Škôlky v Lamači

zuzana_1
25. júl 2013

Ahojte maminy. Chcem sa poradit s najkompetentnejsimi-s vami,o vybere skolky v Lamaci pre mojho syna. Kam chodia Vase deti? Ake maju skolky v Lamaci plusy/minusy. Ake je realne fungovanie,ochota personalu,vzath personalu k detom,prip jedalnicek,vybavenie,cena.
Dakujem za kazdu skusenost ;)

sissy27
25. júl 2013

@zuzana_1 pýtaš sa na súkromné či štátne škôlky? lebo teda zo štátnych je úplne najlepšia tá, kde budú mať voľné miesto 😅

xlucia
25. júl 2013

@zuzana_1 zhrniem to. vsade v BA su skolky preplnene, priblizne plus minus na rovnakej urovni a mozes byt rada ak ti dieta vezmu tam, kam podla bydliska patrite. vela krat sa dostanu na radu az predskolaci...

zuzana_1
autor
25. júl 2013

@sissy27 :D to mi ne jasne. Pytam sa na vsetky,kde je "dobre",aky pristup a vsetko...lebo sa neviem rozhodnut kam maleho zapisat. A najobjektivnejsie budu urcite mamicky,nie personal 🙂

zuzana_1
autor
25. júl 2013

@xlucia to mas pravdu. Len som chcela vediet od mamiciek deti,ktore chodia do skolky v Lamaci ako su spokjne/nespokojne a pod.

makica
26. júl 2013

@zuzana_1 my máme prvý rok v škôlke za sebou, na Malokarpatskom námestí. Malému sa tam od začiatku páčilo. Učiteľky boli zlaté a malý si ich veľmi obľúbil. A keď je spokojné dieťa tak som spokojná aj ja 😉 . Jedálniček je týždenne uvádzaný aj na stránke www.dietky-kvietky.sk. Sú tam aj fotky z rôznych akcií. Čo sa týka platieb nás to vychádzalo do 50eur,z toho 10 eur sme dávali do triedného fondu. Keď ide o prácu s deťmi, na nástenke sme sa vždy dozvedeli akej téme sa deti budú venovať a potom sme si mohli aj pozrieť ich výtvory 🙂. Učiteľky sa im fakt venovali. Okrem toho chodili im poníky do škôlky a zoznamovali sa aj s inými zvieratkami...Dvor je veľký, brána sa vždy zatvára. Naozaj sa nemáme na čo sťažovať.

zuzana_1
autor
26. júl 2013

@makica jej. Dakujem ! Toto som potrebovala ;) a to malomarpatske si si vybrala ty,alebo tam dali maleho oni. Lebo som sa docitala ze malomarpatske a heyrovskeho patri k sebe.
Kolko deti je v triede?

makica
26. júl 2013

@zuzana_1 rado sa stalo🙂 áno,ale na prihlášku je môžeš napísať ktorú škôlku preferuješ. My sme sa boli pozrieť na deň otvorených dverí iba na malokarpatskom nám., je nám bližšie, mala som dobrý dojem, tak som v príhláške uviedla že chcem aby išiel tam. Ale môže sa stať že aj nevyhovejú a dajú ho tam kde bude voľné miesto. Ale malý chodil aj na Heyrovského počas prázdnín a aj tam bol v pohode. V triede ich bolo zo začiatku menej, okolo 10 detí, lebo boli to tí najmenší a postupne im prichádzali tí čo naplnili tri roky .Čiže bolo to fajn. Treba si odsledovať na stránke keď budú mať deň otvorených dverí a choď sa pozrieť. Viem že aj cirkevná škôlka máva.

zuzana_1
autor
26. júl 2013

@makica dakujeeem 😉

horana
26. júl 2013

My mame jedno dieta na Heyrovskeho, interent. stranky maju tie iste co Malokarpatske, su to vlastne 2 pobocky skolky s jednym vedenim, platby tie iste, jedlo to iste, akcie tie iste. Nam bolo jedno do ktorej z tych 2, Heyrovskeho mame blizsie tak preto tam. Tiez sme spokojni, plno kamaratiek/ov si tam dcera nasla co je najhlavnejsie, ucitelky s nimi vela pracuju, presne ako pise makica aj nasi maju pravidelne koniky, nie je to len "trpne" odjazdenie si, ale aj trosku ucenie zakladov jazdenia postupne. Atd.Strava je obvykla skolkova, ziadna extra slava, ale najedia sa, niekedy zmenia jedalnicek lacnejsou alternativou (napr. sa parkrat stalo ze malo byt masko a dcera hlasila ze boli spagety s kecupom, aj ked deti si pochvalovali 🙂 ). Maju kruzky na vyber podla rocnikov, my sme mali: tanecna, anglictina - na konci polrokov z kazdeho otvorena hodina kde deti predvadzali co sa naucili...malo byt aj plavanie neviem ci bolo toto a na akej urovni my sme nemali zaujem. Boli v detskom muzeu, na akvariu so zralokmi atd. Niektore akcie boli nie uplne podla gusta napr. sa zapojili do programu ciste zubky s DM a akoze to vyvrcholilo programom aj pre rodicov a na konci ked deti prezentovali ako sa naucili spravne cistit zubky a co je dobre jest a co nejest s tym ze najviac kazia zuby sladkosti, tak dostali za odmenu - prave tie najlacnejsie typicke "kazizubkove" sladkosti, ale tak to su detialy, v zasade sme spokojni...jasne ze sa niekedy stalo ze ucitelky nahucali na deti, alebo pre nieco nechcela do skolky, ale celkovo ucitelky miluje a vela sa naucila...pokroky v kresleni, plno basniciek pesniciek. Detske prace su pravidelne vystavovane na nastenke vo vestibule podpisane takze kazdy rodic moze sledovat., na koci roka vsetko dieta dostane...Ved klasika..