Je možné, aby malo 4-ročné dieťa 8 kazov?
Ahojte. Prosím Vás syn má 3 roky a 8 mesiacov. Dnes sme boli prvý krát u zubára (aj to nejakého k dieťaťu nájsť bol problém) a na dentálnu. Syn má alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka, nedostatocnu imunitu atd., sladkosti do 2 rokov nemal vôbec. Neskôr, ak mal tak maximalne bio dm ovocné tyčinky. Ovocie ako malý úplne odmietal. Zubky čistíme kefkou + docistujeme jednozvazkovou kefkou. Ale k veci. Dnes mi zubár oznámil, ze syn má 8 kazov. 8!! Je možné, aby malo 4 ročné dieťa 8 kazov? Dokonca jeden z nich je na predných dvoch zuboch 😱. Čítam tu rôzne príbehy, ale teda o 8 kazoch som sa nedočítala u tak malého dieťaťa. Som z toho rozčarovana. Mám hľadať názor aj iného zubatá? Zubky na pohľad niesu čierne, alebo nejaké, že by bolo voľným okom vidno, že má kaz.

@misana84 snažím sa, áno si to nebrať k srdcu no. Ale bola som z toho naozaj v šoku, vôbec som tam nešla s tým, že by mi povedali, ze ma až 8 kazov. To ma fakt dostalo. Ale ako píšeš, nebudem sa tým trápiť, urobila som maximum. Budeme sledovať a uvidime co ďalej 🙃