si vytvorila zle navyky pri tych sykavkach takze trva to odstranit☹ )

nina233
autor
4. jún 2013

@dai maly nevyslovuje sykavky, nevie makcit, nevie r, je toho viacej. K,G pekne rozprava. Ponahla sa, potom zhltne aj polovicu slova, aj ked vie k, g, tak v slove ho malokedy pouzije. Logopedicka povedala, ze je tam toho vela co zlepsovat...no, nepotesila ma. Inak maly pozna vsetky pismena, aj cisla, je sikovny, technicky zdatny, len v tej reci je co dohanat.
Uz som si nastudovala, ze grafomotorika je vhodna skor pre predskolakov, maly nechodi este do skolky, az v septembri, tak neviem, ci to bude najvhodnejsi sposob. Tak uvidime, co nas buduci tyzden caka. Mam si priniest zosit a ceruzky, ale kolko maly vydrzi pri nej sediet, to fakt netusim . Prvy krat tam sedel 10 minut a dost 🙂 .
Dakujem za odpoved a prajem tiez vela trpezlivosti.

matozazzo
4. jún 2013

Kedze nechodi do skolky, myslim, ze je spravne, ze navrhla aj grafomotoriku, uz by mal ovladat minimalne zaklady, v predskolskom veku je to uz neskoro... A popri tom, ked budu cvicit grafomotoriku, budu dbat a precvicovat aj vyslovnost.