Nová škôlka v Nitre - iná ako bežné

rozpravkovodetom
30. nov 2015

Milé mamičky, aj oteckovia 🙂...chceli by sme zistiť, či by bol dostatočný záujem rodičov o materskú škôlku v Nitre. Máme v pláne zrealizovať jeden nápad, len potrebujeme urobiť menší prieskum, či nájde táto myšlienka pozitívnu odozvu... A o akú škôlku by išlo? ... V prvom rade by bola zameraná na detičky, ktoré majú nejaké problémy (reč, sluch, celiakia, cukrovka) a rodičia ich nevedia umiestniť v bežných materských školách. Tak skúste písať Vaše ohlasy a nápady, pripomienky a najmä záujem. ĎAKUJEME 🙂

misiak2014
30. nov 2015

Skvela myslienka

sissy27
30. nov 2015

@rozpravkovodetom myšlienka skvelá, ale uviesť to do praxe asi tak jednoduché nebude... ak budeš mať deti s rôznymi hendikepmi, rôznymi špecifickými potrebami a nárokmi, budeš potrebovať aj extra personál, vybavenie,atď. - bude to finančne zvládnuteľné pre rodičov, ktorí už aj tak vďaka zdravotným obmedzeniam svojich detí majú dosť napnutý rozpočet?

rozpravkovodetom
autor
1. dec 2015

@sissy27 Ak by som nemala potrebných kvalifikovaných ľudí (vrátane seba), tak by sme túto myšlienku nepustili ani do éteru...Určite však nejaké problémy budú, je to v začiatkoch. A samozrejme, aby to bolo pre rodičov zvládnuteľné aj finančne, to je vec, ktorá sa nedá prehliadnuť - aj s týmto počítame. Ak sa zameriame na konkrétny problém, ktoré dieťa má, tak to bude na základe ohlasov. Kvalifikovane to zastrešené máme. Vďaka za podnet a postrehy, tie sú z pohľadu rodiča pre nás najdôležitejšie.

mani13
1. dec 2015

Podľa mňa je to skvelá myšlienka a ešte, keď to je aj kvalifikačne zastrešené...klobúk dolu, skvelý nápad 🙂

martula56
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rozpravkovodetom
autor
1. dec 2015

Ďakujem za ohlasy, vážim si to....môžete mi potom uviesť aj problém, ktorý Vaše dieťatko má...

martula56
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rozpravkovodetom
autor
1. dec 2015

@martula56 no a presne takýmto deťom chceme pomôcť...ak bude dostatočný záujem, posunie sa to rýchlo... ďakujem veľmi pekne 🙂...a 3x do týždňa je lepšie ako nič, ale deti potrebujú stimuláciu permanentne a systematicky.

llulla
1. dec 2015

@rozpravkovodetom urcite je to vyborny napad,v Nr takato MS velmi chyba.Planujete ju otvorit ako sukromnu MS,kde bude vydavky plne hradit rodic,alebo cast vydavkov bude hradit zdravotna poistovna?Mate uz pribliznu predstavu-kolko deti v triede,vyucbu by viedol sp.pedagog+SP logoped?Deti s NKS je cim dalej,tym viac,takze rodicia by sa takejto MS urcite potesili,vela vsak bude zavisiet na pomere kvalita zariadenia a cena.Vela stastia prajem 🙂

zebra41
1. dec 2015

@rozpravkovodetom a neotvorili tu skolku prave pre deti s tymi ochoreniami tusim na Nedbalovej? ci nefunguje?

rozpravkovodetom
autor
2. dec 2015

@llulla plánujeme túto škôlku ako súkromnú, ale chceli by sme ju zaradiť do siete ministerstva školstva. Určite sa časť výdavkov prenesie na rodičov, ale nebudú to závratné sumy...čo sa týka počtu detí - ideálne je 7-8 detí s skupine, aby sa im dalo plne venovať. Vyučovací proces - áno, len odborníci a pripravení, s niekoľkoročnou praxou a chuťou...treba posunúť túto informáciu, ak niekoho máš, aby sme vedeli rátať s približným počtom...a je len logické, že čím viac detí, tým menšie poplatky...

mani13
3. dec 2015

Ahojte. Neviem nechodievam sem často. Keď som tu bola naposledy prečítala som si skvelý nápad založiť škôlku pre detičky, ktoré majú nejaký problém, ktorý je naozaj najlepšie riešiť už v predškolskom zariadení. Je to SKVELÝ nápad. Bola by som rada keby sa tá diskusia niesla v tomto duchu. Riešime tu naše deti a nie litanie a kto koho....halooooo NAŠE DETI. to je to podstatné. A k tej otázke, ktorá sa týka sumy. Každý rodič miluje svoje dieťa natoľko, že to nebude prepočítavať na eurá ale na to, či to dieťaťu pomôže alebo nie. Môj názor. Odborníci ako píšeš tam budú tak držím palce.

llulla
3. dec 2015

@rozpravkovodetom znie to vyborne,velmi drzim palce 🙂

@mani13 ja nemam pocit,ze sa tu riesi nieco mimo temy.Aj otazky ktore tu padli-okolo odbornosti a financii si uplne namieste.Laskou k svojmu dietatu zial nevieme zaplatit za terapie,ci MS.

rozpravkovodetom
autor
4. dec 2015

@llulla ďakujeme za podporu...potrebujeme vedieť, či má zmysel otvoriť a rozbehnúť, tak preto diskusia...a mani13 - ona reagovala na správu v skupine Nitra (včera o 10.09 od nás), ktorá súvislí s touto diskusiou. Tam si niekto trochu zle vysvetlil príspevok. Takže je to ok. A ďakujem všetkým, ktorí sa vyjadrili a správne pochopili to, o čom sa písalo. Netreba hneď hľadať za všetkým zlé veci...

fiffinkaa
4. dec 2015

Dobrý den, chcem sa spýtať či by sa jednalo o celodennú opateru, od koľkých rokov budete prijímať detičky, či budú rozdelené podľa veku a koľko pedagogov bude na jednu sk. čiže 8 detí?

rozpravkovodetom
autor
4. dec 2015

@fiffinkaa pekný podvečer ... ano, išlo by o celodennú opateru, myslím, že pre maminy je ťažké nájsť prácu len na doobeda...a vek? ako sa bežne deti do škôlky prijímajú - s podmienkou, že dokáže papať lyžicou, má osvojené nejaké hygienické návyky. Rozdelenie by bolo určite podľa veku, druhu postihnutia či problému, ktorý dieťatko má.

fiffinkaa
4. dec 2015

@rozpravkovodetom
dakujem a čo sa týka pedagogov? kolko by pripadalo na 8 detičiek?dakujem.

kukulienka83
3. jan 2021

@rozpravkovodetom existuje ťa škôlka? Rozbehli ste to? Ďakujem

rozpravkovodetom
autor
8. júl 2021

Dobrý deň, som tu po dlhšej dobe....nie, škôlka neexistuje. Vyskytlo sa viacero zložitých vecí, ktoré nám znemožnili štart. Deťom sa ako logopéd venujem ale naďalej. Je mi to aj ľúto,lebo predstava bola a plány tiež. Možno raz ... a ospravedlňujem sa neskorú reakciu. Prajem pekný deň.