Pohybové hry pre predškolákov

slniecko2
13. feb 2012

ahojte. rada by som vas poprosila o radu: kde by som mohla zohnat napr.cd s pohybovymi hrami pre predskolacikov- kde by deticky tanocavali a spievali na pesnicky,lebo na internete som nasla len online hry a ja som chcela s mojimi detmi robit nejake kreativne cinnosti,nie sediet za pocitacom. Dakujem velmi pekne.

jaduska
14. feb 2012

@slniecko2 pohybové hry a tanec a kreatívne činnosti sú trošku rozdielne veci, tak by si mohla presnejšie definovať, čo chceš.
Pohybové hry pre predškolákov sú hry typu Ihla, niť, uzol, Mačka a myš, Húsky, húsky a pod. - teda sú to väčšinou skupinové hry, ktoré hrá viacero detí.
CD s pesničkami pre deti je kopec - pre deti robia Podhradská a Čanaky, teraz momentálne letí Spievankovo. A keďže chceš robiť niečo kreatívne, tak choreografiu na tie piesne si môžeš vymyslieť aj sama s detičkami... 🙂
Pre deti vo veku, ako sú tvoje je počítač nevhodná forma zábavy, to máš pravdu. Môžete si modelovať, kresliť, ten starší už môže skúšať aj strihať nožničkami, malý nech napr. natrhá farebný papier na malé kúsky a z toho sa dajú tvoriť pekné obrázky....inšpirácii je aj na internete dosť, napr.:
http://www.dobrenapady.info/news.php
http://www.predskolaci.cz/

borkax
14. feb 2012

ahoj, my sa doma zabavame s tunelom, s malym padakom - aj sa na nom vozime, vozime sa aj v krabiciach - vyliezame a vliezame do nich, robime si na "dnes je velka parada" od podhradskej taku preliezaciu drahu po byte - popod stolik a tak, skaceme na fitlopte - oprem loptu o stenu a dceru drzim za obe ruky, zabava je aj malicky rozkladaci stan, niekedy sa hrame na prasiatka, na burku, niekedy don triafame lopticky, alebo ich triafame do postielky, super hra je so stipcami robime z nich "strom", alebo im nachystam plnu tasku veci z roznych izieb a oni "upratuju", hrame sa na vselijake zvieratka, na tanecnicu, na predavacku, chodime striedavo po spickach a patach, hrame hru socha - bezime a ked sa povie socha - musi ostat stat a potom zasa bezis...

slniecko2
autor
14. feb 2012

@jaduska dakujem za tipy- myslela som nieco ako choreografie na rozne detske pesnicky- kuknem tie linky-velka vdaka 🙂 Chlapci su taki mali nicitelia, takze trhanie papierikov este nie je pre nich vhodne (to by potom skusali na vsetkych knihach 😅 ), ale modelujeme s plastelinou, malujeme temperkami (ajten mladsi lebo ked jeden tak musi aj druhy...), tancujeme len uz nam dosli napady a treba menit nech ich to bavi. Teraz sme pridali aj hru na schovky.

slniecko2
autor
14. feb 2012

@borkax ahoj- dakujem velmi pekne za napady- urcite vyskusam tu hru na sochu, kedze tie ostatne sa nemozem sama hrat s detmi kedze som uz v osmom mesiaci-takze az taketo pohybove hry nezvladam 😀

babulka123
14. feb 2012

@borkax uuuuuzasneeeee.. tolko lasky a nehy citim z toho co si napisala.. a ver tomu ze nieco z toho urcite pouzijem..

m.i.r.i
14. feb 2012

@borkax uzasne napady...mne kamaratka spominala ako typ tiez, ze nastrihali doma z papiera hribiky a ona ich porozkladala po byte a s kosickom ich s malym hladali a zbierali 🙂 Je to take super, chystam sa na to s mojim drobcom tiez..
Dnes sa moj drobec chytil na "Ide piesen dokola okolo stola", chodili sme okolo stola v obyvacke skoro pol hodinu a stale zastali a spievali rozne pesnicky, aj zo Spievankova, tak sme sa uzasne vysalili..tiez mame ten loptickovy stan a on miluje hadzat lopticky, tak ich hadzeme vsade, do postielky aj do nocnika..dokonca ich hadze do vypinaca a tym zhasne a zasvieti...a ani nespominam ako fici capka ma muchy..🙂 To hladame muchy a capeme po celom byte 🙂

slniecko2
autor
16. feb 2012

@jaduska teraz som si pozrela to Spievankovo a myslim ze je to presne co som hladala. Vdaka!

borkax
16. feb 2012

ahojte, vdaka, dufam ze si uzijete🙂