Predškoláci a popoludňajší spánok v škôlke. Ako je to u vás?

12. nov 2020

Ahojte, dcéra (5 r.) po spánku v škôlke zaspáva večer až skoro o 23hod. Ráno vstávame okolo 6:30 a tak ma trápi, že má nedostatočný nočný spánok. V škôlke si popoludní idú ľahnúť. Jedna pani učiteľka ich núti zavrieť oči a spať. Druhá povie, že nemusia spať, ale musia byť ticho a ležať, a tak dcéra vždy zaspí. Ako je to u vás v škôlkach ? Čo by mohlo byť u nás riešením? Poraďte mi baby ♥️

malapepka
12. nov 2020

Moj syn je predskolak, ale mal odklad, cize je starsi. V skolke tiez lezia, najprv im citaju rozpravku a potom nechavaju oddychovat. Moj aktivny syn dokaze lezat a vraj aj niekedy zaspi a musia ho budit. Vecer ide spat cca o 21.00 a vstava o 6.10. Ked ho vecer ulozim, uz nevylieza (len v nutnom pripade) a lezi, kym nezaspi.
V skolkarskom spanku - oddychu problem nevidim.

evkamotka
12. nov 2020

Nepomozu nejake aktivity po skolke, zeby sa viac poobede unavila?

mogaa
12. nov 2020

všade musia aj predškoláci ležať, ono stále sú medzi nimi aj deti čo si potrebujú oddýchnuť....ono je rozdiel ak dieťa vstáva skoro ráno lebo mama ide na siedmu do práce a ak niekoho nosí mama na ôsmu do škôlky.....rovnako je rozdiel ako ich v škôlke unavia, u nás chodia s deťmi von či prší, či mrzne.....pred obedom sa vonku unavia a veru si aj pospia.....ale samozrejme vstávajú skôr ako najmenší alebo stredná trieda.....

pininka1
12. nov 2020

Neviem poradit a fakt mam pocit ze ti nasi boli asi z ineho vesmiru. Kazdy jeden spal poobede aj cez vikend a vecer boli o 19:30 v posteli a spali. Treba zaradit viac aktivit pokial sa to da teraz aby sa viac unavila.

eliska13
12. nov 2020

Ak by sa jej nežiadalo nezaspí🙂veď nikto jej nedrží oči nasilu.Jedine po škôlke podvečer dlhú prechádzku a snažiť sa ju unaviť.Moj syn ako 5 r nikdy nespal v škôlke ležať musel...

simsalabim
12. nov 2020

Moja starsia bola taky isty nespavec. Poobede nespavala asi od roka a pol. Ak ju donutili v skolke zaspat, nespala este o 11 v noci, ked sme isli my spat. A ani tak skoro nezaspala. Velakrat som sa v noci zobudila o 2 a sla na wc, v jej izbe sa svietilo a ona sa v izbe hrala. Neexistovalo unavit ju... a ani ich v skolke presvedcit, aby ju nenutili spat. Nakoniec som poprosila detsku lekarku. Napisala mi papier, ze dcera ma reflux a nemoze ist hodinu a pol po jedle do vodorovnej polohy. A vies co? Na pislednych 20 minut ju aj tak do tej postele nahnali 😂 Ale uz nezaspala, nastastie. A bez spanku potom doma aj tak zaspavala az okolo 10.

sisaka
12. nov 2020

Ja som mala šťastie, že u nás nenútili. Do 3 rokov chceli aby aspoň ležali a oddychovali, 4 ročné už spat nemuseli, chodili sa hrávať vedľa do inej triedy a 5 ročný sú predškolaci, tí už u nás nespali vôbec.

autor
12. nov 2020

No dcéra je už o 8mej v posteli, ale nespí do 11tej. Keď je doma a poobede nespí, večer o tej ôsmej aj zaspí bez problémov.

tanyan
12. nov 2020

skús ju dať do postele neskôr, napríklad o deviatej a možno už o desiatej zaspí. využi tú hodinku (8-9) na nejakú aktivitu (kreslenie, čítanie), aby potom lepšie zaspala. ja keby som bola od ôsmej v posteli a ešte sa mi nechce spať, tak by mi to tiež trvalo dlhšie, kým naozaj zaspím.

bubinko1506
13. nov 2020

Moji mali teraz 4, do skolky chodia k najmensim detom, ale ani tie nenutia cez obed spat. Musia lezat, ale nemusia spat. Ak moju moznost, tak im daju nieco kreslit, aby nebudili ostatnych. Doma cez obed oddychuju tiez len cez tyzden, cez vikend vstavaju neskor. Vecer zaspavaju okolo 20:30 - 21:00, ale musia sa cez den poriadne vybehat vonku