Nepochopiteľné správanie. Prečo ma začala odmietať?

janiela
8. máj 2009

Ahojte. Chcela by som poprosiť o radu. Mám takmer 3 ročné dievčatko. Je to práve mesiac čo začala chodiť do školky. Ja som od mája nastúpila do práce. Tri roky sme boli spolu doma a veľmi sme sa na seba naviazali. Manžel ma velmi narocnu pracovnu dobu, takze sme boli skoro stale same. Teraz manžel chodí domov každy deň a sme spolu oveľa viac. Malá ho má veľmi rada. Len mám pocit akoby začala mať menej rada mňa. Posledné dni sa so mnou nechce hrať, stále chce iba tatinka. Dnes mi dokonca povedala, že ma neľubi. Predtým som všetko musela robiť len ja. Takmer vždy chcela iba maminku. Tento týždeň bola prvý krát v školke aj na poobedné spinkanie. Zvláda to celkom dobre, aj keď rána sú ťažšie. Potom cez deň je už vraj v pohode. Rozpráva nám ako sa jej tam páči, čo robili a podobne. Večer už zasa nechce ísť, rovnako ráno, ale nieje to nijako dramatické. Vždy ju musím viac krát uistiť, že po ňu určite prídem.
Tatinko sa s ňou blázni, hrá sa s ňou keď može. Ale ja sa s ňou predsa hrám tiež. Prečo ma zrazu začala odmietať? Niekedy sa nedá splniť všetko čo si malá zmyslí, veď treba aj doma niečo urobiť. Teraz je to o to ťažšie, že som začala chodiť do práce. Nie do povodnej, takže sa vlastne všetko musím učiť. Som z toho vyčerpaná, chýba mi malá, nikdy sme neboli od seba dlhšie preč. A keď prídem tak by som bola najradšej stále len s ňou, no ona si zmyslela, že tatinko je lepší.Myslíte, že mi už načisto preskakuje, že žiarlim na vlastného muža? Mimochodom naše manželstvo je úplne v poriadku

martao
8. máj 2009

janiela,
myslím si, že je to normálne. Tatinko je teraz vzácny. Chce s ním robiť všetko. Skús si nájsť s ňou spoločný záujem, niečo čo je vyslovene ženské - šitie na bábiku, maľovanie, česanie, spoločné nakupovanie. Určite vás to zasa spojí. Pravdepodobne aj sa trochu hnevá. Možno má pocit, že si ju do školky odložila a išla radšej do práce. Neviem, či ste sa bavili o Tvojej práci, či pozná význam peňazí. Možno by to pochopila. Ja vyprevádzam deti do školky so slovami, že ich ľúbim a nech sa im darí. Oni mi tiež povedia to isté.Jednoducho ju uisťuj, že ju máš rada. Raz sa to určite zmení.

Ja som na tom horšie, mám 3 chlapcov. Do 3 rokov som bola len ja. Teraz je tatinko, ten najlepší. Jednoducho som sa s tým zmierila. Chalani ma potrebujú, len keď sú hladní alebo hľadajú ponožky. Milujú, keď im niečo kreslím - ASPOŇ NIEČO. Už teraz mám obavy, čo bude ak mi odrastie aj ten najmenší. Takže aj ja niekedy žiarlim na manžela.

jaduska
9. máj 2009

janiela, to je prirodzené správanie, nemáš dôvod mať obavy, ani žiarliť... 😉 Dieťa jednoducho občas preferuje iba jedného z rodičov. Väčšinou si tú smotanu zlíznu oteckovia, lebo oni nemajú čas deti vychovávať, iba sa s nimi pohrať a trošku poblázniť. A mama je tá, ktorá musí byť prísnejšia a dbať na nejaké pravidlá. Tak malé dieťa to ešte pochopiť nevie. Občas sa pobláznite všetci traja spolu - neboj, neumytý riad a nepožehlené prádlo počká, nikam neutečie, ani sa samo neuprace.
Ak ti malá povie, že ťa neľúbi, tak ty jej povedz, že ju ľúbiš aj tak.....Možno o mesiac budeš tou lepšou opäť ty a tatinko upadne na chvíľu do zabudnutia.... 🙂

janinah
9. máj 2009

nehľadaj problém tam,kde nie je 🙂

macca5
9. máj 2009

ja mám dvoch synov ,ten prvý to bol taký maminkovský,nikde som sa nemohla od neho ani pohnúť.Stále za mnou plakal.Zostalo to dodnes,dobre si rozumieme a pubertu prežívame v pokoji. 😀 Druhý syn je zas pravý opak tatinko sem ,tatinko tam stále za ním plače. Je to hrozné, hlavne ked je muž v robote.Po jednej strane som bola rada ja mu dám pusu a môžem ísť 😉 ,ale na druhej strane ,ked muž je v robote som to ja ,čo ho musí utíšiť a to je niekedy kopec nervov .Nechce ma a nelúbi a pod.Vtedy mi je to hrozne lúto ☹ ,lebo ho lúbim rovnako ako toho staršieho.takže úplne chápem ako sa cítíš.Tiež mu stále opakujem ako ho lúbim,ked niečo chce tak povie že ma lúbi,a ja viem že to je pravda.On nás lúbi oboch,ale ked si môže vybrať tak vedie tatino. 😝

janiela
autor
9. máj 2009

Ďakujem za cenné názory. Naozaj som bola z toho včera zúfalá. Ale po prečítaní vašich príspevkov sa citím oveľa lepšie. Asi naozaj hľadám problém kde nie je. Prajem pekný deň.

maca793
10. máj 2009

normálne správanie dieťaťa
síce my otca nemáme, ale potlkam sa s mnohými vecami od malej ktoré ma vedia poriadne zaskočiť.