Tréning na škôlku

petulkahu
31. júl 2020

Ahojte mamicky,

dcerka 2,5roka ide od septembra do skolky a ja do prace. Zvazujem dat ju uz v auguste na cca 3tyzdne do sukromnej, aby sme si obe skor zvykli na rezim aj na to ze nebudeme tolko spolu. Prosim len o skusenosti ak ste to tak urobili aj vy. Ci je to hlupost, alebo to bolo jednoduchsie ( menej placu, rychlejsia adaptacia)

Dakujem

gabsisi
31. júl 2020

@petulkahu ak si zvykne na jednu a o tri týždne ju dáte do inej... to podľa mna nie je najlepšie nápad

sunny8
31. júl 2020

Podľa mňa je to zbytočne a hlavne zbytočne vyhodené peniaze .. veľa detí má zo začiatku problémy ale adaptuju sa veľmi rýchlo 🙂

laura0107
31. júl 2020

@petulkahu ja som to tak urobila.3tyzdne chodila do sukr.skolky na pol dna,v lete pre nastupom do skolky.. plakala ,nechcela tam chodit,,bolo mi jen strasne luto..po 3ttzdboch som to prerusila..nedavala som ju uz..boli som s nou doma este par mesiacov nesla som hned do roboty.potom ked sla uz riadne do skolky to bolo uplne o inom. Prve dni som ju tam chcela nechat len doobede,lenze hned 1.den na obed ked som sla prenu ma poslala domov,ze ona tam chce ostat spat.ze sa hraju a je jej dobre... ;)

renatka1985
31. júl 2020

zbytocne bude zmatena z dvoch roznych prostredi a kolektivov. Adaptacia je skvela, ale zmysel ma len v cielovom prostredi,

kittykat22
31. júl 2020

@petulkahu urcite nie. Pre dieta nie je dobre menit kolektiv - je to pre ne stresujuce. Zvykne si v prvej skolke na kamaratov a pani ucitelky a ty ho das o tyzden do inej? Zober si to podla seba - bolo by ti to prijemne? Daj ho v septembri do skolky normalne a uvidis. Nema zmysel sa stresovat, moze to byt fajn. Deti sa do skolky casto velmi tesia po prvom otukani. Hry, deticky, jedlo, zabava.

nikpa
31. júl 2020

@petulkahu určite nebrat po 2-3 týždnoch z jednej škôlky a dávať ju do inej. Bud zostante doma prve 2 septembrové týždne ked bude nastupovať do škôlky kde aj zostane a dávajte ju len na par hodin alebo ked nemôžete tak radšej nerobte nič, zvykne si tak ci tak len je otázka za koľko.

rebelka2014
31. júl 2020

Ako spominali mamicky vyssie, nema to zmysel. Skor sa opytajte v skolke, kde ma nastupit v septembri, ci by ste sa nemohli parkrat ist pozriet v lete na “vyucovanie”.. Ze by ste tam pobudli spolu s dcerkou napr hodinku. Prechadzajte sa okolo skolky, rozpravajte jej o tom, co sa tam robi, preco tam bude chodit, co tam bude robit, s kym tam bude, kde budete v tom case vy, a co budete robit. Pohrajte sa v areali (ak je to mozne)...A spytajte sa jej, co by jej pomohlo zvladnut cas v skolke bez vas.. ak by jej bolo smutno za vami. Nevychova mala o tom webinar. Ak najdem svoje poznamky, mozem vam ich poslat. Urcite ich mam aj v PC, ale skor ich najdem na papieri - tak snad to po mne precitate.
Ja som dcerke dala taky naramok s fotkou, kde sme spolu.. ze ak by jej bolo smutno, moze kuknut na fotku, ktora jej pripomenie, ze ju mame radi. (ucitelka z povolania)

petulkahu
autor
31. júl 2020

@rebelka2014 Dakujem, ano, to by mi velmi pomohlo🙏🏻

ovaaa
31. júl 2020

Najlepsi trening je bravat ju do kolektivu, aby si poobede pekne pospala, samostatne ju nechat obliect sa,davat ju k babke a dedkovi, aby bola bez teba.🙂.

ovaaa
31. júl 2020

Mozete sa este poprechadzat okolo skolky do ktorej bude chodit , mozno tam uvidi aj deti s p.uc., ktore sa hraju, skolky mavaju aj den otvorenych dveri.Kazdopadne maminky to prezivaju viac ako deti. Treba vysvetlit, ze pojdes do prace ona do skolky a prides pre nu ked sa vyspinka a napapa.

ajka0207
1. aug 2020

@petulkahu je to hlúposť v tom, že ledva si zvykne na jednu, tak jej tu škôlky zmenia.

manee
1. aug 2020

My ideme do našej škôlky sa pohrať v auguste, raz so mnou, raz bezo mňa, nech spozná prostredie. Veľa sa o škôlke rozprávame

sense
1. aug 2020

Urcite by som.ji.nedavala.na chvilu do sukromnej, iny kolektiv ine prostredie...radsej ju brat viac medzi deti, nechat ju zakladne veci oblecenie, umytie atd samu...

petulkahu
autor
1. aug 2020

Dakujem Vam 🙂

rebelka2014
1. aug 2020

Toto som nasla v PC z tej nevychovy ..je to dost strucne, neviem, ci ti to nieco da

fiafia
1. aug 2020

@petulkahu za mňa rozhodne nie. Nieje to dobrý nápad. Iné prostredie, iné p.ucitelky, iné detičky. Zbytočne bude zmätena a keď si konečne ako tak zvikne zas pôjde inde. Moja tiež išla niečo málo po 2,5 roku a nebudem klamať prvé dva,tri týždne boli masaker ale zvikla si, rada tam chodila a chýbala škôlka cez koronu

rebelka2014
2. aug 2020

Ja by som este dodala, ze ak je to mozne, tak moze spociatku odprevadzat do skolky otecko. Ti to lepsie zvladaju - su viac vnutorne v pohode. My sme to tak tiez spravili. Muz dceru do skolky vodil a ja som pre nu chodila.