Prvý deň v škôlke. Priniesť niečo deťom a učiteľke?

xpetka1x
28. feb 2010

ahojte maminky no na sa mala nastupuje v utorok prvy den do skolky uz sme dovrsili 3 rocky no a ma taku dilemu ci treba dco ja neviem detom lizatka a aj ucitelkam daco niake cokolaky alebo daku tu kavu?? su tam az 3 ucitelky ja vobec neviem ci sa nosi...z mojho detstva si pametam ze do skoli som nosila ked sommala sviatok ale skolku si nepametam

junovka
28. feb 2010

Ked nastupovala moja starsia dcerka, tak som pri nastupe nedavala nic, az ked mala sviatok, tak doniesla nieco detom a uckam.V pondelok nastupuje Nely do skolky a tiez nenesieme nic, az ked budu mat sviatok 😉

matica2
28. feb 2010

ja som nedávala nič len ked majú sviatok tak dávam 😉

xpetka1x
autor
28. feb 2010

oki tak dakujem aj mi sme to tak vyriesili az na sviatok

gwenda
28. feb 2010

My nosime kyticku kazdy rok na zaciatku sk. roka, na Den ucitelov a teraz, ked sa budu na konci lucit so skolkou, prinesieme tiez. pride mi to mile...a vzdy sa potesili.

jaduska
28. feb 2010

tiež sme pri nástupe nič nedávali....

janinah
28. feb 2010

nič,až keď bude mať dieťa sviatok 😉

romanelka2
2. mar 2010

ahojte ja som bola len teraz dat prihlasku a pani riaditelke som doniesla hned bombonieru tak neviem a znama nosi kazdy mesiac nejaku cokoladu to sa mi zda byt prehnane 😖 ale zevraj jej dcerka je potom na kolienkach a viac sa jej pani ucitelka venuje, to sa mi zda byt nespravodlive 😠 vsetky deti si zasluzia aby sa jej venovali a za cokoladu? tak neviem.

jaduska
2. mar 2010

romanelka - toto je typický príklad toho, ako veľmi záleží na spolupráci rodina-škola. Ak by sa rodičia ostatných detí ohradili voči takémuto prístupu učiteľky "čokoláda = som milá k dieťaťu" ,tak by takáto nespravodlivosť nebola... 😒

janulka18
2. mar 2010

my sme nedali nič,len keď mal malý sviatok.A ak bude rastík zdravý na deň učiteľov,tak zoberie kvietky.Myslím,že si to učiteľky zaslúžia.Ale každý mesiac niečo? To je už prehnané a súhlasím s jaduskou, asi by som sa voči tej mamičke ohradila.A sorry,ale to je čo za učiteľku,čo sa za čokoládu viac venuje dieťaťu?

klongova
11. mar 2010

ja som nedávala takisto nič a načo mne tiež nikto nič v robote nedá. Je to ich práca starať sa o deti. Dostávajú plat. Dokonca sa mi zdá prehnené nosiť kvety na konci roka. Malý chodí už 2 rok a nikdy som nič nedala. Pritom učiteľky sa k nemu chovajú rovnako ako k iným deťom.

klongova
11. mar 2010

čo sa týka detí tak na sviatok vždy dám. U nás v škôlke robia pre každé dieťa super oslavu. Je "zakázané" nosiť sladkosti. Skôr sú radi keď sa donesie nejaké ovocie alebo keď už tak chrumky, alebo piškóty.

A tá mamička čo dáva učiteľke každý mesiac nejakú sladkosť robí riadnu chybu. Pretože neviem ako v iných škôlkach no u nás to funguje tak, že deti prechádzajú do ďalších tried no učiteľky nejdú s nimi. A myslím si že nie každá učiteľka bude takto vychádzať v ústrety a venovať sa jej dieťaťu za čokoládu. A vtedy ešte len nastane problém. Dieťa sa upne na učiteľku a nebude jej chcieť chodiť do škôlky. Je to blbosť.

lorin11
13. mar 2010

Tiež sme nič nedávali a nedávame a čo som si všimla žiadny rodič nič nedáva. Iba ked má dieta narodeniny alebo meniny tak si donesie cukríky alebo lízatka a rozdá spolužiačikom. 🙂

evaka
22. mar 2010

U nas deticky vacsinou nastupuju do skolky vo veku 3. rokov, takze vtedy maju narodky 😉 . Aj mala nastupila do skolky presne v den svojich 3. narodenin, tiez som nevedela ci jej nieco dat, uz aj kvoli tym narodkam... nakoniec rozdavala detickam Pez cukricky po balicku- mala z toho velku radost a ulahcilo jej to 1. den v skolke. Tak nieco symbolicky na 1 den v skolke sa mi zda ok. Co sa mi nepaci, ze je tam 25 deticiek a ked kazde prinesie 2x do roka nejaku sladkost, je to 50x a to je sa mi zda prilis vela ....planujem navrhnut ovocie, uvidim, co na to ine maminky povedia.