icon

Je možné, aby malo 4-ročné dieťa 8 kazov?

arabelka33
20. aug 2024

Ahojte. Prosím Vás syn má 3 roky a 8 mesiacov. Dnes sme boli prvý krát u zubára (aj to nejakého k dieťaťu nájsť bol problém) a na dentálnu. Syn má alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, nedostatocnu imunitu atd., sladkosti do 2 rokov nemal vôbec. Neskôr, ak mal tak maximalne bio dm ovocné tyčinky. Ovocie ako malý úplne odmietal. Zubky čistíme kefkou + docistujeme jednozvazkovou kefkou. Ale k veci. Dnes mi zubár oznámil, ze syn má 8 kazov. 8!! Je možné, aby malo 4 ročné dieťa 8 kazov? Dokonca jeden z nich je na predných dvoch zuboch 😱. Čítam tu rôzne príbehy, ale teda o 8 kazoch som sa nedočítala u tak malého dieťaťa. Som z toho rozčarovana. Mám hľadať názor aj iného zubatá? Zubky na pohľad niesu čierne, alebo nejaké, že by bolo voľným okom vidno, že má kaz.

Strana
z2
arabelka33
autor
20. aug 2024

@misana84 snažím sa, áno si to nebrať k srdcu no. Ale bola som z toho naozaj v šoku, vôbec som tam nešla s tým, že by mi povedali, ze ma až 8 kazov. To ma fakt dostalo. Ale ako píšeš, nebudem sa tým trápiť, urobila som maximum. Budeme sledovať a uvidime co ďalej 🙃

Strana
z2