Zvláštna psychologička v škôlke

inull5
20. apr 2017

Ahojte,rada by som počula názory.
Včera dcéra absolvovala v škôlke sedenie so psychologickou.riaditeľka mi ráno povedala ze okolo obeda môžem po ňu prísť a aj sa rozprávať s psychologickou že ako dopadlo sedenie atď. Tak som teda prišla,išla som za ňou do triedy,kde mala rozložené lajstra.je to síce vedľajšie,ale miesto pozdravu sa ma pýta že aký mám problém..tak som jej povedala ze žiadny,len by som rada vedela ako dcéra dopadla.prekvapilo ma ze povedala ze sa bojí cudzích ľudí,že je ustrachana a zaostáva v grafomotorike.pritom na zápise som počula niečo iné a v škôlke tiež.dcéra je typická "herečka",má za sebou niekoľko fotení pre detský tovar.vôbec nebrala do úvahy že je malá lavacka.ale podstata mojej otázky spočíva v tom ze pri tom rozhovory som vzala so sebou aj menšieho syna.bol tam triede a povedal mi ze on už by rád išiel domov.tak som mu chcela vysvetliť že sa dorozpravam a ideme.v tom momente psychologička podráždene povedala ze ona by chcela aby bol ticho a chytila ho za ruku a odvliekla na chodbu.to ako vrieskal ani rozpisovať nejdem.vrátila sa a začala že to treba takto riesit a nie vysvetľovať že má vydiera a pod.chcela som sa postaviť a ísť za ním ale ona ze ešte neskončila.ja som ale išla von,akurát tam dobehla učiteľka že čo sa tam deje že tam malý vrieska a ponúkla mu koláč.na to som ja odmietla,a povedala ze radšej nie lebo bude zasa problém s vyprázdňovaním.(malý má 3 operácie bruška,vývod čreva a na stravu musíme dávať pozor) a na to ta psychologička povedala ze vidíte preto ma problém lebo je zhickany a ja sa dám vydierať ním,že ho mám každé ráno položiť na záchod a odísť..
Ja sa pýtam je to normálne alebo si to ja len tak beriem...Vďaka

inull5
autor
20. apr 2017

Ešte dodám že keď ho chytila za ruku a vyniesla tak som zostala šokovaná že v momente som nevedela reagovať.je ti stará dievka,slobodná,be

inull5
autor
20. apr 2017

Sorry blbne mi mobil..slobodná,bezdetna pred dôchodkom..dnes som zavolala do toho centra a rázne požiadala že si neželam aby nabudúce dcéru riesila ona a si vyprosim takéto jednanie..

lenadka
20. apr 2017

@inull5 Nie je normálna! Fuchtla jedna, ako si dovolila odvliecť nasilu cudzie dieťa, dieťa so zdravotným problémom, čo má problém s vyprázdňovaním stresovať tým, že ho nasilu posadím na wc a vytvorím ešte väčší blok, nech vráti diplom. Nedaj si svoje deti, ty ich poznáš nie cudzia divná ženská. 😘😉

deti95060810
20. apr 2017

Neviem odkiaĺ si, ale k tej psych. by som nešla v živote...a mohla si tu rovno vycapiť aj jej meno. Nech si dáme pozor na takú odborníčku. ...

inull5
autor
20. apr 2017

@deti95060810 Senec a okolie.vycapila by som ale zabudla som jej meno..dnes keď som tam volala tak som bola dosť naštvaná a pani alebo slečna s ktorou som hovorila sa ju snažila ešte ospravedlňovať že ona to tak zrejme nemyslela..

inull5
autor
20. apr 2017

@lenadka včera mi zomrela starká,myslela som aj na ňu takže som nevedela hneď reagovať na to ako sa k synovi zachovala..ale že si dovolí tvrdiť a radiť keď nepozná okolností ktoré vôbec nemusia byť psychické.

ipetka
20. apr 2017

@inull5 urcite by som podala pisomnu staznost. Toto nieje spravanie hodne profesionala.Keby sme sa vsetci takto spravali sme tu ako v zoo. Sorry ale to co by som jej tam ja povedala by si za klobuk nedala.Neskutocne...

ankare
20. apr 2017

Preboha... to je sila toto. A takáto krava pracuje s deťmi!!! Strašne....

katka0905
20. apr 2017

a prečo vôbec bola dcéra na sedení so psychologičkou v škôlke?

inull5
autor
20. apr 2017

@katka0905 bolo to sedenie kvôli škole..ze v našej škôlke je to tak zaužívané že chodí psychologička..

ipetka
20. apr 2017

@inull5 a za riaditelkou ste neboli? opytat sa co ma toto znamenat?

inull5
autor
20. apr 2017

@ipetka aj ja som chcela..no v tom momente som nevedela reagovať..uvažujem nad tým.

katka0905
20. apr 2017

@inull5 tak to bolo aj v našej škôlke, niekedy v marci, ešte pred zápisom... ja som sa spýtala dcérinej učiteľky, či v tom vidí nejaký zmysel a ona, že to si to centrum naháňa klientov, pretože ich potrebujú, deti so špeciálnymi vývinovými poruchami... takže som ten informovaný súhlas nepodpísala a dcérka na tom sedení nebola. Toto, keby som zažila, tak podám sťažnosť na to centrum. Normálne ma to dvíha zo stoličky. To je absurdné, aby sa psychologička takto chovala.

maminuska
20. apr 2017

@inull5 to by aj mňa zaujímalo keď bola po zápise.

toskanka
20. apr 2017

@inull5 A co ti doma povedala na toto sedenie s pani psychologickou dcera?

ipetka
20. apr 2017

@inull5 no urcite by som podala pisomnu staznost na nu a minimalne by som isla urcite za riaditelkou ci jej toto pride v poriadku spravanie psychologicky ktora ma detom pomoct a nie im privadzat traumu preboha..ved na to ma byt ona trenovana a nie robit vystupy pred detmi a nie este schmatnut dieta a odvliect ho mimo miestnost..velky randal by som urobila to mi mozete verit...toto je absurdne aby sa clovek takto choval

angelos
20. apr 2017

Taketo spravanie je absolutne nepripustne.Treba sa stazovat;pani psychologicku menovat,stazovala by som sa aj u zriadovatela skolky.
Depistáž školskej pripravenosti sa bezne robi v skolkach u predskolakov.Moje deti to absolvovali,u nas v skolke tomu nikto neprikladal ziadny vyznam;ani rodicia,ani ucitelky.Tie nad tym mavli rukou;same nam povedali,ze su zvacsa prekvapene vysledkami.Ony deti poznaju 3-4 roky,vedia co ktore dokaze....a potom psychologicka za 45 minut co moze zistit.Ja som na tom vyhodnoteni ani nebola,nechali mi papier.
V kazdom pripade taketo chovanie je max.neprofesionalne.

lenadka
20. apr 2017

Ja som sama vyhľadala centrum a psychologičku pred zápisom, nebola som si istá či je dcéra pripravená na školu, ale to bol úplne iný prístup, najskôr som tam bola s malou, porozprávali sme sa, pýtala sa na niektoré veci ohľadom dcéry, potom s ňou chcela hovoriť sama. Výsledok jej testovania somnou prebrala, bola milá, láskavá, dieťaťu všetko vysvetlila. Nie ako henten ozembuch.

veronika33
20. apr 2017

@inull5 určite na ňu podaj sťažnosť

sedem
20. apr 2017

Zistila by som si meno tej "odbornicky" u riaditeľky , informovala by som riaditeľku o jej správaní a podala písomnú sťažnosť priamo v centre, kde pracuje...absolútne neprofesionálny prístup, sama by zjavne potrebovala nejaké sedenia 😠

inull5
autor
20. apr 2017

@maminuska zápis bol 7.apríla v škole,psychologička bola v škôlke už skôr avšak deti rozdelili do 2 skupín.prvá skupina bola pred 7.aprílom a druhý termín bol 19.4.

inull5
autor
20. apr 2017

@ipetka dnes som to riaditeľke hovorila a ona ze to je taka fuchtla,že nemá deti a nenám si z toho nič robiť.keď vonku hovorila ze maly ma problém s vyprázdňovaním tak tam bola aj riaditeľka,a ta ešte ale on bol operovany na bruško ale psychologička tomu vôbec nevenovala pozornosť.

inull5
autor
20. apr 2017

@lenadka vysvetľovanie nehrozilo..nemám predstavu ako by malo dieťa kresliť ale to co mi ukázala sa mi nezdalo že by bolo zlé.pekne nakreslila postavu aj s krkom vlasmi a všetkým,dokonca listnatý strom s jablkami,tvary ktoré obkreslovala neboli síce úplne presne ako cez kopirak ale ani zlé.vôbec nemá problém s cudzími ľuďmi,veď ako píšem,má za sebou nejaké fotenia casting pretože pred cca rokom ju objavil na ulici nejaký z agentúry že sa im hodí do seriálu.sama absolvovala casting kde som ja vnútri nebola,boli max spokojní ale keďže nevie robiť s čítačkou tak hrať nemohla.čize ja vôbec nemám pocit ani v škôlke že je úzkostliva,boji sa a pod.boli tam deti ktoré sú mladšie a budú mať odklad a psychologička mi povedala ze malá bola zo všetkých tých detí najviac úzkostliva..A ze ta grafomotorika je zlá..

inull5
autor
20. apr 2017

@toskanka no malej som sa pytala až doma a povedala mi ze jej odpovedala na čo sa pytala a že nakreslila aj strom,aj čiarky aj napísala ako sa volá ona a jej braček..
Ráno keď prišla tak si ešte vravím v duchu že mi pripadá ako taká vychovávateľka z ústavy väzby - prísne mikado ktoré sa jej vôbec nehodilo,prizmurene oči vysoká kostra..

celasapremenim
20. apr 2017

ja som si precitala iba uvodny prispevok a ako sa poznam, pani psychologicka by dostala po hube a ja by som uz bola na policajnej stanici, urcite
to nie je normalna zena a vyslovene by som si zelala, riaditelka, ucitelka dcery pritomna.... nech sa viac nepriblizuje ta mikadova blbana k mojej dcere a ze chces byt dopredu informovana, ked tam nahodou budu s no u znovu nieco riesit
ach

toskanka
20. apr 2017

@inull5 Este ze deti maju svoj svet a z takýchto psychoziek si tazku hlavu nerobia.

inull5
autor
20. apr 2017

@celasapremenim 🙂 dnes som volala do toho centra odkiaľ bola že si neprajem aby dcéru viac posudzovala a povedala som aj prečo a čo sa tam udialo.pani ci slečna v telefóne sa ju snažila ospravedlniť že: "ale pani doktorka(keďže som sa predstavila aj s titulom),ona to určite myslela v dobrom a z psychologického hľadiska..ved viete..A normálne dom počula ten "milý"úsmev s ktorým to povedala..ja som jej povedala ze mňa jej psychologické hľadisko k môjmu synovi vôbec nezaujíma.

zuzana76
20. apr 2017

@katka0905 je to depistaz a byva to zvykom pred nástupom do skoly

angelos
20. apr 2017

@inull5 moj syn mal vsetko dobre,akurat tiez grafomotorika-ze nevie kreslit postavy.Nuz moj muz ma 40 rokov a kresli postavy rovnako...neliecitelne 😆.
Dievcatko s najlepsou slovnou zasobou malo v hodnoteni-slaba slovna zasoba.A napr.vobec neprisli na to,ze by mohla mat v problem s matematikou.Teraz s odstupom casu sa ukazalo,ze matematika je jej slaba stranka.
A mohla by som pokracovat...ale nemam cas🙈.
Skratka:z vysledkov depistaze by som vedu nerobila,absolutne.
Riesila by som pristup tej vadnej osoby.

lenadka
20. apr 2017

Keď to robia hromadne v škôlke nemôžu mať dosť času na všetky deti ako je potrebné, moja bola na vyšetrení hodinu, ak je v mestskej škôlke 20-23 detí mi je šanca, naša je malá do 10 predškolákov ročne a psychológovia tam depistaz nechodia robiť.