Pedagóg na kreslenie

maminka1983
5. feb 2018

Ahojte rada by som sa poradila syn mal podozrenie na autizmus a šli sme do SC(súkromné centrum) a pri diagnostike bolo už všeličo odsledovanie a správa vyhotovená. A prečo sme boli nepotvrdili . Ale čo mna trapy má zlu grafomotoriku a na tom som začala pracovat(stabilo ceruzky) kopu veci som čítala a hneď sme sadli a začali kreslít a každý deň niečo kreslí. Len tam bolo písané má mat pedagóga alebo neviem ako takého človeka nazvať čo učí deti kreslít aby sa mu venoval. Hľadala som pomoc v Centre pedagogicko- psychologického poradenstva a prevencie kde podľa rajónu patríme ale oni sú skôr na psychiku zameraný hneď som bola odpísaná a hneď že to mám riešiť inde. Našla som školu kde sú deti čo majú rôzne komunikačné schopnosti a je tam škôlka a hneď že anomrobia ale najskôr sa somnou budú baviť keď tam nastúpi. Ale poradili mi nejaké veci a tak ale stále som nenašla človeka čo by sa na neho pozrel a určil čo snim. Uchop už má fajn naučil sa ale čo mám ďalej robiť. Mame sa ukázať a prísť porozprávať čo sme doriešili. Ja neviem na koho sa mám obrátiť. A sama neviem čo ďalej. Sme s Ba a syn má 4,3r. Nakoho sa obrátiť.

lavieenrose
5. feb 2018

neporadim ti nic odborne..ale ak sa da s dietatkom spolupracovat ze ty by si drzala ceruzku z vrchu a maly na spodku a tahali by ste linky spolu. aj to mu moze nieco dat..vraj takto ucil jeden ucitel u nas na skole.stredoskolavov na vytvarnej priprave kreslit..

novana
5. feb 2018
anaitat31
5. feb 2018

Pohladala by som liecebnu pedagogicku/ specialnu pedagogicku, najlepsie taku ktora pracuje s detmi s poruchami zmysloveho vnimania s nezrelou nervovou sustavou ,predpokladam ze ked bolo podozrenie na autizmus tak tam toho bude viac ako len grafomotorika, ktora tiez funguje v kontexte celkovej koordinacie pohybu a vnimania tela. pohladala by som medzi temami o autizme, o roznych dys - poruchach ucenia.

sandral
6. feb 2018

@maminka1983 Učiteľ výtvarnej výchovy Ti nepomôže. Skús osloviť špeciálneho pedagóga, nakoľko Tvoj syn potrebuje komplexné riešenie situácie.
Pokiaľ si z BA, tak tam je možností viac, napr. skús osloviť autistické centrum Andreas, niekedy organizujú výtvarné dielne a majú odborne vzdelaných ľudí, v Petržalke je autistické centrum, príp. CVI.

bibistec
7. feb 2018

Centrum vcasnej intervencie by som.oslovila