Priesvitný strojček a vaše skúsenosti
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂
@vlcik1 vies co ja umyvam coregou rano a vecer 🙊 ale davam si jednu tabletu na polku lebo rychlo sa to minie😄 a pak este prejdem kefkou bez pasty a dam taky mentolovy sprej na 10min iba rano, to mi dali k strojceku..pocas dna dlahy len oplachnem.
mam teraz 10tu dlahu aj s gumickami. Dokopy mam 39 menim kazdych 10 dni..najprv povedala rok aj 3/4 a naposledy ze rok tak teraz neviem vo stvrtok idem na kontrolu,spytam sa 😧 ty mas kolko dlah?
A zuby po kazdom jedle aj s medzizubnou kefkou a nitou.. mam dost medzeri teraz 🙈
A k tomu drotiku abo dlahe .. asi by som skusila ten drotik zevraj to nieje neako citit, nemusis zase umyvat dlahy stale 😄. uvidime co nam odporucia 🙊😧
@vlcik1 pozeram ze vyzera ako invisalign 🙊 aky je tam rozdiel ? Ano bolo by to super , som zvedava teda co mi povie ze kolko to budem mat 🙊 do brna svet rovnatek chodim a ty ?
Kolkaty mas den ? Prejde to uvidis 🙂 tie zuby sa musia dat do pohybu potom uz budes pocitovat len pri meneni dlah par dni vacsie tlaky ale iba chvilu po nasadeni dlahy 🙂 mna tiez velmi boleli zuby aj hlava prve dni 🙈 ak ta to moc boli daj si tabletku kludne.
teraz skor citim take napatie ako keby , kvoli tym gumickam bo mi posuvaju aj sanku.. a kolkokrat sa v noci zobudim na to ako mam zakusnute silno zuby 🙈🙈
Nieje zacoo 😁
@vlcik1 no rano o 8 ho vyloxim potom som v robote do cca 14:00 a az potom ho davam do ust. Predtym mi to nerobilo a teraz strasne. Akonahle potrebujem zrozumitelne a nahlas hovorit hned ma tlak natahuje na zvracanie ze jo musim rychlo vybrat. Dlahy menim kazdy tyzden a teraz mam 19 a spolu ich mam 26. Ale napriek tomu ze ho mam malo v ustach rovnaju sa. Ale ked zalozim naspet dlahu trochu to trva kym si sadne. Zo zaciatku uplne super a teraz katastrofa.
@vlcik1 ahaa ,moc o tom estelio strojceku som nenasla , som nevedela ze prekryva dasna 😕
Ak tam mas nieco ostre kludne to opilnikuj s pilnikom na nechty ,tomu sa nic nestane 🙂 aj ja som to mala na zaciatku strasne to skrabalo ,bolelo ,som chodila len s pilnikom 😃
Asi hej to prekrytie dasien bude rozdiel..ale kvoli comu ide ten plast az na dasna? 😕
@ateragram 😕 a lekara si sa nepytala cim to moze byt? Za chvilu budes konciit 🙂 aspon ze tak ,ze sa zuby rovnaju.
@ateragram no ktovie co ti tam vadii hmm 😕 neak to vydrz do vtedy kym pojdes a snad to neako upravia abo co..mas invisalign?..
@vlcik mam dlahu len presne na zuboch na dasna nezasahuje.. tie atachmenty su ako keby kamene na zuboch na zaciatku 😄🙈 ale uz je to ok a v podstate su vacsinu dna aj tak pod dlahou okrem jedla.. asi to bude tym ze ich nemas tak neako to musi inak drzat asi
Uvidime co povies za tyzden ked si zvyknes 🙃
tiež corega
čo sa týka výmeny dlahy tak niekedy necitim skoro nič, tak skracujem dobu nosenia
Tiež čistím dlahy Coregou. Vždy večer, popri tom ako sa čistí dlaha sa najem.
Cez deň čistím dlahu pastou a kefkou. Dlahy nosím tých 22 hodín denne.
Som na 21 dlahe, celkovo mám 65 dláh. Mením každých 10-14 dní. Teraz som dostala aj gumičky.
Ja som pri prvých dlahách mala strašné sucho v ústach. Stále som musela mať pri sebe vodu a sem tam ma aj napínalo. Ale to bolo skôr z toho sucha v ústach. Po čase to prešlo a teraz už je to v pohode.
@vlcik1 ahoj. Ani nie. Stale rovnako. Zakladam ho iba ked pridem domov z roboty. Aj to niekedy mam problem. Vadi mi hlavne na zadnych zuboch. Vtedy ma natahuje na zvracanie. Mam pocit ze to zacalo odvtedy ako sa mi predne zuby posunuli dozadu a zadne este viac dozadu. Tak sa mi akokeby koniec jazyka pri hrdle opiera o dlahu a vtedy ma nadrapuje. No katastrofa. Vcera som zalozila 20 dlahu a mam ich 26. Tak hadam to nejako prezijem. Menim kazdy tyzden za novu