icon

Čo robiť, keď má dieťa dvojzub?

bejbynad
8. júl 2024

Dobrý den maminky ,

nevím jestli se najde někdo komu se to taky stalo u dítěte , no doktorka si neví rady a zubař bere až od 4 let a stejně by mi asi nedokázali říct jestliže se to spraví až vyroste trvalý zoubek. Mému synovi vyrostili 2 zuby , druhý zoubek
( vpravo) je však větší než ten první a je jakoby dvojitý ( rozdvojuje se ) přikládám foto, kde to jde vidět.

Stalo se to někomu z vás a popřípadě myslíte si, že se to spraví nebo mu potom vyroste i trvalý zub takový větší ? :/

P.S na fotce zrovna papal, tak je špinavý od jídla :D

Čo robiť, keď má dieťa dvojzub?
senan
8. júl 2024

myslim ze klasicky detsky zubar by ho mal vziat. popripade sukromna klinika.

panki
Autor odpoveď zmazal
evaachesa
8. júl 2024

So synom chodíme k zubárovi od 1 roka, 2x ročne. Detský zubár ti musí dieťa vziať. Skús si obvolať viacerých.

bejbynad
autor
8. júl 2024

@panki Ahojky , no malému ten zub narostl cca 7-8 měsíc. Teď má 9 měsíců. Takže to zubaři neřešili a řekli vám ať tedy počkáte, že co bude dál? Ono stejně by se asi nedalo nic dělat co. Ale tak nechci zase něco zanedbat.

anavixy
8. júl 2024

https://www.instagram.com/p/B9bajWRH6bg/?igsh=M...
Pripada mi to ako “srostlice”, uvidis casom ci zrastol s nadpocetnym zubom alebo dalsim v poradi. 🙂

bejbynad
autor
8. júl 2024

@senan malý má teprve 9 měsíců

januska12323
8. júl 2024

Nájdi zubára, ktorý vás zoberie skôr.

panki
8. júl 2024

@bejbynad absolútne nikomu to nevadilo a nikto ani neriešil. Zubárovi sme normálne chodili, vypadol, narástol normálny a hotovo

anavixy
8. júl 2024

Urcite by vas detsky zubar mal/mohol zobrat aj v tomto veku, ale nie je to potrebne podla mna, nema s tym co urobit.

kristinka92
8. júl 2024

je to zrastlica. dvojku vedľa možno mat nebude. uvidíte. v každom prípade, nerobi sa s tým absolutne nič. treba iba cistit, to je celé. trvalé zuby môže mat úplne normálne.
nic viac ti nepovedia, ani s tým nemajú čo ďalej robiť. je to maximálne trochu iná estetika, ale inak zdravý zub. netreba s tým nic robiť, ani nemáš prečo vlastne, fungovať bude normálne

vivi2023
8. júl 2024

To býva, zrastlica. Nic sa s tym nerobí, nie je to nič super výnimočné a už vôbec nie niečo, čo by ťa malo naplašiť 🙂 . Dospelé už s veľkou pravdepodobnosťou bude mať sólo. Ale aj nemusí. 🙂

brezza
8. júl 2024

Poznam surodencov co to mali a trvale zuby uz maju normalne

e1i
9. júl 2024

@bejbynad so synom som bola prvy raz u zubara ako 8m a mal 2 spodne zubky len

any371
22. feb 2025

@bejbynad sice uz starsi prispevok ale ja mam napr. taku zrastlicu 😁 vobec to nevadi, pred 12 rokmi si to este zubari kde som prisla fotili 😄 takze ako pisu ostatne, ziadna panika 🙂