2,5 ročný chlapček sa správa ako dievča

mahalo
5. aug 2017

Moj 2,5r chlapec je vnimavy a citlivy, ma skor dievcensku ako chlapcensku energiu. Co si pamatam, tak inklinoval k dievcenskym hrackam a hram. Najradsej sa hral v detskej kuchynke, doteraz mi rad pomaha pri vareni a peceni, hra sa s dievcenskymi hrackami atd. Doteraz som tomu neprikladala ziadnu dolezitost, ma predsa starsiu sestru a prislo mi, ze po nej vsetko opakuje, navyse vsetci nasi detski kamosi, su na 95% dievcata. Zaslo to este dalej a syn sa zacal prezliekat do siat svojej sestry, vtedy je uplne najspokojnejsi. Ked nema po ruke saty, tak si saty robi z hociakeho kusku latky, uteraku atd. Casto hovori o sebe, ze je princezna atd. a niekedy povie, ze je dievca, pricom sa mi zda, ze to mysli v niektorych momentoch uplne vazne a nereaguje, tak na nejaku hru atd. Rada by som verila, ze je to len obdobie atd. ale tieto prejavy a v takejto miere, som nasla len v pripadoch transgender, kedy sa dieta priblizne v tomto veku, stotozni s jednym s rodov. Rada by som pocula, ze to mal niekto rovnaky "problem" a nakoniec sa to nepotvrdilo, ale rovnako rada sa spojim s mamickami, ktorym sa to potvrdilo, pretoze som zatial take diskusie nenasla na Slovensku. Dodam, ze svoje dieta milujem, je absolutne uzasne a nebudem ho milovat o nic menej, nech bude akykolvek..ale prave preto, ze ho milujem, chcem vediet co preziva a pomahat mu. Ma niekto skusenost prosim?

gama1542
5. aug 2017

Dobry den. Osobnu skusenost nemam , no kamoska mala takeho syna. Riesila to tak isto ci je to ,,normalne,,. Bola dokonca aj u psychologicky. No ako nahle zacal chodit do skolky , vsetko sa zmenilo. Dnes je to 15 rocny chalan ako ma byt 🙂. PS: Stale rad pecie 🙂.

adalea
5. aug 2017

@mahalo ja som ako dieťa chcela byť chlapec, aj som sa predstavovala chlapčenským menom, hry s bábikami ma nebavili, iba som im vlasy odtrihala. Hrala som sa s chalanmi zo sídliska na indiánov a podobne. Ale to som mala okolo 6, 7 rokov. Prešlo to za rok, dva. Môj bratanec, keď bol malý sa hral s bábikami a dievčenskými hračkami, teraz je chap jak hora a chlapskými záujmami a jeho 3-ročný syn robí to isté. Asi treba počkať ako sa to vyvrbí.

luzzia
5. aug 2017

@mahalo no moznosti je viacero, moze to prejst a nic neznamenat, ale aj nemusi. mam kamarata, ktory mi vravel, ze robil daco podobne uz od detstva a uz teraz ako dospelak sa sice neoblieka do zenskych veci, je fesak chlap, ale je gay, ma vztah k mode a miluje varit, piect, zariadovat byt, ma proste vkus, miluje umenie, dizajn, atd. takisto poznam chalana, co nie je sice gay, ale tiez proste inklinuje k dizajnu, rad sa pekne oblieka, vari atd. ale je heterosexual. transgendera nepoznam ziadneho. treba to nechat tak a pockat, co z toho bude a so psychologom sa maximalne poradit v tom zmysle, ze ako k takemu dietatu pristupovat.

mahalo
autor
5. aug 2017

@gama1542 a on tiez hovoril, ze je dievca?

siska53
5. aug 2017

@mahalo Podla mna je este moc maly a ak je viac s dievcatami,moze ho to prechodne ovplyvnit..
Ja som zas bola chalansky typ, nohavice, chalanske hry,cize auticka,kocky a tak. Ak kocik,tak maco v nom.az kym sa mi nenarodila sestra..
Nasi su dvaja,hraju sa rozne, mala aj s autami,maly aj s babikami (akoze nase deti a tak), skor on sa hral s kuchynkou a inklinuje viac k tej ozajstnej,cize skor on pomoze pei vareni a peceni..
Raz si vypytal nalakovat jeden necht (ja som si lakovala a aj malej dva prsteky),ale to uz usudil,ze nie. Ma 7r. Keby mal dva apol,podla mna by to neriesil.

Ale ani jeden sa neprezliekal. Mala rada nosi niektore veci po bracekovi,ale.podla mna to nic nesignalizuje..

U vas uvidis,je este dost maly podla mna na nejake zavery. Hlavne ako pises,prijmi ho,aky je a bude. Stale je a bude to tvoje dieta.

mahalo
autor
5. aug 2017

@adalea vdaka za skusenost. Keby islo len o hranie sa s "inymi" hrackami, tak by som to neriesila. Ale on aj hovori, ze je dievca a prezlieka sa do dievcenskych siat. Ale ano, nechcem robit unahlene zavery.

mahalo
autor
5. aug 2017

Vdaka za skusenosti. Mne jedine co nesedi, je to prezliekanie a vravenie, ze je dievca..tieto skutocnosti som nasla len v rozhovoroch s transgendermi.

A co sa tyka veku..tiez som si myslela, ze je to skoro..ale nasla som v psychologii, ze prave v tomto veku medzi 2-4r. sa utvara rodova identita u dietata.

pillipilli
5. aug 2017

@mahalo ahoj poznala som jednu babu co sa presne takto spraval jej syn ako opisujes aj ho musela volat dievcenskym menom. Len bouzial niesom s nou v kontakte.

janulik2008
5. aug 2017

ja mám neter a hraje sa s traktormi áno dobre cítaš traktormi 😀 dokonca ma aj chalanske veci a nikto to neriesi. nehraje sa s babikami nechce 😀

deti95060810
5. aug 2017

môj bratranec ako dieťa neustále rozprával o sebe v ženskom rode....mal staršiu sestru, s ňou sa hrával....V súčasnosti je ženatý otec 2 dcér....

boborko
5. aug 2017

Môj brat keď bol malú sa hrával iba s mojimi babikami a ja z jeho autami. Obliekla sa.tiez za princeznú chodil holý a dával si pipika medzi nohy a hovoril že je dievča.Mamine hovoril že.by si chcel maľovať pery rúžom a raz si aj nalokoval nechty a veľa takýchto vecí robil keď bol malý a dnes je z neho normalny zdravý Heterosexuál ktorý má priateľku.vas syn je v období keď napodobňuje vsetki to čo vidí okolo seba .Ok môže byt v budúcnosti aj inak orientovaný ale to už nezmenite a svet sa kvôli tomu nezrúti.mozno keby je viac v kolektíve s mužmi tak bude opakovať po muzoch.moj syn má tiez 2,5 a tiež sa chce maľovať a varí a upratuje keď je so mnou do.a sám a keď príde tatko domov opakuje všetko po ňom.cas všetko ukáže.budte rada že je zdravý a že vníma svet okolo seba aj keď to robí po svojom napr. Tým že chce byť dievča😉

deti95060810
5. aug 2017

v blízkej rodine sa nám vyskytol problém že dievča z dvojičiek jednovaječných sa stále cítilo ako chlapec....dopadlo to myslím že nie moc štandartne.... 😲
ale ty hovoríš o malom chlapcovi - má len 2 roky to sa ešte môže zmeniť....V iné ani nedúfaj....😉

ankare
5. aug 2017

@mahalo a možno si ešte pamätá svoj minulý život a v ňom bol dievča... ☺

daninka2
5. aug 2017

Ja som sa od malicka hrala dlho na chlapca, myslim ze az niekde okolo 13 rokov sa to zacalo menit. Takze same auta chlapcenske oblecenie, kratkevlasy, stavanie bunkrov v lese, kadejake drevene vozitka futbal hokej bicykel 😂 domov som chodila stale rozbita, dojazvena som fakt uplne vsade. do teraz som vacsinou v muzskom kolektive 😂 moju mami slo porazit somna 🙈

evitka83
5. aug 2017

@mahalo moj muz ako decko behal s kocikom a s babikami. Dnes je to potetovany chlap so zbranou za opaskom 🙂 casom z toho vyrastie, hlavne ked pojde do kolektivu 🙂 moja dcere ma tiez radsej auticka ako kociky 🙂

malzeville
5. aug 2017

moja druha dcera odmietala vo veku 3 rokov dievcenske nohavicky nastojila aby som jej kupila slipy ako nosil mensi brat
o suknickach a satach ani nehovorim len dlhe nohavice . na otazku preco tvrdila ze he chlapec
tiez babiky ju nebavili len sport a kreslenie / je z nej architektka /
vtedy mi nas detsky poradil psychiatricku
ona sa s nou v nojej nepritomnosti rozpravLa a Katka sa priznala ze ma tym chcela donutit k tomu aby som jej kupila rifle / podotykam bolo to v " onom " rezime rifle len v tuzexe a ani jej sestra o 7 r starsia ich nemala
vraj ju nutim nosit " nemoderne " sukne po sestre
sme si to vysvetlili a zdAlo sa ze sa s tym zmierila hoci este dlho suknicky a saty neobliekla aj ked bola stihla vysoka dlhe nohy skryvala pod nohavice . ani na stuzkovej jedina nemala saty ale nohavicovy kostym!
az ked zacala mat prve lasky sa to zmenilo . ale svoju ' hlavu " ma pre zmenu jej 5 r dcerka ktora do umoru derie v skolke pancuxky a suknicky nestaci jej ich sit a kupovat .. kolkobeh zivota .. drzim palce .. ale vtedy mi to sposobilo vela bezsennych noci a pridLo bielych vlasov :(

evakalna
5. aug 2017

Synčekovi dávajte strašne veľa lásky a objatí. Zatiaľ to neriešte a nechajte tomu voľný priebeh. Keď začne chodiť do škôlky, potom to môžete s pani učiteľkami trochu usmerňovať. Myslím, keď bude škôlkár, bude to v poriadku.

malzeville
5. aug 2017

oprava kolobeh zivota ...

gama1542
5. aug 2017

Ano, aj bral sestre oblecenie a mame topanky na podpatkoch...

puklica13
5. aug 2017

@mahalo bože,kam táto doba speje...
Moja..mám 3synov..teraz 12,9a 7 a každý jeden mal obdobie bábik,kocikovania,varenia v kuchynke...KAZDY...už presne neviem ale veru tak okolo 3rokov +- ...a teraz su všetci futbalisti,ktorí by si neobliekli ani minimálne Polo ružové tričko...
Mňa teda v tom veku ani nenapadlo rozmýšľať o nejakom trans...to že môže mať zopár jedincov s tým problém ešte neznamená že je to väčšina...

mahalo
autor
5. aug 2017

@deti95060810 nestandardne je to, ze ostala ju to nepreslo a aj nadalej sa citi byt v cudzej kozi?

mahalo
autor
5. aug 2017

@puklica13
Ak si by si to precitala s pochopenim, tak by si sa dozvedela, ze aj ja hranie sa s hrackami opacneho pohlavia povazujem za uplne normalne! Ako som aj napisala 😉 jedine co sa lisi od skusenosti ostatnych je to, ze on o sebe aj hovori ako o dievcatu a prezlieka sa do dievcenskych siat. Urcite si nemyslim, ze s tym ma vacsina problem, prave naopak 😉 A dakujem za skusenost, budem rada ked tu raz budem moct napisat nieco podobne.

majka01_74
5. aug 2017

Moj brat ako maly nosilmoje suknea je normalny heterosexualny chlap, znamy si poziciaval od detstva,odkedy sa pamata, oblecenie svojej mamy, dostal na zadok, tak to viac neriesil navonok, tlmil to v sebe, ozenil sa, mal dieta a po 40 vysiel s tym ze sa od malicka citi byt zenou, zacal konecne chodit k sexuologicke a podstupil kompletnu zmenu pohlavia, uz je z neho zena. Uplne sa mu zmenila povaha aj osobnost, vlastne cely cas nosil masku.
Takze moja rada, zajst s dietatom alebo aj sama k psychologicke alebo sexuologicke co ma s tymto skusenosti a poradit sa tam.

mahalo
autor
5. aug 2017

@majka01_74 Dakujem za zdielanie.

lilke
5. aug 2017

dcera ako mala stale opakovala po starsom bratovi. chcela chodit iba vo veciach po nom zdedenych, odmietala ruzovu (starsi brat povedal fuuuj ruzova a fialova), sukne a saty. chcela tiez slipky, ked zacala sama chodit na wc, mala asi rok a pol, stale sa pokusala postojacky. 🙂 podla bratovho prikladu sa hrala iba s chlapcenskymi hrackami, vsetky babiky boli v nemilosti, nepouzivane ich postupne posuvala sesterniciam. hovorila si nejaky cas tiez v muzskom rode. doteraz je sice "chalanisko", rozumie si viac s chlapcami i v skole, lebo je zivelnejsia, ale zato uz ako 3,5-r. mala prvu lasku, za rucicky i pusinky. a zalubena do chlapcov je nonstop, obojstranne. 🙂

mahalo
autor
5. aug 2017

@lilke Vdaka za zdielanie. Moj syn ma tiez velky vzor v starsej setstre. Vsetko po nej opakuje. Tiez hovori niekedy o sebe v zenskom rode, ale okrem toho este aj niekedy hovori o tom, ze je dievca. Tvoja dcera asi nehovorila, ze je chlapec, ze? A ako dlho to trvalo taketo jej obdobie, alebo cim sa to zmenilo?

sheina1
5. aug 2017

V susedstve žil chlapec, ktorý už ako skolkar sa hral s bábikami, mal skor kamošky ako kamaratov. Od mala aj keď si obliekol nohavice, vždy sa vysperkoval nejakým náramkom . Tiež mal staršie sestry. Teraz žije v zahraničí , pracuje v oblasti módy a je inak orientovaný, ale vraj stastny ... Na ňom tu jeho "krehkost" a inakosť bolo vidieť už od mala ...

damianadam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
puklica13
5. aug 2017

@mahalo aj to robili..a ten 7rocny s tým 9 si občas doteraz obuju moje štekle s skúšajú...že ako sa v tom chodí...a? Pointa...?
Hľadáš problém kde nie je