Zápis dieťaťa do školy

petra_ba
8. feb 2019

Ahojte, prosim Vas maminy o radu, dcera sa narodila 2.9. teda oficialne by mala ist do skoly podla zakona az buduci rok. Podla pani ucitelky je sikovna a nevidi dovod,aby nesla do skoly k zapisu uz teraz len preto,ze ju delia 2 dni od toho, aby splnila zakonnu podmienku.
Keby sa narodila o cosi skor, asi by ma ani nenapadlo to riesit ci je pripravena. Ake mate skusenosti prosim s tymi CPPAP, najblizsie centrum mame v Dubravke ,byvame v Ba Dakujem,

arasidka123
8. feb 2019

@petra_ba dajú jej pár uloh,porozprávajú sa s ňou a podľa toho dajú papier 🙂

tin007
8. feb 2019

@petra_ba CPPPaP v Dubravke je velmi dobre, bola som tam s obomi detmi, pred par dnami som pri dcere riesila jej pripravenost na skolu. Treba tam zavolat a dohodnut si co najskor termin, aby ste stihli zapis (bude v priebehu aprila). V skolke by ste inak mali mat depistaz, ale ta nejde az tak do hlbky a v pripade predcasneho zaskolenia potrebujete este spravu a odporucanie od psychologa z CPPPaP.

neta21
8. feb 2019

Ahoj, ja mám dcéru narodenú tiež 2.9. a išla do školy skôr. Teraz je už tretiačka a vôbec nezaostáva za spolužiakmi. Má dokonca ešte mladšiu spolužiačku. Ale musiš absolvovať psychologicky test ktorý bol v pohode . My sme ho absolvovali už v januári a v apríli sme boli na zápis.

petra_ba
autor
8. feb 2019

@neta21 dakujem, idem nas asi uz teda objednatna konzultaciu, kedze uz vypisali termin zapisu. Este by ma zaujomalo ci mam s dcerou nieco predtym doma prebrat alebo nie. Ma strasia totiz, ake je to tazke

ave17
8. feb 2019

Nič necvic, buď je pripravená alebo nie, čo sa stane keď pôjde o rok? Nič

ufatess
8. feb 2019

Aj keby ti to neodporučili, podľa mňa sa nič neujdeje. No ak je šikovná tak ako ty tvrdíš, tak ti to povolenie dajú. Ak sa smiem opýtať, ponáhľaš sa s tou škôlkou?

petra_ba
autor
8. feb 2019

@ufatess neponahlam sa, len nerada by som urobila zle rozhodnutie. Ovlada a vie vsetko co jej kamosi co su o par mesiacov starsi a idu normalne na zapis. Nevie citat ano pisat. Ak neratam, ze napise svoje meno a par pismenok.
@ufatess

hettinka
8. feb 2019

@petra_ba o písanie vôbec nejde. Skôr ide o to, či zvláda samoobslužné činnosti, 45 minut kľudne sedieť, pol dňa sa koncentrovať a doma ďalšiu hodinu písať úlohy, či zvláda stredové situácie a či nie je ešte hravá. Ja by som predčasne zaškolenie odporúčala len mimoriadne nadanému dieťaťu. Inak sa niet kam ponáhľať, kľudne by som ju dala až o rok. Bude v triede s deti aj o vyše rok staršími...

kika831
8. feb 2019

@petra_ba syn je narodeny 7.9. Normalne sa zucastnil depistaze v skolke. Psycholog ho podla vysledkov jednoznacne odporucil do skoly. Riaditelka na skole, kam sme ho prihlasili nemala nijaky problem s datumom narodenia a zobrala ho. Inak tiez sme z Dubravky.

s1m.one
9. feb 2019

ahoj, ja som narodena prvy septembrovy tyzden, mam starsiu sestru aj som s vzdy dobre ucila, no som rada ze som isla neskor do skoly, bola som urcite sebavedomejsia ako by som bola v triede, kde by som bola najmladsia, ale samozrejme kazde dieta je ine, tvojej to moze vyhovovat, nie len ucenie, ale celkovo budu deti o rok starsie a budu teda aj skor dospievat atd...