Oprava mliečnych zúbkov v celkovej anestézii

babulienka13
1. aug 2020

Ahojte. Chcem sa opýtať na možnosť opravy, trhania mliečnych zúbkov. Absolvoval to niekto? Aké sú poplatky? Je možnosť bezplatnej anestézie s odporúčaním od psychiatra? Jedná sa o deti vo veku dva a tri roky. Vopred všetkým ďakujem za info.

deti95060810
1. aug 2020

možné to je, len čakacia doba je okolo 8 mesiacov...

babulienka13
autor
1. aug 2020

@deti95060810 a kde to prosím robia?

deti95060810
1. aug 2020

v nemocnici...
alebo potom niektorí zubári robia že dieťa oblbnú rajským plynom.... táto otázka býva pomerne často - takže isto niečo k tomu nájdeš....

luccija
1. aug 2020

@babulienka13 kamaratovej dcére to robili, ale v súkromnom centre v nemocnici im dali termín o 4 m.Nechcem rýpať, ale ako môžu mať tak malé deti také zle zuby?
Možno by pomohla iba sedácia liekmi na ukludnenie najprv by som to vyskúšala ako tak malé deti dávať do anestezy

lucinkab
1. aug 2020

@luccija no tak ze im.zuby rodicia nedocistia
.. a zuju sladkosti a piju sladene vody...ciste zuby sa nekazia

s_a
1. aug 2020

Akože aj ja mám stále strach zo zubára ale celková anestéza mi príde zbytočný zásah do detského organizmu kvôli zubkom.. :/ stačil by dobrý a milý zubár ..

janka54321
1. aug 2020

@babulienka13 skús sedaciu najskor, našej malej to zabralo a bez problémov si dala pichnúť injekciu a následne ošetrenie zúbka, teda vŕtanie dopadlo na jednotku ...má 5. rokov a už teraz sa pýta, kedy pôjdeme k zubarke opäť ...aj prístup zubára musí byť samozrejme dobrý, našej pustila počas zákroku rozprávku a celú dobu jej rozprávala, čo jej vlastné robi, a samozrejme tak aby to detská hlavička pochopila...naša zubárka to kombinuje aj s rajskym plynom, ale to sme odmietli, lebo sme v minulosti mali problém s ušami a plyn vyvoláva zväčšenie dutín, ale jasne že dočasne...pokiaľ to nieje nutné naozaj nie narkóza ...hľadaj v okolí zubaraz ktorý sa špecializuje na detičky a má super prístup ...a to naša malá naozaj lekárov moc nemusí, ale zubarke sa tesi

babulienka13
autor
1. aug 2020

@lucinkab máme to vrodené, zuby rastu bez skloviny. Hrozí to u normálnych zubov .....

diewcatqoo
1. aug 2020

@lucinkab ja len ze nemas pravdu.. moj syn do cca 2,5r nevedel, co je sladkost, nepil ziadnu sladku vodu, ani ochutene mlieka, ani nic podobne, zubky cistime pravidelne odkedy vyliezol prvy (aj dasna som cistila).. a ma ich, bohuzial, pokazene.
Vzdy ma velmi zamzri, ked niekto hned povie, ze aha, zuby necistia a urcite mu davaju jest same sladkosti.
Este ked nemal kompletne cele 4ky von, uz mal na nich kaz. Neviem, ako je to mozne, doteraz mi nedal nikto relevantnu odpoved. Pravdepodobne v tom zohrala rolu genetika, urcite potravinove intolerancie a z toho plynuci nedostatok mineralov a relativne dlhe dojcenie... 🤷‍♀️

babulienka13
autor
1. aug 2020

@diewcatqoo ja som sa snažila o tom niečo prečítať a zárodok zubu sa tvorí už v maternici. Ak je tu nejaký problém, mamičke niečo chýba, berie lieky alebo niečo podobné, zuby sa kazia. U nás to bolo definované ako vrodená vývojová vada...

babulienka13
autor
1. aug 2020

@diewcatqoo alebo ak niečo chýba v materskom mlieku... No stáva sa to. Ja sa utesujem tým, že sú horšie veci. Zuby sa dajú vyriešiť.... Našťastie.... Ešte by som sa opýtala, zuby mu trhali pri vedomí?

lucinkab
2. aug 2020

@diewcatqoo blbost...moje deti boli dllho dojcene ,druha ma potravinove intoleramcie a kazy nema..... A genetika? Keby to.bolo.tym obe moje deti by mali otrasne zuby...

jankazsa
2. aug 2020

@diewcatqoo ahoj, riešime niečo podobné u 2 r syna. Vyzerá to u neho zatiaľ na reflux, kyselina mu rozleptava zuby, príčina teda môže (samozrejme nemusí) byť aj takáto.

jankazsa
2. aug 2020

@lucinkab asi ťažko pochopiť, že niektoré deti môžu mať pokazené zuby už v utlom veku a sladké pritom nejedia, len sa podľa mňa nedá porovnávať na základe dvoch troch faktorov (dojčenie, intolerancie), príčina bude komplexnejšia a samotní lekári majú problém ju nájsť.

mischelin89
2. aug 2020

@babulienka13 sa divim ze ti chcu dat takych krpcov do celkovej. Skus sa poinformovat, my sme isli s 2r kombinaciou premedikacia a rajsky plyn, sli sme tak uz trhanie, aj opravovanie aj korunku. Sice tiez bordel, ale teda mensie zlo ako anesteza a moj syncek ma zuby velmi zle, tri vonku, jedna korunka, styri opravovane.

diewcatqoo
2. aug 2020

@lucinkab pozri, ja sa s tebou nejdem hadat. Pisem, ze nikto mi doteraz nedal relevantny dovod, kvoli comu ma syn zubky pokazene. Iste vsak je v nasom pripade, ze nejde o zlu hygienu, ani o to, ze by jedol vela sladkosti alebo pil sladene vody, ako si pisala v predoslom pripevku.

diewcatqoo
2. aug 2020

@babulienka13 este sme neboli na trhanie zubov. Snad sa nam to podari este nejako zachranit.

luccija
2. aug 2020

@janka54321 malým deťom dávajú aj vypiť sirup s liekmi na oblbnutie nemusí to byť injekcia

janka54321
2. aug 2020

@luccija najskôr jej dala vypiť sedaciu, teda tebou spominani sirup, ako píšem vyššie ja sama a potom jej dala lokálnu anestezu (injekciu), aby ju vŕtanie nebolelo...sedacia má účinok v tom, že dieťa spolupracuje, teda dá sa ošetriť a injekciu NATO, aby ju zákrok nebolel

misik14
5. dec 2022

@janka54321
@mischelin89 ahojte, kto vašim detičkam robil zubky?

mischelin89
5. dec 2022

@misik14 Dr. Sona Lisa, Stara Tura

janka54321
5. dec 2022

@misik14 nitra, stomahol, Dzaficova