Mliečne zuby a zubný kameň

ala76
15. okt 2013

syncek ma 15m.a na prednych zubkoch sa mu vyskytlo take sede .ma to na vsetkych vrchnych.nevsimla som si ci sa mu to postupne tvorilo aj ked casto bol vyskereny,alebo sa to uribilo odrazu.z coho to moze byt?moze byt z liekov?umyvam mu to kefkou na dotyk je to drsne nejde to zist ani plienkou ked mu suchnem.moze to byt zubny kamen?ako sa zbavime toho a ci sa zbavime?

gabika2206
15. okt 2013

Presne tento problem mame my a tiez okolo 15 mesiaca sa to malemu urobilo ,na troch prednych zubkoch

marcelka13
18. nov 2013

I ked je to trosku starsi prispevok, chcem sa pridat..i moj 15 mesacny syn ma na dolnych prednych styroch zubkoch cierne pri korenoch. Akoby zubny kamen...netusim z coho to ma, take male dieta...neda sa to umyt...zeby z toho ze mu oblizujeme cumlik?, a nase ph v ustach je ine tak sa tam tvoria mikroby? manzel ma cierny zubny kamen, zeby stade to bolo?...ake mate skusenosti?... ako to odstranit? zubky umyvame malemu ale aj tak to ma a zda sa mi ze viac a viac.

ala76
autor
1. dec 2013

@marcelka13 ja som sa pytala zubara a povedal ze mu chyba vapnik.ze z liekov to nieje co som si ja myslela.ja som povedala ze pije vela mlieka aj jogurty papa.kazdopadne to musi vidiet povedal.aj ked to bude tazke budem mu musiet k tomu dopomoct.ved je to na chvilu a pre jeho dobro.dedicnost zubou sa dedi tiez vraj.

drzubok
3. dec 2013

@ala76 chýba vápnik??? toto nemohol povedat zubár. určite je to zubár? pokial to bol naozaj zubár., tak by mal oprášit vedomosti o príčinach a mechanizmoch vzniku kazu u detí

ala76
autor
4. dec 2013

@drzubok no povedal to zubar aj ked to je zubar v " asi tak.sme unho lebo lebo deti beru podla ulic a nikto nsa nechce zobrat lebo maju plny stav.

marcelka13
13. dec 2013

@ala76 no co boli ste u zubara? Co povedal ked to videl. Lebo ja vidim ze to u nas neni kaz, je to cierny zubny kamen ale akoto ze sa tvori tak rychlo na vsetkych zubkoch. To co pisala drzubok nemusi byt pravda, lebo my nehovorime pravdepodobne o kaze. Vapnik ma logiku..moj syn je napr. prilis vysoky, tak uvazujem ci vapnik zo stravy nejde viac do kosti a tak chyba na zuboch..i nechtiky ma lamave... dostali ste odporuceny nejaky vitamin? Pytam sa, lebo my sme v zahranici a tak pytam domacich o radu radsej. Ked sa to nezlepsi pojdem k zubarovi i ja. Ak sa nieco dozviem dam vediet.

jazzin
13. dec 2013

moja mala ma tiez take zacernane zubky....aj sme s tym boli u zubarky....povedala, ze musime cistit zubky rano aj vecer(co mimochodom robime)a ze aj s dentalnou nitou.....napriek tomu si myslim, ze ona to ma zdedene po manzelovi...a tak ako napisala marcelka13 je vysoky a vsetko slo do kosti....mohol pit mlieka a jogurtov kolko chcel.....dcerka ma 4 roky a tiez je na svoj vek dost vysoka....asi len budem dufat ze nove zubky uz budu ok

ala76
autor
14. dec 2013

@marcelka13 ahoj,priznam sa este som sa tam nedostala.mam doma dcerku cely mesiac nechodi do skolky, stale mi nieco do toho pride.a ja si osobne myslim ze to bude zubny kamen.prvej dcerke sa to nerobilo a ona je cela po ocinovi,povaha zdravie....a matkovi sa to robi vysli mu uz aj ocne vrchne tak uvidim cisa mu to urobi aj na nich.urcite sa dam vediet myslim ze uz terz zubar nerobi az po novom roku.pa

marcelka13
16. dec 2013

@jazzin ahoj, chcem len doplnit ze dedicnost cierneho zubneho kamena moze byt. Nas ocko ma tiez problem so zubnym kamenom a tiez ciernym. ...takze asi len dufat ze nove zubky uz budu zdrave. A my musime zatial len cistist a obmedzovat tvorbu kamena ktory sa tvori bakteriami v ustockach...slabsie zubky su tym hned zasiahnute... ale aj tak este budem patrat ako tomu predist a co je pricina 🙂

ala76
autor
25. máj 2014

@marcelka13 ahoj,davam vediet kedze sa mi podarilo dostat k zubarovi s malym,ze to co ma maly nazubkoch povedal ze je to taky defekt.s tym nespravime ani on ani my nic.ze to sa proste urobi a a mozme dufat ze to neprejde na trvale. ☹ ale ma to iba na tych prvych 4 hore ,dalsie co mu narastli uz nema.

marcelka13
25. máj 2014

Dakujem za prispevok. My sa len snazime zubky mu umyvat aby to nebolo tak viditelne. A drzi sa mu to len pri krckoch..Ako pises, neda sa s tym nic robit kazdy tvrdi to iste. vela zdravia prajeme.

graziela
25. máj 2014

Ahojte, ak VAm mozem poradit, mam velmi dobru skusenost v suvislosti so zubnymi kazmi s brezovym cukrom, ktr. ma nizky glykemicky index, neprekysluje organizmus a osetruje uz aj vzniknuty zubny kaz...urcite je to super aj kvoli prevencii...je to nieco podobne ako stevia, ale chutovo ovela lepsie, je sladsi... VIac info:
http://www.nutrimas.sk/Brezovy-cukor-100-prirod...

iveta2986
2. jan 2017

dobrý deň,dcérka má 19 mesiacov a tiež máme taký problém,hoci umývame zúbky stále po jedle je to zlé,horné štyri sú v takom stave,ostatné má pekné biele

iveta2986
2. jan 2017

@graziela kde sa dá kúpiť,v lekárni?ďakujem za odpoveď