icon

Cumlík pre dieťa, ktoré má 14 zúbkov

slamka890
6. jan 2016

Ahojky, čavky maminy 🙂
Potrebovala by som vaše rady ohľadom VHODNÉHO cumlíka pre synčeka ma rok aj niečo a už má 14 zúbkov ..(o to nejde ChválaBohu , že má 🙂 .. , ale rozkusol si už 3 cumlíky behom 2 dní 🙂 :D .. 2 boli Avent cumle a jeden Lovi . ten poradil manzelovi predajca ( a veruze ani neboli najlacnejšie- 2 Lovi cumle 9 eur:/ ) Aké cumlíky by ste mi odporúčili z vlastnej skúsenosti ?🙂 Ďakujem veľmi za rady ;)

sweetlife001
6. jan 2016

Dneska uz nic, ale zajtra ked budem dceru ukladat strcim jej namiesto cumla do ruky kus masa 😀 a bude klud.. urcite bude u nas klud 😀 este dobre ze existuje konik lebo take skvele rady neviem kde by som inde nasla 😀
@slamka890 neviem ti povedat ktory cumlik nerozhryzie ale nasa ma zn.zifco (tiez predavaju v tescu) a tie vzdy prehryzie takze kupujeme stale dookola, tak aspon taka rada tym cumlom sa vyhybaj 🙂

sardinka335
6. jan 2016

@juhseverzapad dať rožok a kus mäsa aby sa zadrhlo?
No a čo že som leniva matka? Podla teba ked davam dudel...to aj ,,rano,, o 03:00 mam davat rožok a mäso, pripadne cvalat po izbe s dieťaťom?
Moja ked začne revať tak mozem robiť čo chcem kludne sa aj modliť exorcizmus a reve aj tak....proste to svoje si odreve a je klud.

kale13
6. jan 2016

MAM Perfect su dobre, aby nemal krive zuby, su super tenke pri zuboch, tak mozno by do nich az tak nehryzol..moj ich nejako nerozhryzal, ale aj tak som ich pravidelne menila za nove.

radlinka
6. jan 2016

Moj maly nechcel nic ine okrem NUK - vzdy som kupovala podla veku dietata. Zrezany - ortodonicky a silikonovy - nie kaucukovy. Maximalna spokojnost. Skusali sme dalsie ale tie ho napinali, tak neviem, kazde dieta je ine. 😉 Zubky ma krasne, rovne, biele, cistime pravidelne...😉

juhseverzapad
7. jan 2016

@sardinka335 Aj si pochopila,že to bolo myslené cez deň? A áno,radšej by som v noci cválala s dieťaťom po byte.

8291
7. jan 2016

Ale téma je aký cumlik kúpiť a nie prečo nedavať dieťaťu dudel.A skôr sa dieťa odnauči od cumla ako od žužlania päste alebo palca,keďže to ma nonstop po ruke.A ja tiež niesom ochotna v noci hompálať malú a ťuťuškovať ju.strčim jej dudel a spime všetci aj celý panelak.A to vôbec niesom vyspavaci typ keďže som pred MD pracovala 12 hod aj nočné.

barbora59
7. jan 2016

@slamka890 Ahoj my sme sice cumle nemali ale moj rozkusaval dudle na flasi, tiez som mala nervy ved to je akoby to iste, tiez som avent dudle vkuse kupovala.. a co sa mi osvedcilo ked som kupila kaucukovy( taky hnedy) dudel , to bola znacka chico a tento nikdy nerozkusal. mozno su take aj cumliky🙂

slamka890
autor
7. jan 2016

@8291 Dakujem za obhajobu mojej Témy :D lebo sa to tu zvrhlo na boj proti cumlom :D..Dakujem vsetkym maminam co sa vyjsadrili k TEEME ..a nepokusali sa ma kritizovat , ze 1 rocnému dietatu davam cumel !!:/ .. Je to moje dieta a budem robit to , co uznam za vhodne. Poznam si ho najlepsie a viem, co nanho plati..nebudem mu davat bravcovu kost do ruky na aa spi ! ..🙂 .. To si rob sama ak mate take zvyky ;) .. a kale 13 ano aj mam uz skusame :D a vyzera to zatial dobre :D .. Aaaa ano ma ho asi pol dna .. v ustach .. a este ma podla mna cas si odvykat ;) .. vdaka

juhseverzapad
7. jan 2016

Nemusíš bravčovú,tú daj psovi, stačí kuracia 😀 Urob ako uznáš za vhodné, ty si mama a ty najlepšie vieš,čo tvoje dieťa potrebuje.

slamka890
autor
7. jan 2016

@juhseverzapad a co tak rybaciu ? 🙂 .. nieje to maly dinosaurus vdaka 🙂 .. A mimochodom ..preco by to davanie cumlikov malo byt z lenivosti ? 🙂 ..

juhseverzapad
7. jan 2016

Moja skúsenosť je, vidím maminu ako rve cumel dieťaťu do pusiny,len aby bolo ticho. Dieťa nechce. Prišla som zobrala dieťa na ruky,začala som sa s ním rozprávať a dieťa bolo ticho a spokojné. Nehádžem všetkých do jedného vreca,ale väčšinou je to tak.

slamka890
autor
7. jan 2016

@juhseverzapad 🙂 No ..tak ak to bolo tak tak ok, uznavam , ze cumel asi nechcelo ! 🙂 Ale vies ..nie vzdy je to tak .:🙂 .. Kazde babo je ine .. Ved ani nas maly ho niekedy nepotrebuje a sam ho vypluje .. a ja to respektujem a netisnem mu ho vtedy nadarmo..🙂 Ale ked vidim ze mu chyba , ze chce nieco cuckat .. (hlavne teda pred spanim) , tak preco by som mu ho nedala ? .. Ved predsalen este je maly a nebudem po nom kricat nech je ticho ze nic nedotane ..aj tak tomu nebude rozumiet .. len by osm ho tym rozplakala .. 😒 Takze .. nevedme tu zabomyslie vojny otom ci cumel ano alebo nie ! :D .. Na to je tu mozno kopa inch diskusii 🙂 .. Ja sa pytam len ..aku znacku 🙂 To je vsetko amen bodka 🙂 .. ;)

juhseverzapad
7. jan 2016

@slamka890 Ok mier 😀

libka1
7. jan 2016

jaj aka dobra tema, zas mam krajsi den... ten kus masa je vraj dobre nahradit kozkou zo slaniny, tu decko tak rychlo nerozzuva 😀 😀 mozte ju pouzivat aj mesiac v kuse tu istu...

juhseverzapad
7. jan 2016

@libka1 Prečo sa tu každý čuduje,že malé dieťa je mäso. To má akože jesť iba zeleninu,či čo? A mimochodom téma je o tom aký cumeľ.

libka1
7. jan 2016

@juhseverzapad sak som dala radu, nie? kozku z kvalitnej domacej slaniny miesto cumla, tu nerozhryzie, garantujem 😅
ak sa tu niekto cudoval ze dieta je maso, urcite to bol nejaky prekliaty vegan 😀 😀 ja mam maso rada, aj moje deti... ale sem tam aj podudluju, teda vacsie uz nie, len to posledne...

1tatiana137
7. jan 2016
Používateľ 1tatiana137 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

dm ma fajn cumliky 🙂

slamka890
autor
7. jan 2016

@libka1 Nie nie som vegan ani vegeta ani nic podobne 🙂 .. Maso papa aj mojsyncek ..ved zubov ma na to statocne 🙂 .. Ale ta mesacna kozka .. ooou to je tiez prehnane :D ..

slamka890
autor
7. jan 2016

@1tatiana137 Ahoj mozem sa spytat na znacku ? 🙂

libka1
7. jan 2016

@slamka890 tak to si bola ty kto sa cudoval? ja som myslela ze mna podozrievaju ze nedavam dietatu maso...
neveris ze mu ta kozka vydrzi mesiac? sak vyskusaj 😀 😀 😀

1tatiana137
7. jan 2016
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od 1tatiana137.

@slamka890 babylove 🙂

juhseverzapad
7. jan 2016

@libka1 Ja plne súhlasím všetky moje ju žvachľali a najlepšie keď sa rezali zúbky, bola kuracia kosť,tým si premasíroavli aj ďasná a zároveň to chutilo.

slamka890
autor
7. jan 2016

@libka1 ?🙂 Ja uz tu asi stracam nit ..🙂 .. Ukoncujem tuto temu dakujem za rady .

slamka890
autor
7. jan 2016

@1tatiana137 vdaka zapisem 🙂

tortelinka
7. jan 2016

@juhseverzapad to ako keď v noci plače tak mu dám do ruky kus mäsa alebo rožok? 😀 , som sa pobavila

juhseverzapad
7. jan 2016

Aj čítaš?

1tatiana137
7. jan 2016

@slamka890 vyskusaj kamoska so segrou kupovali len tie a ja som si tiez tie kupila lebo ich chvalili 🙂

sense
7. jan 2016

ja marne dufam ze cumel rozhryzie a dalsi nekupime...

kupte jej curaprox cumel ...je drahy ale ten by musela hryzt cielene aby ho rozhryzdla

8291
7. jan 2016

@sense ano tie curaprox cumle sú vraj výborne aj hryzatko bolo super dala mi ho kamoška stomatologička ale drahe sú jak hovädo.

sense
7. jan 2016

@8291 ano su drahe...ale treba zvazit aj to ze ci nebude vhodnejsia jednorazova drahsia investicia ako x lacnejsich cumlov