Dieťa počas silnej nádchy nechce piť a ani jesť

ocean23
3. jan 2013

Ahojte!
Viete mi poradiť, čo mám robiť, aby som do svojho drobca dostala aspoň 2 dcl tekutín za deň? Momentálne máme už 5. deň silnú nádchu a neznesiteľný kašeľ. Boli sme už 2-krát u lekárky, moč je v poriadku, hrdielko ružové, dýchanie čisté a malý má záchvaty kašľu. Dnes dostal do seba len 60 ml mlieka a nič viac nechce, všetko odmieta. Už to robíme nasilu, ale obávam sa, aby sme mu pitie neznechutili na dlhú dobu.
Ďakujem za každú radu.

mummy01
3. jan 2013

@ocean23 ak je zahlieneny tak mlieko nedavaj.Mne tak syn tiez odmieta pit,u nas pomaha ak mu kupim dzus...ten aspon trocha pije aj pocas choroby.

simca06022011
3. jan 2013

@ocean23 skus striekačku 🙂 u nas funguje na 100%

ocean23
autor
3. jan 2013

Zahlienený je, ale našťastie je to biele. Smola, že to dosť silno vyteká. Odsávame každú chvíľu a na to tiež dosť hnevá. Striekačku skúsime. Džús sme dnes už kúpili, ale nič.

ocean23
autor
3. jan 2013

@simca06022011 Ďakujem, skúsime to. Aj keď túto možnosť sme pripúšťali až na záver.

mokasina
3. jan 2013

Keď je hlienik už bledý reps. bieli alebo priesvitný tak za deň možno za 2 by mal byť v poriadku ale dosť záleží aj od liekov či mu chutí alebo nie ... hlavne mu podávaj čajík lebo z džúsiku je ešte viac smädný 🙂

anjelicek26
3. jan 2013

@ocean23 - dzus moze stipkat a drazdit, si si ista ze hrdlo je ok a nema ziadne afty? Niekedy su az hlboko v hrdle a nevidno ich 😖 Ale to by hadam lekarka videla :( Ono vsetko pod pol litra tekutin denne by mal riesit lekar v nemocnici infuziou. Aj sa dieta s touto pomocou rychlejsie uzdravi. Dehydratacia je raz dva :( Zakusili sme na vlastnej kozi nedavno, maly mal uz aceton v moci.

ocean23
autor
3. jan 2013

@anjelicek26 Toho sa najviac obávam, dehydratácie. Džúsiky našťastie nepil ani doteraz, keď bol zdravučký. Tie afty, dúfam, že by ich lekárka videla. Veď sme tam boli v pondelok a dnes znova. Povedala, že nemá dôvod nejesť a nepiť, že hrdlo je pekné ružové. Ja už neviem, sme z toho z manželom celkom mimo. Ťaháme od Vianoc. Boli sme na pohotovosti, lebo mal tiež z ničoho nič teploty už tretí deň nad 38. Potom sa mu vyhodili vyrážky na hrudi a chrbátiku. Tri dni sme mali pokoj a prišiel ten neznesiteľný kašeľ a o dva dni silná nádcha. A lekári tvrdia, že je to viróza. Ale nič sa nelepší.

anjelicek26
3. jan 2013

@ocean23 - ja by som zasla na pohotovost alebo aspon do lekarne - maju tam testovacie pruzky na moc, ak je v moci aceton, hned ti to vyskoci, tusim modra je to na tom testovacom pruzku ak si dobre pamätam. U nas Max takto strajkoval vlastne len 24 hodin a uz bolo velmo zle :( Ono nejaky dovod nepit maly urcite ma. Ja som bola velmi rada, ze sme sli do nemocky, ze dostal infuzku, okamzite sa to zacalo lepsit. Prvy den nemal takmer ziadne zapalove markery, na treti uz vsetko strasne vysoke a antibiotika priamo do zily, v nemocke sme boli takmer tyzden.

ocean23
autor
3. jan 2013

@anjelicek26 Vidíš, tie prúžky ma nenapadli. Vždy sme moč brávali iba k lekárke. V pondelok ho mal v poriadku. Dnes sme ho nedávali vyšetrovať, lebo som ho ani nechytila. A na pohotovosť sa bojíme, aby sme tam nechytili ešte niečo horšie.

anjelicek26
3. jan 2013

@ocean23 - lekar moze dojst aj ku vam domov, na to ti lekari v sanitkach su. Ak sa ti bude zdat apaticky, nevahaj. Mne sa zdal Max v pohode a este aj druhy den mal ten aceton tam, takze velmi silnu koncentraciu a to den predtym este pil, proste vsetko zle :(

ocean23
autor
3. jan 2013

@anjelicek26 A to si ako na to prišla? Len to, že bol apatický? Lebo včera bol náš synček taký lenivý, len rozprávky pozeral, k večeru trošku poskáckal a pošantil sa. Ale akoby nevládal.

ocean23
autor
3. jan 2013

@anjelicek26 A to si ako na to prišla? Len to, že bol apatický? Lebo včera bol náš synček taký lenivý, len rozprávky pozeral, k večeru trošku poskáckal a pošantil sa. Ale akoby nevládal. A potom prišli tie záchvaty kašľu a trvali až do polnoci. Dali sme mu aj obklad z olivového oleja na hrudníček, dvihli matrac v postieľke dosť vysoko. Potom zaspal a spal do ôsmej rána. Ráno vypil tých 60 ml mlieka a nič viac. Na obed sa mi podarilo dostať doňho pol banána. Ale žiadne tekutiny a to ma desí.

anjelicek26
3. jan 2013

@ocean23 - nebol vobec apaticky, fungoval uplne normalne. Len to, ze mal uz treti den vysoku horucku, proste sa mi to cele nezdalo :( Podla lekarky v piatok mal len virozu a nic ineho, hrdlo ciste, ziadne sople, proste nic, vtedy mal len teplotu.. v noci 38/39, v sobotu uz 40, v nedelu zasa 40 a prestal mi jest, pit - no a to sme uz sli do nemocky. V nemocke tiez velmi nevedeli, co mu je, crp v podstate v norme, ale stale 40 horucky, infuzie, dalsi den kontrolne crp, uplne vysoke, hrdlo zahnisane az az , antibiotika do zily :(

ocean23
autor
3. jan 2013

@anjelicek26 Poobede sme postavili na stôl 6 rôznych pohárov s rôznymi tekutinami a vybral si ten najmenší poldecák s čistou vodou 🙂 . Aspoň niečo. A večer pred spaním zjedol naberačku kuracej polievočky a potom vypil 150 ml mlieka. Tak dúfam, že sa to pomaly, ale isto rozbehne.

misskah
Odpoveď bola odstránená
Zobraz