Detské plomby. Je lepší amalgám alebo biela plomba?
Bola som so svojou dcérou u zubárky a našla jej žiaľ 1. kaz na trvalom zúbku. Dcérka už mala predtým zaplombované nejaké mliečne zúbky, všetky amalgámom. No medzičasom som si toho o amalgáme dosť preštudovala a chcela by som pre ňu radšej bielu plombu. Tie čo má na mliečnych zúbkoch už nechám tak, o chvíľu aj tak vypadnú. Zubárka ma však od toho začala odhovárať, lebo že keď ide dávať bielu, tak musí naleptať zub aby držala. A že deti ešte nemajú uzavreté akési kanáliky a ona jej tým leptaním ten zúbok môže poškodiť tak, že jej to poškodí nerv a môže odumrieť. U dospelých je to O.K., tie už majú tie kanáliky uzavreté.
Čo som si však naštudovala ja je, že ortuť v amalgáme robí dosť veľkú neplechu (aj keď sa oficiálne deklaruje, že je pri plombách žiadne nebezpečenstvo jej uvoľnenia nehrozí), a v niektorých štátoch je dokonca zakázané dávať deťom do zubov amalgám (žeby im potom hromadne odumierali zuby???). Tak teraz neviem - bielu či čiernu?? Stále som naklonená tej bielej, ale nasadila mi červíka do hlavy.
ja som pocula, ze menej vydrzia, zacnu praskat a tym sa zacne zubok nenapadne kazit
moj drobec ma 2 kazy na spodnych zubkoch ..uplne na poslednych stolickach dole...1 na pravo a 1 na lavo. Boli sme u zubarky ale drobec ma vseobecne paniku z doktorov a ani sa na nu nepozrel, potom sa na nu ohanal s autickoma nakoniec z toho nic nebolo. POslala nas domov s tym, ze ho mam naucit otvorit pusu pri zubarke. Nepomohlo ziadne utesovanie a on zubarku nechce videt ani na fotke. Ten 1 kaz na lavej strane sa mu rozsiruje ☹ Co s tym. Minule davali v telke ze taketo male deti sa niekedy akoze niecim oblbnu-omracia alebo sa dava anestezia aby sa mohli opravit zubky. Viete o tom niektora nieco ? Dakujem
@vanish1 no ja som už rozhodnutá, že jej dám bielu, včera večer sme sa o tom s mužom rozprávali a amalgám jej veru nedáme.
Ja si teraz tiež mením plomby, ešte ma čakajú 4 😝 . Ako sa detoxuješ pri ich výmene? Ja beriem iba chlorellu, a dávam ju aj dcére kvôli tým amalgámom čo má na mliečnych zúbkoch.
Ahojte, neviete kde sa da zohnat DMSA pripadne nema niekto na predaj? dakujem
potom čo som videlo toto video, by som amalgam nedala nikomu
http://www.auria.sk/blog/nie-sme-chori-sme-traveni
@le_to vo všetkom možno nájsť niečo zlé, treba hladat mieru. Podla toho prednašajuceho si ani neodtrhneš jablko zo záhrady, lebo ak niekto v krbe páli pet flaše, prípadne iné plasty, v kotly uhlie, jednoducho hocičo spád škodlivín zasiahne aj do sadu darmo niesu striekané, a už sa tam daju dokázat npr. PCB - polychlorované bifenyly.... nehovoriac o stopách tažkých kovov z kdečoho tak je to s eko jablčkami z vlastného sadu. a môžeš bývať aj 300metrov proti vetru.

Hmmm, majú vaše deti vôbec nejaké plomby? 😵