9 mesačná dcérka má afty

mimaa1
8. feb 2017

ahojte chcem vas poprosit o radu mam 9 mesacnu dceru a mame afty treba nam vytierat ustocka ale mam strasny problem sa vobec dostat do ust. ako ste to vytierali vy ale o mate dajakse rady? me to ud soboty a stale sa to zhorsuje.

evitka83
8. feb 2017

@mimaa1 dudel som macala v gencianke, tiez sa jej nedalo vytriet pusu. Vsetky stare dudle aj od flasky som vyhodila a kupila nove a vyvarala kazdy den. Tiez sme sa chvilu trapili, ale nakoniec to preslo.

maykaaa1122
8. feb 2017

mne zaberal cisty malinovy sirup..aj mne ho davala mamina a ja ho davam malej. Super liek..bez chemie

mirkava
8. feb 2017

@mimaa1 my sme striekali florsalmin

tatiana29
8. feb 2017

my sme mali nedávno, veľmi masívny nález aftov v puse, v nemocke nám to vytierali s roztokom - Mygara - a robili to vatovými tyčinkami aby sa dostali do pusinky (samozrejme sme museli držať ruky, nohy) je to pre dieťa veľmi nepríjemné, treba vydržať + dávať vitamíny B a C. Držím prsty.

kuceravasue12
8. feb 2017

nám na to doktorka predpísala nejakú fialovú vodu už neviem ako sa to volá, dala som to na vatovú tyčinku a potrela jej to v ústach, ono sa to samo rozpilo po ústach, len bolo treba veľmi dávať pozor robí to tmavofialové škvrny a nejde do dole. Stačilo to dať raz za deň, za tri dni jej to zmizlo. Je to úplne bez chuti, aj ja som si to dávala keď som mala afty, je to vpohode až na to že máte celé usta fialove..

janci05
8. feb 2017

Aj my sme používali genciánovú violeť, to je tá fialová vodička, a niekedy sme dávali Kamistad gel, ten som dávala aj keď išli zúbky na znecitlivenie. Za pár dní bol pokoj.

maafinkaa
8. feb 2017

Ahoj.No v prvom rade ti chcem povedat ze vam drzim palce aby ste sa toho co najrychlejsie zbavili.Dufajme ze to u vas bude prebiehat hladko.Moj syncek mal v decembri dva roky a chudatko koli aftom uz skoncil tri krat v nemocnoci na infuzkach.Neprajem to nikomu.Zakazdym nam pomohla vodicka mygara,c vitamim,b vitamin,fenistil..a vela vela tekutin....no aj tak sme vzdy skoncili v spitali koli tomu ze maly odmietal tekutiny a jedlo.Na vysetrenich mu nikdy nic nezistili,imunita super,alergia na lepok a bielkovinu nepotvrdena.......a dva mesiace na to....opat afty.Po stvrty krat.......a tak sa mi cez znameho podarilo vybavit sirup isoprinosine..ktory je len na leka.predpis.Sice stoji 10 eur.....ale ma zazracne ucinky.Konecne sme po prvy krat neskoncili v nemocnoci.A tak behame po doktoroch...a zistujeme... pravdepodobne mame alergiu na daku potravinu...uz len zistit na aku.Na tejto virusovej infekcii je najhorsie ze ju nemozte nijako urychlyt ani jej zabranit len jej ulahcit priebeh.Uz ked sa to vyhadza..tak je dobre.Ak ti mozem poradit sleduj ci ste este neni vyhadzany na tele.My sme boli medzi prstekami na nohach a chodidlach....prajem vam vela stastia.A pevne verim ze vam to rychlo prejde.

maafinkaa
8. feb 2017

A aby som nezabudla za kazdym ked vytres ustocka....dcerka musi mat vyvareny dudlik a aj flasticku.Vkuse ju sleduj..ak zbadas ze ti uz menej pije...stale ju ponukaj vodicku alebo co lubi.....ja som malemu davala pit zo striekacky od nurofenu alebo lyzickami vody ked nechcel.Ak ti uz slabsie papa...to.nevadi...ale dolezite je aby pila....pit musi......lebo male deticky sa rychlo dehydruju..a to nie je dobre.Ak ma velke bolesti a vysoke horucky tak jej striedaj nurofen s cipkami......lebo toto vyrusove ochorenie je spojene s vys.horuckami ale nie za kazdy.Ale najdolezitejsie je pitie..ak ti nepije.a ma znamky dehydratacie..ci uz su to zltaste bielka alebo prepadnuta fontanelka.........okamzite zbal kufre a chodte do nemocnice na prijem.A prosim ta..nedaj sa odbit sestrickami......ze to nic nie je....viem o com hovorim.V jednej nemocnice ma odbili..tak som utekala do ineho mesta.....v noci....a tam sme boli na infuzkach..tri krat po 4 hodiny..nechcem ta strasit..len chcem podotknut..ze pitie je tu NAJDOLEZITEJSIE.....napis...ako vam to ide....drzim palce

dvp
8. feb 2017

doplnat vitaminy, probio- a prebiotika a celkovo otuzovat...okrem vyssie uvedenych liekov

majka017
8. feb 2017

Mne sa najviac osvedčil na afty u detí, alebo aj ja ked som mala obyčajný práškový cukor, dať ho priamo na afty alebo na cumlík. Skúste vyskúšať.

kejtka87
8. feb 2017

Ahoj aj nasa 20 mesacna mala afty,asi pred tyzdnom jej skončili.mali sme aj vypísaný papier do nemocnice,lebo nechcela nic pit,z flase vobec,ani mlieko,caj,cista voda,nic.ma druhy den to iste z lyžičky ako kedy sa napila,ale hlavne polievky jedla,skor pila,tak aspon ako tak tekutiny.cele dni som behala len s roznymi tekutinami,s flaskami s poharmi s lyzickami uz vyzeralo ze musíme ist a ona sa rozpila,tak sme si vydychli.berie probiotika a multivitam.kvapky a natierali sme kamistadom.fialovu vodu mi povedala dr.ze ta sa uz nepouziva.

mimaa1
autor
9. feb 2017

dakujem vam baby my cumel ani flasu nepouzivame len cicku

mimaa1
autor
9. feb 2017

vcera sme cely den davali harmancekovu cajik uz som myslela ze je.to lepsie ale zase prisla noc v noci plac tazko sa jej asi dycha le o tak huhni a dnes zase cele zle najhorsie je ze si nechce tu pusu dat vytriet uz aj propolis skusam aj konopnu vodicku tu fialovu vodicku neskusam lebo ja som dala kusok na jazyk a vy ste pisali ze je bez chuti ale ja som sa skoro pozvracala :( . priatel huci aby som si potrela bradavky ale sa bojim ze mi potom uz ne ude chciet cicku. lebo papanie jeslabe

bibistec
17. máj 2019

@maafinkaa dajte urobit platene testy na potravinove intolerancie je to ine ako alergiea ten lepok vyzera realne. Pripadne ak mu lekarka vezme krv na vapnik, horcik a zelezo a take tie celiaticke veci. Mam bohhate skusenosti boli sme na gastre vecne a nakoniec to je neceliakalna intolerancia na lepok len malokto.to.diagnostikuje. Drzte sa