Neprijaté deti do škôlky v Pezinku

lenkakoncovka
25. apr 2012

ahojte mamičky, mám na vás všetky otázku: ako ste s prijatím detí do škôlky? a hlavne v Pezinku a okolí? Ja som dnes zisťovala situáciu, a nie že mi len malú nevzali, ale chýba miesto pre 250 detí v celom PK. 😠

euffra
25. apr 2012

v petrzalke neprijali az 492 deti

kvaca
25. apr 2012

Fíha, tak teda náš má ešte nízky vek na škôlku, ale už sa "teším" ako aj nás pošlú do preč. Asi ho radšej hneď zajtra pôjdem v predstihu zapísať.

rebecca2006
25. apr 2012

@kvaca keby sa to dalo.... Ja som síce zo SC, kde je situácia podobne katastrofálna, ale nedá sa dať žiadosť predščasne, len pre ten rok, kedy dovŕši 3 roky. Ja so chcela malého zapísať hneď, ako sa narodil- a poslali ma dokelu ☹

1ivanka1
25. apr 2012

inak o takýchto problémoch tuším počujem všade...tak najrpv všetci hovoria, že sa nerodia deti, keď sa začnú rodiť, tak nie je možnosť ani škôlky..aby človek bojoval o takéto podľa mňa základné povinnosti štátu.. o chvíľu v každom väčšom meste bude 1 školka štátna, a zbytok súkromné, ktoré budú určite dosť predražené.. 😢

kvaca
26. apr 2012

@rebecca2006 Zaijímavé, ja som doteraz žila v presvedčení, že sa to dá, že je pre škôlku lepšie vedieť predbežný záujem o ich služby, aby sa prípadne mohli postarať o zabezpečenie dostatočného množstva pracovných síl a nie hrať sa každý rok na prekvapko. Tu asi tiež platí zásada, že treba niekoho poznať, však? Ozaj nie je tu nejaká riaditeľka škôlky, ktorá potrebuje dobrú kamošku? Pokecáme, budeme spolu chodiť na prechádzky a potom mi v rámci dobrých kamarátskych vzťahov šupne špunta do škôlky. 😉 Hmmmm škoda, že nie som dostatočne asertívna.

adulik23
26. apr 2012

@kvaca skolka nepotrebuje vediet predbezny zaujem. zober si priklad: skolka ma 4 pavilony, kazdy s kapacitou 20 deti, teda ju navstevuje 80 deti. riaditelka vie, ze tam ma 25 predskolakov, ale rodicia 5 deti poziadali o odklad skolskej dochadzky. teoreticky teda na konci roka odide 20 deti a ona moze prijat 20 novych. lenze aktualnych prihlasok ma 100. to ze na dalsi skolsky rok sa hlasi inych 100 deti a na ten dalsi 130 jej nepomoze v ziadnej priprave, lebo skolku aj tak nenafukne a hygiena a skolska inspekcia a ktoviekto este jej nedovolia dat do pavilonu s kapacitou 20 deti 30 deti. 😒 treba pisat na mesto a ziadat zriadenie novej skolky. cim viac rodicov bude pisat, tym lepsie.
ps: nerobim v skolke. takto mi to pred 2 rokmi vysvetlili, ked som chcela syna prihlasit predcasne. 🙂

kvaca
26. apr 2012

@adulik23 Ja som v škôlke pracovala, ako krúžkarka asi pred štyrmi rokmi. Učila som na piatich MŠ (Dúbravka a Petržalka). Postupne ich okrem jednej všetky zrušili. Ale budovy tam stále prázdne stoja. Ja viem že ich treba skontrolovať a opraviť, kuknúť na rozvody, na potrubia a pod... Ale stále tam sú, nikto iní, dokonca ani bezdomovci tam nieje.

tara2
26. apr 2012

my sme sa hlasili do Vinicneho (v lete sa tam stahujeme) a tiez nas nezobrali ☹

murkaa
4. máj 2012

my sme sa hlásili v Slovensko Grobe a bohužial. Navyše máme smolu, lebo sme dvojičky 😨 😨 a vyzerá to tak, že ak s tým niečo neurobia, tak o 3 roky budu otvárať "len" predškolské deti, lebo neviem kam ich z roka na rok budú posúvať

dejnika
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
miriams1
15. máj 2014

Ahojte pezinčania,
ako ste dopadli tento rok pri prijímaní deti do MS. Rozprávala som sa s viacerými maminami a je to rôzne zaleží od škôlky. Naša dcéra sa nedostala ☹, pritom keby sme dali prihlášku na inú škôlku tak to mame v suchu. Dávali sme prihlášku na Vajanského tam zobrali ešte deti ktoré dovŕšili 3 roky vo februári, mladšie nie. Kamoška dávala prihlášku na sever septembrovému dietatu a dostali sa druhá na MS Bystrická augustovému a tiež sa dostali. Dnes som stretla jednu maminu, ktorá dávala prihlášku na Muškáte a nevzali jej tam dve deti vo veku 3,5 a 4,5 roka. Nemáte informácie ako sú na tom ďalšie škôlky v Pezinku?

rutie
20. jún 2014

@miriams1 Velmi zavisi od skolky. Niekedy sa oplati prist na urad s prihlaskou tesne pred 17.00 a normalne slusne sa popytat riaditeliek, kolko maju zapisanych deti a ako im to vychadza. Napr. v Grinave brali aj deti narodene v septembri, oktobri, buduci rok to moze byt uplne inak. Pred styrmi rokmi napr. brali vela na Vajanskeho a do Grinavy a na Bystricku minimum.

precudziedeti
20. jún 2014

Známa otvorila novú triedu pre MŠ nad 3 roky v BA Rača, info IP. Sú to jasličky s MŠ. Dobrý spoj aj z Pezinka

meg_junova
23. aug 2014

Mna by tiez zaujimalo,kde beru a kde obmedzene.My sa ideme prihlasit v januari,na urad,neviete kam presne to treba ist ?Sice je to az na novy rok 2015,ale chcem byt pripravena.Maly buďe mat 3roky az v july 2015,je sanca,ze ho zoberu?

ornelamuti
26. apr 2016

Ahojte, ja hľadám tiež škôlku a našla som super súkromnú Múdre hlavičky v Pezinku na Cajlanskej ulici, sú to aj jasle takže berú aj skôr. Pozerala som cenník a je tam taký poplatok ako inde, a nič sa nepripláca, a majú aj bazén, saunu a angličtinu. A veľmi sa mi pozdáva aj že tam rodič môže prísť. Pohovorím s polovičkou a hádam idem do toho.

alinko11
10. aug 2017

Ahojte no ja mam podobný problem.Kedze sa mi naskytla praca v Pezinku a som z vychodu tak som sa rozhodla presťahovať aj s deckami. Nieto ze som dlho hľadala podnájom teraz ked som ho konecne našla tak nezoženieme škôlku a skolu pre decká? To čo je už za svet toto!!!! Tak mozes pracovat a nemas kde dat deti. Katastrofa

dai
10. aug 2017

@alinko11 tak so skolkou mas problem v kazdom vacsom meste, v okoli bratislavy je to uplne normalny jav, s tym zial treba ratat... so skolou si nemyslim ze by si mala mat problem

alinko11
10. aug 2017

@dai nemala by som mat problem ? Tak dufam ze nieco vybavím

dai
10. aug 2017

@alinko11 tak so skolou pisem - treba si jasne ze zistit pravidla a pod. , so skolkou je to uz uplne ina kava... ale to zial je fakt ktory sa asi nezmeni za 1 den☹

gertrudka222
30. júl 2018

Žienky; pekný deň Vám prajem 🙂 Mám taký menší problém, teda neviem či to je problém ale potrebovala by som radu, ako to čo najlepšie spraviť, aby dobre bolo. Môj synček mal pred mesiacom 2 roky a chcela by som ho dať do škôlky alebo jasiel, keďže do pôrodu mám možnosť pracovať z domu na niekoľko hodín. Keby ho mám doma, tak nespravím nič ☹ Lenže do klasickej škôlky mi ho nezoberú. Viete o niečom dobrom v Pezinku? Kľudne to zariadenie môže byť aj súkromné, len aby to stálo za to a aby môj synček bol v dobrých rukách!

seagul
30. júl 2018

@gertrudka222 ja mám 1.5 ročné dieťa na cajlanskej v múdrych hlavickach. Za mňa spokojnosť, stačí tam zavolať a poukazujú vám to tam.

gertrudka222
30. júl 2018

@seagul ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Smiem vedieť, koľko tam platíte? A ono chodí do škôlky či ešte len do jasiel?

seagul
1. aug 2018

@gertrudka222 chodí do jaslickovej triedy, je to v jednej budove a časť dňa sú v "priestoroch jaslí" a časť všetci spolu. Deti tam delia viac podľa schopnosti ako podľa veku, s ním sú tak deti do 2 rokov cca ( ale to je len môj odhad). Školné je 330e ( -280e od statu) + stravu 4e na deň.

gertrudka222
2. aug 2018

@seagul Ako to myslíš, že -280€ od štátu? Dá sa vybaviť nejaký príspevok, ktorý dostávaš, keď dieťa nezoberú do štátnej škôlky ale musí navštevovať súkromnú?? 😲😲

seagul
2. aug 2018

@gertrudka222 na dieťa do 3 rokov berieš buď rodičovský príspevok ( tých 200 a dačo eur) alebo príspevok na starostlivosť o dieťa max do výšky 280e ak je v súkromnom zariadení alebo s opatrovateľkou. Si písala že má 2 roky takže máš na príspevok nárok kým nebude mať 3. Ale podmienkou je že žiadateľ ( ty alebo otec dieťaťa) musí chodiť do práce, úrad práce bude okrem iného chcieť potvrdenie z prace alebo zmluvu.

gertrudka222
3. aug 2018

@seagul Rodičovský príspevok dostávam, to je jasné ale nevedela som, že je ešte aj príspevok na starostlivosť ak je súkromnom zariadení. Dobré vedieť, ďakujem ti za info! To je v pohode, manžel pracuje a ja chcem tiež začať, tak zo zmluvou problém nebude. Už teda vybrať len nejakú škôlku. Budúci týždeň chcem nejaké pobehať, aby som ich videla na živo. To dá človek najviac!

seagul
3. aug 2018

@gertrudka222 ale dostavas vždy len jeden príspevok, cize rodičovský ti zoberú a dajú "príspevok na jasle". V Pezinku kúsok odtial je ešte Severacik, ktorý berie od 2 rokov, prípade pozri aj ten. Držím palce.

gertrudka222
6. aug 2018

@seagul Aha, no už chápem konečne ako to funguje. Ďakujem ti za vysvetlenie 🙂 Neuveríš ale o Severáčiku mi cez víkend hovorila aj jedna moja známa s ktorou som sa po dlhom čase stretla. Jej dieťatko že k ním chodí a veľmi si pochvaľovala. Tak som začala uvažovať aj nad ňou. Ale ešte si ich predtým pôjdem obzrieť.

seagul
6. aug 2018

@gertrudka222 severacik si min rok otvorila jedna učiteľka z múdrych hlaviciek ;) určite chod pozrieť, ja som nebola lebo berú až od 2 rokov a syn mal menej.

gertrudka222
7. aug 2018

@seagul Áno? Tak ty máš dobré informácie 🙂 😉 Pôjdem, pôjdem. Som veľmi zvedavá ako to tam vyzerá v skutočnosti, lebo čo som si pozerala fotky, tak ma to dosť ohúrilo 🙂