Problém s voľnými miestami v škôlke

salome123
7. mar 2013

dievcata, v nasej obci doteraz ani raz nebol problem s volnymi miestami vo skolke... az na tento rok, kedy by mala nastupit moja dcera. ako naschval, prave v tento rok vyse polovica deti, co mali odist na ZŠ, ma odlozenu dochadzku a teda ostavaju v skolke.

chcem sa opytat, ak nastane situacia, ze kvoli kapacite neprijmu 1-2 deti, ma zmysel kontaktovat starostu aby to riesil? co starosta moze spravit? ak ma zmysel kontaktovat starostu, treba to robit uz teraz kym neprislo este rozhodnutie zo skolky, alebo by som mala pockat na rozhodnutie o prijati/neprijati?

a dalsia otazka, viem, ze do tej skolky uz teraz chodia aj deti, ktore u nas nemaju trvaly pobyt. je mozne nejako prinutit rodicov tychto deti (z pozicie riaditelky skolky, starostu, atd.) aby si svoje deti zobrali zo skolky a zapisali ich do miesta ich trvaleho pobytu?

alena0305
7. mar 2013

@salome123 Ak by neprijali 1-2 deti - tam by mohla byť udelená výnimka na vyšší počet detí - neviem ako sa to vybavuje. Treba počkať na rozhodnutie o prijatí/neprijatí. Ale situácia sa do septembra môže ešte zmeniť - u nás malo plánovaný odklad 11 detí a nakoniec 6 z nich ešte nastúpilo do školy. Rodičia majú možnosť návštevu psychológa až do mája - ten dáva odporúčanie či dať alebo nedať dieťa do školy. A tie deti, ktoré už boli prijaté - neviem ale ešte som nepočula o tom, keď už niekto chodí do škôlky aby ho vyhadzovali (ak už raz ho tam zobrali). Je bežné, že ľudia z dedín si dajú deti do mestskej škôlky, ktoré sú otvorené dlhšie a vyzdvihnú ich z práce - do miesta bydliska by to do záverečnej nestihli. A tiež je potom málo miesta v tých škôlkach a deti z mesta sa tam nedostanú. Povinnosťou škôlky je uprednostniť predškolákov. A ostatných vyberajú podľa toho či sú obaja rodičia zamestnaní, či tam už chodí starší súrodenec a pod.

fatima1972
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
clarita
8. mar 2013

Milé maminky,
ponúkame malé jasličky s MŠ v RD s vlastným dvorom. Sme malý kolektív, preto máme aj malú chorobnosť.
Ponúkame rúzne zľavy. Ak by ste mali záujem o bližšie info - rada odpoviem.
Pekný dník