Dobrý deň, chodievajú vaši privkari na ZUŠ výtvarný odbor? Ak áno čo tam robia a preberajú? Dcéra by chcela ísť a máme možnosť prihlásiť sa od pol roka, len či to nie je ešte skoro a vyhodené peniaze, veď kreslia aj každý deň v škôlke.dakujem za názory.
nasa chodi od cca 5r na vytvarku - maluju, kreslia, robia s hlinou, keramikou, rozne techniky. vzdy na zaciatku hodiny im vytvarnicka pusti nejaku rozpravku, povie pribeh a na tu temu tvoria...
ak ma dcera zaujem tak ju prihlas, vobec to nie je skor, je to akurat, vytvori si zvyk a ked uz bude prvacka na ZS bude zabehnuta, kruzok nebude pre nu nieco nove na co si musi zvykat
kreslia s farbami, temperkami, skusaju rozne techniky, pracuju s roznymi materialmi, ..... urcite je toho viac a na inej urovni ako v MS
ahoj, aj ja som za, ano v skolke si kreslia, ale v zus by to malo byt vyslovene venovanie sa a ucenie technik, urcite ju v tom podpor, je skvele, ze chce nieco sama od seba 🙂
@citronius Som ucitelka vytvarnej v ZUŠ a urcite je dobre prihlasit dieta predskolaka na vytvarnu pokial k tomu ma sklony. To co tvoria v MŠ sa neda porovnavat s cinnostou na vytvarnom odbore. V MŠ vacsinu tvorby urobi ucitelka a vsetky deti maju prace rovnake. Na vytvarnom odbore Deti skusaju nove techniky, cvicia si ruky, jemnu motoriku, sustredenie, predstavivost, samostatnost, kreativitu. Lepsie sa naucia pisat. Aj v skole budu vela kreslit a malovat a je vidiet obrovsky rozdiel u deti, ktore chodili / chodia na vytvarnu.
dcéra chodí od prvej triedy...7 rokov. podporujem ju v tom, pretože ju to baví....čo viem tak tam už 7 rokov len kreslia.... pre mňa čo neviem poriadne nakresliť ani domček je to nepredstaviteĺné...😉
@nostress my sme napriklad dceru dali az v priebehu roka a kedze mali volne miesta, nerobila ziadne prijimacky, sak ucitelka po par hodinach zisti ci to ma zmysel alebo nie
@katulienkax moc moc vam dakujem za odporucania a rady 💛👍😉
@citronius no čo robievajú na výtvarnom obore? žeby zas len kreslili?
ak dcéra chce,treba tam ísť,podať si prihlášku a oni zhodnotia,či ju vôbec vezmú,pokiaľ má talent..robia sa talentové skúšky..ak ju to prestane do júna baviť, od septembra tam prestane chodiť