Koľko bude trvať teplota kým vykuknú zúbky?

meryska
4. aug 2011

...chcem sa spytat, kolko trvaju teploty zubkove kym zubky vykuknu?
maly ma vzdy vecer zvysenu teplotu okolo 37,5°c u doktorky sme boli a kazala to len sledovat ze to je zo zubov,ale uz to trva tyzden zuby nikde a teplota furt.

tenty
4. aug 2011

nam trva zvysena teplota dovtedy, kym sa zubok neprereze 🙂

tinki
4. aug 2011

moja Saška nemala vôbec teploty..ale čo som počula, tak do dvoch týždňov sa zvykne prerezať...ale to je asi individuálne u každého dieťaťa..

li_la
4. aug 2011

Mne zas môj zubár povedal, že prerezávanie zubov nemôže spôsobovať zvýšenú teplotu. Vraj sú ochorenia, ktoré môžu spôsobovať rýchlejšie prerezávanie zubov a tie ochorenia sú sprevádzané zvýšenou teplotou. Preto vraj netreba pripisovať zvýšenú teplotu zubom, ale treba pátrať po pravej príčine.
Ja ale neviem, kde je pravda...

luba41
4. aug 2011

tak ako povedala li_la, príčinu treba hľadať inde,

kamilka22
5. aug 2011

Podla mna je to skor tak, ze pri prerezavani zubkov je trosku oslabena imunita a tak dieta lahsie chyti aj nejaky ten virus. Prerezavanie zubkov je u deti individualne. U dcerky sme badali 3 dni pred prerezanim horucky, obcas hnacka /pri stolickach/ a po 3 dnoch boli zuby na svete. U syna to trva v priemere 4 - 6 tyzdnov....Ale teplotu mal len raz a len 3 dni. Aj lekarka povedala, ze su to zubky, ale ze ak teplota do 3dni neprejde, tak sa mame znova ukazat.