Ako riešil zubár medové zuby u vášho dieťaťa ?
Maminky maju vase deticky tzv.medové zuby? take tie ako odhnité? My chodime k zubarovi uz dva roky.ma 3 take zuby teda uz len korene. Maly ma 5 rokov a dr caka kym bude vacsi a bude spolupracovat...on si da pekne opravit zubky.len toto je asi vaznejsi zakrok. Ako to riesili vam zubari alebo ako ste to riesili vy?
@zuzdom môže sa cestovat....no najskor nam dali termin az na 27.7 alebo 29. nepamatam si ale bolo to az v juli...lenze som povedala.ze ho pibolieva a ze tam ma uz aj zapal...tak mi este v ten den volala.ze mozme prist o dva dni.cize volala som tam v utorok a vo stvrtok sme uz boli na konzultacii...my sme tiez vyse 100km od Nitry...ale povedala.ze ten plyn posobi len kym ho dycha a potom uz nie ked mu ho odoberu....ze to deticky dobre znasaju aj mensie.
@zuzdom vo Zvolene to robia ale len v celkovej anesteze.a deti musia mat nad 20 kg...a u nich je to velmi drahe.nad 600 eur sa plati....v Nitre nam to vypocitali.100 eur ta narkoza sedacia.kazdy zub opraveny 38 eur a lokalna anesteza po zakroku 11 eur.cize to vijde nas okolo 340 eur...
@zuzdom a s tou detskou stomatologiou nemam skusenosti.nas dr mi ponukol len tie 2 moznosti v nitre a vo zv...ja mojmu zubarovi verim.ze nam ponukol tie najlepsie moznosti...a v nitre sa este specializuju na deticky.a chodia tam aj autisticke deti.postihnute.
@monikaduskova no tak to vo Zv nemame sancu mala ma okolo 12kg a ten plyn no neviem ona by asi masku nezniesla na sebe ona je taka nekludna 🙄 no a ta cena vo Zv je teda riadny rozdiel..tak vam drzim palce nech vsetko dobre dopadne,daj prosim po
tom vediet.ja tam zajtra skusim zavolat dakujem ti velmi pekne
@monikaduskova na ktore cislo si prosim ta volala?
@zuzdom toto je doto stomaholu v nitre +421376567070....dr. Džafičová
@zuzdom alebo skus toto cislo.na toto som volala ja 037/ 656 70 39
@zuzdom viem aky mas strach....ja uz sa neviem dockat.lebo sa tiez bojim.on uz ma zapal pod jednym zubom.nech uz mame za tym....lebo ma aj imunitu oslabenu.a mam pocit ze to je aj z tych zubkov
@hettinka zubný kaz je prenosný. Pokazené mliečne zuby zvyšujú riziko že trvalé zuby budú napadnuté ešte predtým ako vyrastú. Pokazený zub má byť opravený, odstránený. O vplyve na zdravie celého organizmu ani nehovorím
@montemotherone dcéra už má skoro 19 rokov, takze už to spätne nezmením. Trvale zuby jej vyrástli v pohode, nepokazené. Len nosila strojček, ale to má dnes skoro každý.
Syn “medové zuby” nemal a trvale má veľa plomb, tak ja neviem, čím to je.
@hettinka veď jasné, čas nevrátiš. Len som chcela uviesť veci na pravú mieru, aby naozaj nevznikla predstava že na mliečnych zuboch nezáleží a netreba sa o ne starať. Veľa závisí aj od genetiky, výživy a samozrejme starostlivosti, dokonca aj od množstva slín ktoré sa v ústach tvoria a majú ochranný význam. Takže dcéra možno mala šťastie 🤷♀️ čo sa týka kazov na trvalých zuboch, ak sa tvoria hneď po mliečnych, je dosť možné že tak boli drobné kazy vo fisúrach a vznikol tam sekundárny kaz. To sú tie kazy, kde dr začne vŕtať do malej dierky a v zube zrazu jaskyňa 😊. Ja som dávala malému opraviť dierky, kde by si strčila ledva špičku ihly. Kazu takýto mikropriestor stačí aby napadol zub smerom dovnútra.
@monikaduskova ahoj. Tak volala som a termin nam dali az na august 🙄 boze neviem ako to do vtedy dopadne..pytali cislo ze ak sa nieco uvolni volaju nam, tak dufam
@zuzdom aj nam dala prvy termin na konci jula ale maly ma zapal pod zubkom tak nam volali hned v ten den a dali termin o dva dni....neboj.kym ju nebolia a nema zapal to vydrzis.
@marcelatje prosím co vám zubárka odporučila robiť na tie zúbky? Aké opatrenia? Ďakujem.
@yayko prosím boli ste aj na nejakej zubnej klinike?
@malinajahoda opraviť, poriadne čistiť a používať gc tooth mousse
@malinajahoda boli, boli, len tým, že maly je neosetritelny zatiaľ, tak nič nerobili...ale teraz ideme na ďalšiu, tak sa chcem poradiť, že ako to spraviť, aj keď dobrovoľne ústa neotvorí...
@marcelatje ďakujem.
@yayko kam idete teraz, na akú kliniku?
@malinajahoda zubný lekár Adam v Bratislave. Tak uvidíme...
@anka8811 jasne..isli normalne len nam zubar vravel ze tam bude asi problem ze sa nebudu mestit trvale do ust ked ma vytrhnute.ze bude musiet nosit strojcek ale zatial to vyzera v pohode este nema vsetky trvale ale on ma aj trvale dost kazive, ja neviem cim to je umyva si zuby elmex pastou aj elmex gel si dava raz tyzdenne a ma demineralizaciu na zuboch
@anka8811 nam dr povedala.ze ked mu vytrhnu teraz zubky.tak mu po 3 tyzdnoch vyroby nahradky aby sa mu zubky neposuvali
@zuzdom chcem sa opytat ked tvojmu synovi vytrhli zubky po zapale.zlepsil sa mu zdravotny stav potom?
@monikaduskova vies ani nie on byval casto chory ale to skor zo skolky a skoly co doniesol a este aj nosne mandle mu neskor vyberali
@monikaduskova Skupina Čisté zuby sa nekazia, tam radia zubári pre deti https://www.modrykonik.sk/group/9719/

@monikaduskova prosim ta o tomto si nepocula?