Mliečne zúbky a plomby

26. apr 2022

Ahoj je tu nejaka zubarka alebo sestricka? Chcela by som sa opytat. Syn mal medzizubny kaz. Zubarka ho ohodnotila ako hlboky a ze to sa uz neoplati vrtat a davat plombu. Proste len pockat a ak sa to zhorsi zacne boliet stolicka pojde von. Co sa mi moc nepaci ked ma 7 a stolicky by mu mali vydzrat este 4 roky.
Ako to je pri hlbsich kazoch? Naozaj sa nedaju osetrit a plomba by vypadla? Starsi mal podobny kaz presne na rovnakom mieste medzi 4 a 5 stolickou. Tam to zaplombovala ze uvidime ale ak vypadne a zacne boliet tak pojde stolicka tiez von. Co sa obavam ze coskoro plomba aj tam vypadne kedze zuby 4 a 5 ma zlepenr plombou dokopy a zuby niesu od seba oddelene tak ako sa budu posuvat tak sa plomba isto uvolni.
Je dany postup u zubarky spravny?
Uz som uvazovala zajst aj k inemu zubarovi nech to pozrie ale nevyznam sa v tom a mozno ta zubarka pravdu ma a ak zisti ze sme boli inde tak nas zrusi a budeme bez zubara co tiez nieje vyhra. Tak ci tu nieje niekto so skusenostou nejakou.

kittykat22
26. apr 2022

zial, je to mozne. Ak je ten kaz prilis hlboky a nie je kde nastavit plombu, tak je mozne, ze lekar zvoli tento postup. Kde sa nachadza kaz je velmi dobre vidiet cez RTG snimky. Co by si mohla skusit je, kontaktovat inu kliniku a poziadat o druhy nazor. Kto vie - mozno druhy lekar to bude vidiet inak. Ak chces predist tymto problemom, mala by si s detmi chodit na prehliadku kazdeho pol roka + dentalna hygiena. U nas je tento rezim na vsetkych stomat. klinikach pre deti.

domicocka
26. apr 2022

My máme tento kaz medzizubny na oboch stranách hore. Bol dcére rozvrtany zubok následne jej tam dali vložku ma ju tam už tri týždne a teraz jej precistia kanáliky a zablombuju.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ls56
19. máj 2022

Je to blbost. Robi sa este osetrenie korenovych kanalikov a dobre citate robi sa to aj detom na mliecnom zube. A prave preto aby sa zabranilo jeho predcasnemu vytrhnutiu,hold ked sa to stane zuby sa posunu a neskor vitaj strojcek. Takze radsej ist ku sukromnikovi a ten to spravi. Samozrejme treba si priplatit.