Trojročné dieťa nechce spať v škôlke

31. máj 2022

Dievčatá, chcem sa opýtať, ako sa dá toto riešiť. Mám 3 ročnú dcéru, ktorá od februára chodí do škôlky. Po prvých 3 dňoch mi učiteľka volala na tretí deň, že si mám prísť pre dcéru, lebo nechce spať a ruší iné deti v škôlke, odvtedy chodím pre ňu na obed, keď sa naobeduje, beriem ju domov, ani doma mi nechce spať každý deň, niekedy má obdobie, že spí aj 1-2 hodiny, keď prídeme domov a niekedy ide spať až večer. Už sme to v škôlke skúšali, či bude spať, nechcela, tak som ju musela vziať domov. V súkromnej škôlke ak dieťa nespí, tak to nie je problém, ale my bývame 10 km od mesta a nemám inú možnosť, ako dedinskú škôlku.

chadkroeger
31. máj 2022

ved ked nechce spat, nech ju napriklad posadia za stol a nech si kresli.
Moj ked nechcel spat isiel na pokec ku tete kuchárke 🙂

nikha2809
31. máj 2022

Moja dcéra spala v škôlke dokopy 10x a nikdy nebol problém.Tiez je v štátnej škôlke.Skus jej vysvetliť že musí aspoň ležať a nevyrusovat iné deti, s tým jasné že má učiteľka problém ale ak leží a oddychuje a nevymýšľa bude skôr problém s učiteľkou a nie dieťaťom, že jej to proste vadí a vyvoláva ti aby si zobrala aj keď teda neviem si predstaviť čo by ste robili keby musíš byť v práci.

diamond007
31. máj 2022

Tak to ju teraz do 6r budeš brat naobed lebo nechce spať? Nech ju naučia potichu ležať a knižku nech si listuje ( návrhmi, keď deti zaspia). Pomáhalo aj keď sme si k dieťaťu ľahli/sadli na posteľ a hneď bolo ticho.
Nikdy by mi nenapadlo volať kvôli tomuto rodičovi, to je nezvládnutie učiteľky nie dcérky.

simona92101
31. máj 2022

Mali sme rovnaky problem,tyzden som pre nu chodila na obed domov.doma sme si vysvetlili,ze spat nemusi,staci ze bude ticho lezat.a takto funguje doteraz.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
31. máj 2022

Náš tiež nechcel spávať. Nastastie učiteľky si vedeli rady. Naučil sa tíško ležať a nevyrusovat, niekedy z toho nevyrusovania aj zaspal

matovicova
31. máj 2022

Kedy ráno vstávate a kedy ju večer ukladas?

pribinak
31. máj 2022

@diamond007 brzdí, brzdí. Je vysokopravdepodobne že učiteľky skúšali variant že ak nevhce spat, tak nech iba potichúčky leží, ale tam treba sj spoluprácu dieťaťa. A ak dieťa rusi dalších 20 deti?
Tak žiaľ musí si ju brat už na obed

luccija
31. máj 2022

To je chyba uciteliek, že si s ňou nevedia rady.U nás polka deti nespala, ale ležali, mrvili sa, hrali s ponožkami, ale boli po tichu.Dcera zistila, že bude vyrušovať, pôjde domov Kto robil zle odsunula sa jeho postieľka o pár metrov, aby nevyrusoval ostatných.A nie deti sa nemôžu ísť hrať, lebo by chceli ísť všetky, ani za tetou kuchárku majú oddych majú ležať spat nemusia🙂

simona92101
31. máj 2022

@pribinak poviem ti,ze napr.v nasom pripade ucitelky neskusali nic.im bolo jednoduchsie mi zavolat,lebo vedeli ze som doma a dobehnem.ucitelka bola nova,mladucka bez skusenosti a v ten tyzden jej nastupilo vela novych deti (dcera nastupila od januara),sama mi povedala ze ona nema cas a nestiha vsetkym vysvetlovat.dcera chytila nakoniec blok ze ani do spalne nechcela ist,na pyzamo ani pozriet.ucitelka po 5 dnoch v skolke usudila,ze dcera nieje pripravena na skolku..doma sme jej vysvetlovali,slubili odmenu,nakoniec znej vypadlo ze nechce lezkat v pyzame.tak som poprosila ucitelku,ze nech ju nenuti sa prezliect a spat,nech jej len povie ze si ide oddychnut bez pyzama.ja som cakala v satni,a cuduj sa svete,zabralo.odvtedy uz nema problem,aj sa prezlieka,a dokonca obcas zaspi.stacilo jednoducho len trosku individualny pristup,alebo aspon ochota riesit 🤷‍♀️

autor
31. máj 2022

@matovicova Ráno vstávame 6.20 a chodí spinkať okolo 19.30-20 hod

ichbinich
31. máj 2022

Toto sme riesili aj my so synom...
Riaditelka trvala na tom, aby lezal a bol ticho. Jedna ucitelka sa s nim dohodla, ze ked ostane prvych cojaviem 15 minut v klude bez vyrusovania, moze potom vstat a ist sa potichucky hrat.
Samozrejme, ze tu ucitelku mal radsej a ani mi po ceste domov nefrflal, ze zase musel lezat 😉

Podla mna sa treba dohodnut aj s dcerkou, aj s ucitelkami. Ze sice spat nemusi, ale nech sa snazi potihuchcky lezat. A uciteliek sa spytat, ci by po istom case (ked zaspia ostatne deti) nemohla mat napr. knizku na pozeranie.
Ja som ako dieta tiez v skolke nespala, nehorazne som sa tam nudila 😀

pribinak
31. máj 2022

@simona92101 to je dosť rozdiel, teší zistila v com je problém a to je úplne iná situácia potom

chadkroeger
31. máj 2022

@luccija lenze tu sa nebavvime o 20 detoch ale o jednom

chadkroeger
31. máj 2022

@elizabet173 u nas kuchyna bola hned vedla triedy. A tým pádom tam boli aj jeho ucitelky, ktoré dozerali.

simona92101
31. máj 2022

@pribinak len keby to ucitelka nepohnojila hned na zaciatku,nemuseli sme riesit hystericke stavy kazdy den.mna hlavne zarazilo,ze povedala ze nieje pripravena na skolku a ze nema cas riesit problem.a aj to keby na nu netlacim a nesnazim sa cosi vymysliet,tak doteraz chodime na obed domov.🤷‍♀️

pribinak
31. máj 2022

@simona92101 my sme našťastie mali skvele pani učiteľky
Veľa závisí od chcenia na všetkých 3 stranách, dieťa, ucitelka a aj rodič

modraslamka
31. máj 2022

ja si pametam ze tiez som nechcela spavat v skolke. A nechali ma hrat sa s kockami. Potom, ze som raz tak zaspala ze oko mna boli deti s ucitelkou a udivene pozerali na mna ze ja som spala a najdlhsie😅

luccija
31. máj 2022

@chadkroeger to je jedno, že ide o jedno dieťa.Ostatne to zistia a budú vymýšľať tak isto🙂prečo on môže, my nie...u nás kuchárky upratovali, vysávali triedy a nemali čas strážiť dieťa za to je zodpovedná ucitelka.V škôlke je režim a k tomu patrí, že majú oddychovať.

thoughtfulweirdo
31. máj 2022

Moja tiež nespava. Ja to neriešim nijako, riešia si to učiteľky v škôlke. 🤷🏻‍♀️ Ani mi to tie učiteľky "nežalujú", kým sa sama cielene nevypytujem. Dcéra mi prezradí, keď sa jej podarí nejaké iné dieťa zobudiť alebo spolu vymýšľajú, prípadne keď dostane nejaký trest za vybiehanie z postele. Vraj si môže zobrať do postele hračky a ticho sa hrať. A teda keď moc vymýšľa, dostane nejaký drobný trest, napríklad po spánku musí pomáhať ustlať všetky postele alebo namiesto hrania potom pomáha s niečím iným.

spadnutaslivka
31. máj 2022

moji tiež nespali, ja som nespala dokonca ani v jasliach. Potichu ležať na postieľke, finito. Žiadne príďte si pre dieťa, lebo nespí. Musí sa naučiť nerušiť ostatných. Nie je mimino. A učiteľky by to tiež mali chápať. Nedá sa všetko riešiť vetou "príďte si ho zobrať".

renab
31. máj 2022

Moj nespaval cez den od 7meho mesiaca. V skolke nebol problem. Starsie deti mali cez spanok kruzky, takze bud bol tam, alebo sedel v herni a cital si.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzkaa1991
31. máj 2022

Ja robimv sukromnej a tiez nie všetky deti spia cez obed a to maju tiez okolo 3r moja 4r. Tiez nespi cez obed a v skolke pospi ak nie tak lezi.....tak ako píšu vysse učiteľka.ma problém a asi nezvlada dieta ;)

hela_tn
31. máj 2022

Staršia nespala od troch rokov,do škôlky som po ňu chodila na obed,lebo mi ju bolo ľúto nechať ju tam skoro dve hodiny ticho ležať v posteli a cumiet do blba..chodila do štátnej škôlky a teda deti nútili ležať v posteli aj v predškolskom veku🤦mladšia tiež nespí od troch rokov,tá chodí do súkromnej škôlky, niekedy si ide ľahnúť a leží v posteli, niekedy sa hrá v druhej miestnosti a keď môžem,tak po ňu chodím na obed..ale teraz ako predškolákov ich už dávajú málokedy ležať, si kreslia alebo si pozerajú knižky,či počúvajú rozpravku