icon

4,5 ročnej sa tlačia stále zúbky. Je to normálne?

bmonika
28. aug 2011

ahojte maminy, našej 4,5 ročnej bambule sa začali kývať spodné zúbky. najpr jeden, no čo, asi si narazila, pomaly vypadne. dnes povedala, že ju bolia zúbky. tak sa jej kýve aj druhý. a keď sme kukli lepšie - aj s baterkou, spoza zúbkov sa jej tlačia dospelácke. ešte nemá ani 5 rôčkov - teda presne 4 r.8 m. je to vôbec normálne, ... 😨

Strana
z2
anaku
23. jún 2013

Nas sladkosti na mraky a co sa tyka genetiky a zubov tak bieda a vravim ani jeden kaz chvalabohu, nech mu to len vydrzi.neviem, ci ked idu mliecne neskor idu aj trvale. Ja teraz stale trpnem, ci si nevybije, uz mal namale viackrat. Takze sice sa uz neviete dockat, kedy vam trvale narastu, kedze mate odbite, no ked si vybije potom, to uz bude horsie...

anaku
23. jún 2013
katarina43
23. jún 2013

@anaku ze sladke papa vela ci malo?tak potom ma super zubky,zase moja ma velmi jemnu sklovinu,no ja sa neviem dockat kedy vyjdu trvale lebo sa velmi trapim ze nema ten jeden zubok a vyzera to skaredo ☹ co uz nic len musime vydrzat a potom si trvale zubky chranit a davat vacsi pozor a chcem dat aj zapecatit tie trvale

anaku
23. jún 2013

@katarina43 vela 🙂

katarina43
23. jún 2013

@anaku tak to ma potom super zubky,mozte byt rada ze ma take silne a zdrave zubky,ja len trpnem vzdy a pozeram kde sa co objavi zas a najhorsie je ze mala ma velky strach zo zubarov,dufajme ze tie trvale uz budu pekne 🙂 🙂 musime dat pozor a cistit poriadne,a vy ste chodili k zubarovi so synom od malicka ci len teraz?

anaku
23. jún 2013

@katarina43 chodili sme vari od dva a pol roka dvakrat rocne na prehliadku v pohode, nikdy sa nebal toho, no ale este mu ani nikdy nic nerobili, len pozreli a vsetko v poriadku. Ano som velmi rada za to, kedze ja som si "uzila" od detstva u zubara.
Tak vam prajem, aby ste to mali aj vy uz lepsie.

katarina43
23. jún 2013

@anaku dakujem pekne 🙂 no moja sa boji urcite preto lebo uz jej aj vrtali,a co to bude ked bude starsia mam tak isto strach lebo urcite sa bude bat aj potom,co zazila ked bola mensia a tak ma to mrzi lebo o zubky som sa jej starala ako som najviac vedela a toto som necakala,ze tak sa jej zacnu kazit a pritom nebrala ani lieky ani vela sladkeho nejedla,keby to tak bolo ze by brala lieky alebo jedla vela sladkosti vedela by som to pochopit,alebo keby som jej zubky necistila,ale to uz nic s tym nenarobim len pockat si na trvale a chranit si ich uz viac.Ale ked ja aj obdivujem deticky kolko sladkosti pojedia a maju zubky zdravucke a mozno ani tak ich casto necistia ako my a nekazia sa im.Aj Vas obdivujem za to ze ste tiez syna tak dlho kojili a hlavne v noci po umyti zubkov a zubky ma zdrave,tak to je super vazne.Cakam druhe babo a bojim sa kojit ho dlho aby sa nam to znovu nestalo,lebo nechcela by som to znovu prezit pri druhom,aby malo zubky tiez pokazene,ale ako pisete ze Vy ste kojili a syncek ma zubky zdrave tak to urcite nebude s kojenia ze sa zubky pokazili.Aj teraz ma zubky zdravucke?Nema este ani jednu blombu?Tak nech mu to vydrzi dlho.Ale poznam aj jedneho kamarata co ma po tridsiatke a ma iba jednu blombu.

waitinka7
8. apr 2014

Ahojte, syn bude mat v juli 6 rokov a uz ma dva spodne trvale zubky.Co ma vsak trapi jr to, ze oba zubky su take pilkovite, nie rovne.Je to len docasny stav, alebo sa to casom nejako zabrusi hryzenim, jedenim a tak?Dakujem.

25daniela
8. apr 2014

@waitinka7 ano, ono sa to obrusi, mojim ked vysli jednotky dole tak mali vprostriedku az akoby vystupok, a ten spic sa im velmi rychlo "zjedol"

waitinka7
8. apr 2014

@25daniela tak dakujem za info, som trosku spokojnejsia...

Strana
z2