icon

Boľavé zuby trojročného chlapca

dazdovka333
27. nov 2016

Ludkovia neviete mi pomôcť?? Malý má 3roky boli ho zub má ho pokazený boli sme u zubára ale nechce otvoriť pusu dostane histericky záchvat a odpadne. Zub ho bolí :( má to opuchnute , zajtra ideme k pediatricke aj ked pochybujem že mi pomôže :( ako ste to riešili vy? Niaky tip? Ďakujem za odpovede.

Strana
z2
katarinatibi
27. nov 2016

@dazdovka333 dufam ye sa co najskor niekam s malym dostanes a budete spokojny a potom pojdem ja s malou, lebo ja ako hladam kolko hladam nikde okrem BA nieje nic specializovane pre deti :/ smutne

zvonkohra
27. nov 2016

@dazdovka333 moja dcera ked mala 3.5 tiez mala kaz a nechcela nikde otvorit pusu.Na radu zubarky sme jej dali dithiaden ani ten nezabral.Nakoniec som sla za pediatrom a ten nam dal papier na kardiologiu kde nam ju uspali na 15 minut a raz dva sa kaz opravil🙂 u nas maju taky liecik co sa dava do dupky na kardiologii ak potrebuje dr vysetrit dietatko a nespolupracuje

pillipilli
27. nov 2016

Len pre upresnenie mne doktorka povedala ze celu narkozu plati poistovna

dazdovka333
autor
27. nov 2016

@pillipilli to som počula aj ja od niakej maminky ževraj v niektorých prípadoch sa uhrádza narkoza.

@zvonkohra preto práve chcem ísť za pediatrom že čo mi poradí a odporučí predsa vie lepšie ako ja čo by sa dalo vymyslieť . Po dobrom to naozaj nejde zavre pusu neotvori miká sa odpadava vracia proste všetko jednoducho ako zmyslou zbavený a nedokážeme mu vysvetliť že mu to opravia a bude dobre nechápe to jednoducho. :/
Odkial ste?

katarinatibi
27. nov 2016

@zvonkohra a kde ste boli u zubara?

zvonkohra
27. nov 2016

S Presova

hivanik
27. nov 2016

Necitala som vsetko lebo poniektore .... Takze nase si tiez nedalo povedat a pusu neotvorilo. Zubar nam dal oblbovacku asi pol hodinky pred a ucinkovala asi niejaku pol hodinku po vrtani. Ucinok bol asi taky ze dieta sedelo dospelemu na rukach v kresle a pekne spolupracovalo. Viem ze sa to pouziva aj pred zakrokom ked sa vybera nosna mandla. Dieta je take omamene. Pevne nervy

dazdovka333
autor
27. nov 2016

No "teším sa" popravde veď zajtra dám vedieť ako sme dopadli ja len dúfam že mu stým niečo urobia aby mal chudatko už pokoj.

mirkaaa80
27. nov 2016

@dazdovka333 my sme boli s malym u zubarky ešte ako mu rástli zuby, okolo 2 rokov prvýkrát. Ja som si sadla na kreslo, malý na mňa, tvárou otočený ku mne. Zubarka mu ukazovala umelé zuby ( nie moje😃), nástroje, vŕtačku, zrkadielka, lampu, fukala mu na ruku vzduch, púšťala vodu do kelimka, vozila nás s kreslom hore dole....popozerala mne zuby, ukázala mu aké má mamička zubky, potom aj malý otvoril pusu a zistil že to nič nie je. Takto sme boli ešte asi 2x, až sme mali kaz, dr. ze ho vyvrtala, myslela som že bude kopa revu....ale maly držal ze som pozerala😉. Takze odporúčam z vlastnej skúsenosti aj ostatným maminka.....k zubárovi skôr, ako vznikne problém, potom už je zle. Daj vedieť, čo ste vybavili,. A koľko ste platili.

dazdovka333
autor
28. nov 2016

Takže naša pani pediatricka vybavila hovno uz sa musim takto vyjadrit. Dala nam antibiotika do piatka a potom sa uvidi. Tymto padom nas uz nezobral ani dalsi zubar lebo musime dobrat atb. Pani doktorka sa vyjadrila ze nevie co mu je ze ma malicky kaz na to aby mal taky opuch. Ako super...

mirkaaa80
28. nov 2016

@dazdovka333 tak myslím si že pani pediatricka nie je odbornicka na zuby, a neviem či ma aj ona v ambulncii také nástroje ako stomatolog- ked vám hneď povedala že od malého kazu to nie je. Treba ísť jednoznačne k zubárovi, nemá zmysel atb ak sa neodstráni príčina!!! No neviem, ale mne sa to zdá akési čudné. Mali ste si od pediateicky vypýtať niečo pre malého na upokojenie a ísť s nim k zubárovi.

janickacrazy
28. nov 2016

@dazdovka333 Dúfam, že vám pomožu tie ATB, ja som tiež tak bola raz, že zabrali ATB a žiadny kaz som nakoniec nemala, bol to len zápal dasna. A tiež sa mi zdalo, že ma bolí zub.

echo
28. nov 2016

@hivanik dobry den, chcem sa spytat u akeho zubara ste boli s tou oblbovackou. A kolko to stalo. Ja mam dve deti a urcite nebudu spolupracovat..staci ked ideme len pediatricke..robia sceny.
Poradite mi niekto v BA pripadne okolie?

Dakujem.

veronicka1901
28. nov 2016

ty brdo, niekedy normalne nechapem. Sopliky, kasliky vie liecit kazdy, ale akonahle je nejaky iny problem, tak su vsetci bezradni. Drzim palce, nech vam je cim skor lepsie.

dazdovka333
autor
28. nov 2016

@janickacrazy no aj ona povedala ze keby to bol zub boli ho to v jednom kuse dneska uz aj jedol a o zube nepadla ani mienka dokonca teraz chrni. Boli sme hned aj u zubara ktory povedal ze od takeho maleho kazu neexistuje taky opuch ALE! Nevylucuje ze ale aj tak musi dobrat atb lebo ze je taky spuchnuty ze by ani oblbovak nepomohol. Povedal to isté čo pediatricka. :( no ja tiez ked som mala priev ani ucho ma nebolelo iba zuby a opuchnuta jak delo... a to mam nastrelene zuby tiez som dostala atb aby som odpuchla potom ma az riesili. Chuda dieta :(

dazdovka333
autor
28. nov 2016

@veronicka1901 dakujeme...

Mimochodom v Ds v nemocnici je jeden zubar detsky ktory robi pod narkozou a plati sa okolo 100e. Pridem domov tak napisem meno je to velmi mily pan ochotny.

maxiva
28. nov 2016

@dazdovka333 tak opuch tam je,lebo je tam hnis...a kym nebude mat kde vytekat,tak stale bude boliet.treba mu ten zub urobit,vymente zubara

dazdovka333
autor
28. nov 2016

@mirkaaa80 je uplne bezne zapali liecit atb. Aj zubar da atb any ste preliecili opuch a potom sa opravuje nakolko okolo zuba dasna sa vytvoria takzvane vacky do ktorych by odtiekla inekcia tym padom by ste vsetko citila. A pedi kukala do ust malemu dokonca aj zubarovi otvoril na chodbe usta kde mu aj potukal po tom zubku a maly ani nepipol takze tym aj zubar pochybuje o tom ze je to zub. Uvidim no :(

dazdovka333
autor
28. nov 2016

@maxiva myslim si ze pediatricka a zubar ktory su od seba nezavisli a povedali mi to isté tak nieco na tom bude. Maly nema zahnisane dasna.

hivanik
28. nov 2016

@echo No je to uz par rokov ale ak si dobre pamatam tak sme neplatili nic. Ked sme boli vyberat nosnu mandlu tak na izbe jej bol podany ten isty liek a potom isla na zakrok. Nazov si nespomeniem. Deti su s toho trosku otapene a vela si z toho nepamatuju. V okoli BA nepoznam nikoho ale treba sa pytat svojho. A to som s nou chodila pravidelne na preventivku, vsetko tam poznala ale ked prislo na vrtanie tak koneeec. A druhykrat si uz dala v pohode.

Strana
z2