icon

Priesvitný strojček a vaše skúsenosti

alexaalexa
16. jan 2013

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či máte skúsenosti s "priesvitným" strojčekom. V akej cene sa pohybuje ( ak už mám 18). Prípadne môžete odporučiť aj nejakú dobrú zubárku. Ďakujem 🙂

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ateragram
9. mar 2021

@vlcik1 zo zaciatku mi ozaj nic nebolo a mala som to aj 22 hod vkuse a v pohode. Ale teraz strasne. Zuby sa sice rovnaju ale mrzi ma to ze to nemozem mat vkuse v ustach. Kolkokrat aj ked nerozpravam a jazyka sa dotkne vzadu strojceka tak katastrofa. A to by som mala nosit aj gumicky. Ale tie zvladam iba na noc. Lebo ked rychlo potrebujem vytahovat strojek nemam cas dacat este aj gumicky dole

d_va
12. mar 2021

@vlcik1 Ahoj, áno 🙂 Už mám za sebou nejaký ten mesiac a pomerne fajn. Mala som zozačiatku problém s miernym šušlaním, trošku bolesťou/citlivosťou zubov a tiež tie suchoty, ako tu už bolo vyššie spomenuté, no žiadne pocity nevoľnosti ani napínanie a ani problémy s hranami strojčeka.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
d_va
12. mar 2021

@vlcik1 Ak sa nič nezmení, tak zhruba polroka, čiže nemám to nejak nadlho. Vážne? Mne vraveli, že drôtik je len na nejaký čas a retainer sa tiež po čase nosí stále menej a menej, takže nejak ma to nestresuje. Celkovo sa ale podľa mňa netreba stresovať takými predstavami, to aj tak nijak nepomôže a príde mi, že je to hlavne obava z neznámeho. Zozačiatku to asi bude zvláštne, ale predpokladám, že časom to človek ani vnímať nebude 🙂 Ja sa skôr sústredím na predstavu toho, ako to bude vyzerať a že časom nebudem musieť nič pred jedlom vyberať a po jedle dávať naspäť :D

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
ateragram
12. mar 2021

@vlcik1 ahoj. Bola som vcera u zubarky a odstrihla mi zo strojceka zadne 8. Takze uz v pohode. Sice niekedy ma natiahne ale predycham to a mam ho cely den. Takze super.

d_va
12. mar 2021

@vlcik1 Tak ja som už kedysi na horných mala klasický, takže ja už to "najhoršie" vyrovnanie mám za sebou, skôr je u mňa problém, že k hornej stoličke chýba spodná a tým pádom sa rokmi posunula výrazne nižšie, takže je potrebné ju zatlačiť naspäť a potom dať implantát. Čo sa týka dolných, tak tie nemám moc krivé, tam len jeden zub bol výrazne krivý.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
d_va
14. mar 2021

@vlcik1 mne nikto nespomínal túto verziu ale áno, tiež som nad tým premýšľala, že či sa to vôbec dokáže zatlačiť naspäť "len" dlahou a že ak nie, aký by bol ďalší postup...Presne som videla nejaké videá na internete, kde dávali do ďasna ten šróbik, takže presne som na to myslela, či by toto čakalo aj mňa, tak ale stále verím, že sa to podarí aj bez toho. Ale uvidím časom, ešte je priskoro.

necesita
16. mar 2021

Ahojte.
Tak dnes som sa pridala oficialne do vasej skupinky.
Mam liecbu na 2apol roka.deformaciu chrupu,ankyloticke zuby a problemy zo sankou,zhryzom atd. Dnes mi to nasadili a doma som sa rozplakala,(a to mam 40rokov a 2 deti 🙈)lebo ani sa najest ani to dat dole.bojovala som hodinu,kym som ho vytiahla.ja mam jest zo strojcekom a po jedle ho vytiahnut a vyumyvat ho aj zuby.no to bude dieta. 🤣 o 5 tyzdnov mi budu vysekavat ankyloticky zub z kosti a davat umelu kost.no co vam poviem.je to na slucku,ale dufam,ze kazdy den bude lepsi.aj vam sa to tak tazko vybera? Lebo ak to takto pojde dalej,budem pit len vodu🤪
Musim sa tvarit ake to je super,lebo dcere to budu davat o 2 tyzdne.to ma len 8 rokov.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
necesita
18. mar 2021

@vlcik1 tiez nechapem,preco mam jest zo strojcekom.no aj ked som skusala,neslo to.prve dva dni mi bolo do placu.hodinu som ho vyberala az som chcela ist na pohotovost.neslo to nijako.zlomila som si nechty na nom🙈dnes uz lepsie.rany z gumicky mam cez cele lico.vyplachovala som repikom,pomohlo.mam hore aj dole.54 dlah,asi 8 atachmentov a 4 gombiky 😬.a ani po troch tyzdnoch ti neni lepsie? Kedy to prestanem vnimat? Chyba mi to zobkanie jedla,takze dieta jak svina.

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
julls51
19. mar 2021

@vlcik1 mne dali včera klasický na horné zuby a ani neviem ze ho mam

dubro
19. mar 2021

@meca a kde ti ho za tu cenu urobili?

vlcik1
Odpoveď bola odstránená
julls51
19. mar 2021

@vlcik1 poklopat na drevo, ale nemám žiadne bolesti, a to som bola pripravená na všetko, dokonca ma to ani nikde netlačí, nepicha, pani Dr. mi dala preistotu vosk na domov ale zatiaľ mi ho netreba 🙂 keď mi dávala minulý týždeň separacne gumičky medzi stoličky to ma tlačilo prvé 2-3 dní, ale to potom prešlo. Čiže to bolo ako keby nepríjemnejsie ako ten samotný strojček, sranda..

julls51
Autor odpoveď zmazal
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
julls51
19. mar 2021

@vlcik1 to ma mrzi 😔, kamoška to ma podobne, jej vadí už len keď jej zubár ide do úst a ešte nič nerobí už ju napne. Rok by to malo trvať 🙂 tebe koľko?

sojer78
19. mar 2021

mne to akurát vysušuje pery ale inak nič

necesita
19. mar 2021

@vlcik1 ano mam Invisalgin.trpim uzkostou uz 6 rokov.2 roky liecba a potom uz bez liecby.pomaha mi sport na to.len ja mam aj 6 rokov problemy so sankou a nikto mi nevedel pomoct.ked som isla strojcek riesit pred 2apol rokom,tak som otehotnela a az minuly rok som konecne narazila na niekoho,kto mi vsetko vysvetlil,tak som sa na to dala.mam rany v ustach,ale treba to vydrzat asi

lusyn
21. mar 2021

@necesita ahooj 🙂 to vyberanie sa nauciis 😁 z tych atachmentov to ide tazsie niekedy.. vzdy to palcom podoberiem najprv na zadnych zuboch zvnutra a potom postupne z kazdej strany odopinas z atachmentov.. tiez sa mi raz zlomil necht ze to vobec neslo.. taak som to s pinzetou tou zadnou castou podobrala a hned bol dole😁 vyskusaj tak mozno ti to pojde lahsie ☺ a to lice sa zahoji..mozno ak tam mas neake moc ostre vyrezy skus zapilnikovat trosku 🙂

necesita
21. mar 2021

@lusyn dakujem
Ja tam mam tie kovove atachmenty pri ďasne a to asi neopilim 🤪
A tie gumicky mi idu zvnutra cez lice,tak to je riadne zarezane.
Da sa s tym uplne vžiť,alebo to stale vnimas?

lusyn
21. mar 2021

@necesita a to mas take ostre tie kovove? 😰 no pekne ja ze tie dlahy.. 🙈
Ja to uz nevnimam .. iba ten tlak z gumiciek.. 🙂 uvidis sama ako si zvyknes

necesita
21. mar 2021

@lusyn nie ostre,ale uplne pri dasne.mne nedolieha dasno na zub pri poslednom zube.mam ankylotocky zub a ten je nevyrasteny a tam dali ten kov na gumicku,cize stale to odiera.no snad to prejde.40 rokov 2 male deti a musim vydrzat 🙈
Co este prosim odporucas? Ustna voda aka, kefka atd? Neviem aky arzenal k tomu dokupit este 😂

sparky
21. mar 2021

@necesita Tiež mám na jednej stoličke nalepený ten kovový háčik na gumičku až pri ďasne a nie je to príjemné 🙄
Ústne voda by mala byť bez alkoholu, dobré je mať aj nejakú bylinkovú ústnu vodu keď sa spravia ranky v puse alebo je trocha zapálené ďasno ako sa posúvajú zuby, tak bylinková ústna voda to vie pekne skľudniť a vyliečiť. Ja mám asi 4 druhy ústnych vôd a striedam podľa potreby 😀
Kefka akú preferuješ, ja mám mäkkú. Plánujem kúpiť ešte sónickú kefku 🙂
Základ sú určite medzizubné kefky. Ako sa budú zuby posúvať, tak aj veľkosť medzizubných sa bude meniť.
Potom ma napadá dentálny niť, škrabka na jazyk - nie je to nutnosť. Ale základ je kefka a medzizubné kefky.
Na čistenie dláh tabletky Corega 🙂