Skĺbenie prázdnin v škôlke a práce

noemikatka
13. jún 2020

Ahoj maminy ako riešite prázdniny v škôlke ked pracujete? Ja sa momentalne chcem vrátiť do prace od 1.7 ale rodičov uz nemam priateľ pracuje tiež 😥

pribinak
13. jún 2020

Aj cez prázdniny sú MS otvorené. Priateľ si zoberie dovcu, potom ty. Stari rodičia z druhej strany? 5 ročná už môže ísť aj do denného tábora

noemikatka
autor
13. jún 2020

@pribinak neviem otom ze by bola škôlka cez s prázdniny otvorená 🤔 starý rodiča z druhej v strany nie sú z Bratislavy mala na nich poriadne ani zvyknutá nie je neostala by snimi a denny tábor otom som zatiaľ nepočula?

pribinak
13. jún 2020

@noemikatka tak si začni zisťovať. Opýtaj sa vo vašej MS, ktiry mesiac budú cez prázdniny mat otvorené?
Na internete je cely kopec denných táborov. Slečna si môže vybrať či chce ísť ns Koniky, alebo tancovať, plávať, .... pozerám že si z BA, určite tu mame väčšiu ponuku táborov ako deti napr v Prievidzi

noemikatka
autor
13. jún 2020

@pribinak to aky tábor myslíš kde bude niekoľko dní?

pribinak
13. jún 2020

@noemikatka vyber si tábor v BA. Ráno dcéru zanesies, poobede ju vyzdvihnes. Denny znamená, že tam nebude prespávať
Napr

https://benitim.sk/kurzy/benicamp-denny-tabor-ba/

terezka1947
14. jún 2020

@noemikatka mesiac sukromna skolka

kvetinka75
14. jún 2020

V lete je vzdy nejaka skolka otvorena. Treba pozistovat. Dcera vzdy bola mesiacv skoljke a zvysok sme nejako polepili . Neskor to boli tabory.

maciatkolulu
14. jún 2020

@noemikatka mala bude mať šesť, to máš denne tábory, to máš otvorené škôlky, zaplatiť si študentku, si z ba a nie z nejakej malej dedinky, kde naozaj nič nie je. Nechápem ako pri pomaly šesť ročnej dcére toto nevieš. To si ešte asi nepracovala

andy03
14. jún 2020

Tento problém riešim aj ja.. učiteľky by boli ochotne aj mesiac v lete mat škôlku, ale RODIČIA prihlásili z 30 deti len 3!!!!! plus moje dve = 5 !!!! A treba minimálne 15 aby otvorili kuchyňu 😖 Mna ide poraziť 😖😖 Ja sa stále pýtam kde tie deti dávajú keď chodia do roboty???

evittam
14. jún 2020

@andy03 Cakaju ze bude OCR aj v lete. Podla pomaly uz každeho druhého prispevku len tu na MK.

veronikaszabova
14. jún 2020

@evittam co v lete 🙂 minimalne do konca roka 🙂

hettinka
14. jún 2020

@noemikatka dieťa už chodí teraz do škôlky? Ak ano, zisti si, ako sú otvorení.
Ak nie, nájmi nejakú študentku alebo dôchodkyňu na opatrovanie, pripadne tie denne tabory.

janinah
14. jún 2020

@evittam presne tak,očr-kovali by aj do vianoc,aj tu autorka čaká odpovede,však ostaň doma,nebudeš predsa študentku platiť,do škôlok kdesi ďalej dieťa voziť a už vôbec nie hľadať na nete denné tábory,porovnávať ich programy a kombinovať ako tam dieťa dopraviť a vyzdvihnúť....ostať si pekne doma,však kolegovia ťahali celú koronu,potiahnu za teba ešte aj prázdniny,im oddychnúť netreba,oni rodiny nemajú.....ako to len bolo,že moje deti neostávali cez prázdniny samé doma? asi tak,že som pohla rozumom a už v máji riešila a plánovala čo sa len dalo,aby sme to prežili...a to dokonca bez MK😉

hettinka
14. jún 2020

@noemikatka najvyšší čas, aby si dieťa zvyklo na starých rodičov, ja by som sa dohodla v prvom rade s nimi, ak sú dôchodci, či by ju nevzali aspon na týždeň ... ak vie byť dieťa v tábore, zvládlo by to aj u starkích ... len aby oni chceli.

janinah
14. jún 2020

@hettinka ak dieťa 6ročné nie je zvyknuté na starkých,teda najbližšiu rodinu po rodičoch,tak niekde je chyba....možno ešt epracujú,ale dieťa by na nich zvyknuté už byť malo

hettinka
14. jún 2020

@janinah moja dcera tiež mala v 6 rokoch problém prespať u svokry ... ale ked nebola iná možnosť a dcera v rekonvalescencii po chorobe mesiac nemohla do škôlky, tak sme ju denne vozili ráno 30km k svokrovcom, a poobede späť.

0silvia0
14. jún 2020

@noemikatka priatel bude mat dovolenku, ty zial nie, mala si si dat nastup aspon od 1. 7. 2020. Preco dcera nie je zvyknuta na starych rodicov, ked ma len jednych?

daniela1911
14. jún 2020

V BA máš toľko možností... a ty nepogoogliš, radšej sa pýtaš na tu 🤔

maciatkolulu
14. jún 2020

@daniela1911 to, že sa opýtala tu, prepáč, ale na tom nevidím absolútne nič zlé, myslím, že na toto slúži fórum, aby si poradili matky navzájom.

hettinka
14. jún 2020

@maciatkolulu relevantná otázka by bola - Aký primestsky tábor v BA je vhodný pre 5rocnu? Alebo - koľko stoji súkromná škôlka na leto? Pripadne - Kde nájsť opatrovateľku?

veronikaszabova
14. jún 2020

Baby, ja mam pocit,ze dieta asi nebude od priatela, preto "nie je zvyknuta". Asi to nebude ich vnuca.
Ak sa mylim, ospravedlnujem sa 🙂

maciatkolulu
14. jún 2020

@hettinka prečo? Podľa teba musí každý vedieť o denných táboroch? Podľa mňa nie. Sú aj také skupiny ľudí, ktoré nevedia, že sú tábory už aj pre deti od štyroch rokov, naopak si myslím, že stredoškolský učiteľ vie, že nie sú dôchodci, ale dôchodcovia. 🙏😉, a naozaj nie všade sú dobré vzťahy so starými rodičmi pre rôzne dôvody a to ako postavila autorka svoju otázku je jej vec.

daniela1911
14. jún 2020

@maciatkolulu
spytam sa na konkrétny tábor, krúžok - recenzia... nepoužívam MK namiesto Googlu. Potom sú tu take fóra aké sú!

maciatkolulu
14. jún 2020

@daniela1911 no to si ty, niekto sa opýta a hotovo, nič zlé tým neurobila a keď sa ti nepáči, tak to predsa ani neotvaraj. Naozaj sú medzi nami rôzni ľudia, jednoduchší, super inteligentní, proste rozdielni, táto sa opýtala toto. Chceš porad, nechceš, nereaguje.

hettinka
14. jún 2020

@maciatkolulu nie som slovenčinárka 😉

Každopádne, tipov už dostala dosť, či všetko sa dá robiť. Hádam sa zariadi. I tak je zvláštne, že sa teraz v 5 rokoch dieťaťa chce “vrátiť do prace” presne pred letom, ale nevieme či do novej prace, alebo po OČR, či dieťa chodí do škôlky, alebo nechodilo do škôlky, či je zvyknuté na celodenný pobyt v kolektíve...to všetko ovplyvňuje možnosti, ktoré má. Ak je zo nová práca, možno by som posunula nástup na august, pripadne september, ak sa dá (a doteraz bola doma... ale to sú iba domnienky).
Denný tábor alebo súkromnú skolku odporúčam len vtedy, ak dieťa v kolektíve fungovať vie. Ak bolo len doma, určite by som riesila opatrovateľku.
A určite istú časť prázdnin musí vykryť aj otecko, že si vezme 2 týždne dovolenku, lebo by cely plat dala tabory a opatrovanie.

maciatkolulu
14. jún 2020

@hettinka ved ja nie v zlom😉, ale naozaj nie každý je znaly a šikovný,

noemikatka
autor
14. jún 2020

Do prace chodím a chodila som aj pred ocr a teraz chcem ísť znova ta ktorá mala poznámky namna ze čakám odpoveď ved ostaň na ocr je od nej hlúpe preto píšem tento príspevok ze chcem pracovať a malej by prospelo uz ísť po 3ch mesiacoch do škôlky budme kontaktovať učiteľku v pondelok sami zda ze jej škôlka je otvorená v auguste ale neviem ci cely mesiac a ci bude na 100% asi podla deti to ze tu píšete ze ju mam dat do deckeho tábora 🤔kukala som to a na 5dni stojí ccca 150 to ju mam dávať stále na 5dni potom zase 3dni doma snou a zase na 5dni ďalších 150? To je choré a uz vobec by som neverila hoci akej študentke alebo dôchodkyne moje dieťa ked si vaše deti take ze ostanú s kým kolvek a kedykoľvek mate výhodu pretože moje dieťa take nie je kym moja mama žila strážila mi ju ona ked škôlka nebola jej otcovi rodicia bývajú nových zámkoch a často sme kunim nechodili keďže pracujú aj oni a mala by neostala na týždňove pobyty unich 🤦‍♀️

noemikatka
autor
14. jún 2020

@veronikaszabova je od priateľa dieťa z jeho rodičmi som si nesadla a nechodili sme za nimi často z malou 😊

veronikaszabova
14. jún 2020

@noemikatka aha 🙂
Mozno by nebolo zle vztahy napravit a malu dat na prazdniny. Mozno by to prospelo vserkym - malej, tebe, starym rodicom.

noemikatka
autor
14. jún 2020

@janinah toto sisi sama do myslela ze ja chcem takú odpoveď 🤦‍♀️👏