icon

Prepláca poisťovňa deťom fixný strojček?

yollanda
29. jan 2018

Prosim poradte! Ked som zbadala tie sumy ze 1500 az 4000€ skoro ma prekotilo. Preplaca poistovna detom fixny strojcek? Dcera ma 9 rokov

Strana
z2
evabb35
30. jan 2018

Aj naštudovať zákon, v ktorom je uvedené, v akých prípadoch zdravotná poisťovňa môže odmietnuť úhradu liečby, resp. kedy je pacient z liečby vyradený.

gabci_gabca
30. jan 2018

Na mliečne sa teda neoplatí dávať normálny strojček. Mne dokonca nechceli dať strojček ako decku už len preto, že som ešte namala zub múdrosti vonku, ktorý sa mi tlačil ale poisťovňa by mala preplácať veľkú časť strojčeka kým nemá dieťa 18 rokov

dorottka
30. jan 2018

Na mliecne sa niekedy dava, lebo strojcek je u deti aj o roztiahnuti kosti - ked su krive mliecne, logicky vyrastu aj trvale krive, pretoze maju zle umiestnenie. Cim je decko mladsie, tym 'maksia' kost a lahsia procedura. Niektori to odkladaju potom na neskorsi tinedzersky vek a vtedy sa uz daju niektore odchylky vyriesit uz len velmi zdlhavo, nie uz s takym uspechom a obcas uz len operativne. Ortodontisti nie su banda debilov, co nevedia co od rozkose, treba normalne diskutovat o tom, co sa stane, ked liecbu zacne neskor a zvazit si veci pre a proti. So vsetkou uctou, vedia o tom trochu viac.

evabb35
30. jan 2018

Dosť dôležité je, aby dieťa spolupracovalo a potom neodmietalo strojček nosiť a nevyberalo si ten vyberateľný. Ale každý si najlepšie pozná dieťatko a vie, čo zvládne a čo ešte nie a či si dokáže dieťatko ustrážiť aj v noci.

sendy1977
30. jan 2018

@evabb35 ja som mala vyberateľný, ale som ho nenosila, lebo ma s neho neskutočne napínalo

evabb35
30. jan 2018

@sendy1977 Tiež som nosila vyberateľný, ale v tom čase som bola hrdá, že aj ja nosím strojček. Najskôr začala nosiť moja naj kamoška a ukazovala mi ho s hrdosťou, aj obal na strojček, vysvetlila mi kopec vecí okolo, neustále ho nosila v mojej prítomnosti a tak som sa nevedela dočkať, kedy aj ja začnem nosiť strojček. Jednoducho v tom čase a v tom veku som si pripadala veľmi trendová s vyberateľným strojčekom. Jednoducho strojček sa stal nerozlučnou súčasťou nášho detstva. Nepamätám si, že by mi nosenie strojčeka spôsobovalo nejaké nepohodlie či nebodaj napínanie na vracanie. Možno je to o psychike a hlavne o zvyku. Mala som vynikajúceho a veľmi milého pána doktora, ktorý v tom čase patril medzi odbornú špičku na Slovensku. Dodnes na neho s úctou spomínam a som hrdá na to, že som mohla patriť medzi jeho pacientov.

sendy1977
30. jan 2018

@evabb35 a ako vyrovnali sa ti zuby? ako dlho si ho nosila? Syn má trochu krivé spodne zuby, strojček zatiaľ nechce. Kamarátka mi hovorila, že pokiaľ si to rozmysli, ani nemám isť k nám do mesta, že sú 2 čeľustní ortopédi a prístup nič moc Máme dochádzať do mesta 60 km od nás k čeľustnému ortopédovi, ktorí nemá podpisanu zmluvu s žiadnou poisťovňou, všetko sa platí ale, že budeme nadmieru spokojní.

katka444
25. aug 2018

@danaholanova prosím vás, zistili ste nakoniec ako je to s preplacanim strojčeka na zuby pri predkuse vo všeobecnej poisťovni? A koľko ste potom skutočne platili? Môžte mi kľudne napísať aj IP s vlastnými skúsenosťami. Ďakujem

regi95
25. aug 2018

@mufka1 ja by som na mliečne určite ešte nedala. Mala som tiež strojček, už keď som mala všetky zuby trvalé. Nosila som ich okolo 4 roky (horné a dolné) a bolesti po kontrolách boli niekedy naozaj neskutočné aj pre mňa, nie ešte pre malé dieťa. A koniec koncov keď mi vyšli zubky múdrosti, tak mi potlačili zuby dopredu a mám ich znova kryvé. Samozrejme je to osobitný môj prípad 🙂 ale ja by som počkala 🙂

danaholanova
25. aug 2018

@katka444 Nakoniec nam ponukla vyberatelny strojcek co nam absolutne nevyhovuje takze zhanam inu doktorku, pretoze jeho spoluziacka uz ma trvaly v pohode takze sme zobrali kontakt ale musim povedat ze syn sa do toho nehrnie pretoze ma strach z tych bolesti no on je citlivejsi tak uvidime, preplacat budeme normalne to by musel byt nejaky znamy doktor ktory vam potvrdi ten predkus na papier ze to nie je len esteticke a to mi nemame takze si zaplatime. Nic prijemne stale odkladam nejaku korunku na strojcek kedze som zo synom sama nie je to lahke.

dorottka
25. aug 2018

@regi95 niekedy je najvhodnejsie dat strojcek uz na zmiesany chrup, pretoze dojde k uprave este pred narastenim vsetkych trvalych zubov. Kost v detstve je este relativne makka cize aj bolest je mensia, navyse pri urcitych vadach, ak sa neopravia pocas zmiesaneho chrupu, narastie uz 'zle' cela sanka, a to sa potom uz ani neda riesit strojcekom, ale len operaciou - nielen kvoli estetickemu, ale najma funkcnemu hladisku. Cize nerobi sa to nejako extra casto, ale v odovodnenych pripadoch to ma svoj velky vyznam. Pritom by stacilo, aby rodicia davali pozor na pouzivanie cumlov, roznych sosatok, odstranovanie zlozvykov a vhodnu stravu a krive zuby by deti nemali - ma to absolutny suvis, geneticky podmienene je to mozno ani nie v 1% pripadov.

danielahamar
25. aug 2018

@danaholanova moj dostal strojcek ako 9rocny a je citlivy az az, ale toto zvladol, bolelo ho to ibe prve tri dni vzdy po uprave, mal predkus a ako 12r. ma stale niektore zuby mliecne, kt. mozu este ovplyvnit chrup, takze ma len drotik na prvych styroch hornych zo zadnej strany, stale cakame, ze co dalej

danaholanova
25. aug 2018

@danielahamar Tak to mate dobre lenze nam nukala len ten vyberatelny hore aj dole to som odmietla podla mna je to zbytocne do penazi uz je jednoduchsie dat taky trvaly

danielahamar
25. aug 2018

@danaholanova nas zachranilo jedine to, ze stale byval chory v tom case , kasel, astma a podozrenie reflux, zubar ani nemrkol a hned sme isli do fixneho

mufka1
25. aug 2018

@regi95 dakujem za odpoveď.Ja určite nedám tiez si myslim ,ze mame cas ešte.Dcerka prežila už toho veľa (operácie nie jednoduché a ďalšie nás cakaju) takže týmto ju trápiť nechcem.Dcerka nemá krivé zubky ale ma mierni predpis ktori nieje pomalu nevidno.

regi95
25. aug 2018

@mufka1 pamätám sa, keď som mala okolo 9 rokov, a s mamkou som sedela u zubára. Chceli mi nasadiť strojček, avšak v tých časoch som ich považovala za hanbu nosiť. Tak sme sa postavili a odišli domov 🙂 neskôr som sa rozhodla sama pre strojček, strašne veľa peňazí aj keď som nemala ešte 18. Ste podľa mňa dobrá mamička, a nech sa rozhodnete akokoľvek, jedine Vy vidíte koľko toho Vaša dcérka prežila 🙂 pekný večer

mufka1
25. aug 2018

@regi95 Dakujem krasne 😁 určite je to pre každého nepríjemné a pre dieťa ako by dal.Pockame a uvidíme čo bude neskôr .Ďakujem krásne 😊😊

Strana
z2