Súkromná škôlka Galileo school

lilifee191
2. dec 2013

AHojte, chcem sa opytat, ci mate niekto skusenosti so skolkou Galileo v Podunajských Biskupiciach.
Co som nasla na diskusiách, to su postrehy este spred 3 rokov. Mate niekto novsie ? Ako to tam bezi,
adaptacny system, ucitelky atd. ...... Dakujem

carchia
4. mar 2014

Ahojte, aj mňa by zaujímali osobné postrehy a skúsenosti s touto súkromnou škôlkou, vopred ďakujem za každú odpoveď.

xenik78
19. mar 2014

aj ja patram po info o tejto skolke 🙂

waikiki
17. apr 2014

Kamarátka tam má syna, jeden rok bol v škôlke a teraz je druhý rok v škole a ona si pochvaľuje. Aj keď tam boli problémiky nejaké, ale že výsledný pocit je dobrý a malý sa tam teší, čo je najpodstatnejšie.
Keďže musí dosť kus dochádzať, tak hovorila, že keď tam dochádzala do škôlky, tak sa to dalo, lebo bol príchod do deviatej ale teraz stále meškajú, lebo do školy treba prísť na ôsmu…
Toľko moje sprostredkované informácie, tiež nad tou škôlkou uvažujem…

kathy123
13. máj 2014

Syn tam uz chodi treti rok, a sme spokojni. V triede ich je 10 deti, doobeda maju vzdelavanie kazdy den ine, poobede maju druzinu. On chodil predtým do jasliciek, tak ze adaptacny proces sme my nevyuzili, ale je to absolutne na dohode s triednou ucitelkou. Co sa tyka anglictiny, ucebnice a pracovne zocity su v anglictine, ucitelky s nimi hovoria v anglictine a prekladaju do slovenciny, s tym ze buduci rok v pripravke uz budu mat vacsinu v anglictine. My mame v triede aj zahranicne deti, tak ze o to viac ze nerozumeju slovensky s nimi ucitelka hovori. Syn uz do hovorenych viet vsuva anglicke slova ktore pozna. Cca raz za stvrt roka maju vzdy nejaky vylet zo skolky - napr. botanicka zahrada, divadlo, vylet do ZOO v rakusku a pod, minuly mesiac mali na navsteve konikov v skolke
Neviem co by vas este zaujimalo, kludne sa pytajte....🙂

drobec17
2. aug 2014

@kathy123
ahoj, ja uvazujem tam dat syna do predskolakov. S anglictinou nema problem, praveze by som chcela aby s nou napredoval. Bohuzial financne sme na tom nie tak, aby som ho mohla dat na BIS alebo Cambridge, atd.
Prosim o nejake tvoje postrehy s odstupom casu...mne tvrdili, ze tam je celodenna anglictina u predskolakov.
Dakujem velmi pekne.

darcek5
16. aug 2014

Ahojte, hladam skolku ako drobec17, anglicky uz vieme. Moze to byt aj nulty rocnik anglickej zs, idealne co najblizsie pri ruzinove. Kathy123 syn chodi do skoly ci skolky?
Dakujem 🙂

kathy123
4. sep 2014

Syn prave nastupil k predskolakom, predtym navstevoval 3 triedy v skolke. V skolke mali anglictinu denne v zmysle ze sa ucili aj v Aj aj SJ, Nejak som ho doma neskusala co vie a co nie, ale do hovorenej reci zapajal anglictinu bezne, dokonca niektore zvieratka vedel povedat skor v anglictine ako v slovencine /lucny konik napr. /. Ale pripravovali ich tak, aby u predskolakov uz zvladal tu beznu konverzaciu a asi aj viac /popravde, neskusala som ho doma, neriesila s nim co vie a co nie, ale pokial prisiel do kontaktu s anglictinou tak bez problemov komunikoval, odpovedal, rozumel, aj teraz v lete na dovolenke si vedel vypytat co potreboval -icecream, breat, drink a pod/. Ja to viac menej nechavam na nich aby ho pripravili co sa tyka anglictiny, aby to zvladol a zatial ucitelka hovorila ze v pohode. Kazdy pol rok dostavaju hodnotenia /aj skolkari/ kde sa pise o dietati aky je /kamaratsky, priatelsky, utiahnuty, tichy a pod/ a zvlast hodnotia jednotlive predmety ako v nich pokracuje, ako sa zlepsuje, v com je slabsi a pod. Rodicovske zdruzenie je 2 krat do roka formou osobnych konzultacii, kazdy rodic ma vyhradeny cas na rozhovor s ucitelkou osamote, samozrejme, ked som potrebovala s ucitelkou nieco prebrat, tak kedykolvek som mohla ci uz rano, alebo si s nou dohodnut osobnu konzultaciu poobede. Nebol nikdy ziaden problem, tu co mali predtym bola velmi ustretova.
Teraz je 2 dni u predskolakov, kde ma novu ucitelku ktora s nimi komunikuje vraj len v anglictine /tak mi syn povedal/ a ked nerozumeju, maju sa prihlasit a ona im to prelozi. Co som zatial zachytila, tak sa s nimi rozprava v AJ aj naozaj, dnes ho rano privitala len v anglictine, dokonca aj rannu debatu o tom ze je cely spiderman 😀 s nim viedla v anglictine. Uz maju rozvrh ako predskolaci - telesnu, umenie, kreslenie, PC raz do tyzdna a pod..... aby ich pripravili na skolu, kde bude v AJ uz vsetko okrem slovenciny. Ja si realne neviem predstavit ze by som ho dokazala anglinu naucit tak, aby buduci rok zvladol cele ucivo v anglictine, preto je tato predskolska asi velmi fajn. Na internete ucitelky kazdy tyzden pisu co preberali, ake temy, co sa ucili, slovicka, v neskorsich rocnikoch tam su aj domace ulohy.Co viem od kamosky, ktora tam ma tretiaka, tak oni dostali ako prvaci nativaka - anglicku ucitelku ktora nerozumela slovensky - vraj to bol prvych par mesiacov boj, ale ze sa oplatilo🙂

babyangel
13. jan 2017

Baby neviete ako je to s prijimanim deticiek na tuto skolu ked nevedia vobec anglicky? Je tam moznost nejakeho kurzu alebo pripravy na prvy rocnik z anglictiny alebo beru iba deti ktore anglicky uz vedia?

zuuzka
9. mar 2017

Ano, to by aj mna zaujimalo. Ci je mozne nastupit k predskolakom aj ked dieta nehovori po anglicky.