Rast zubov už u 4-mesačnej?

nikola1998
27. nov 2019

Ahojte, môžu 4 mesačnému bábätku už rásť zúbky? Malá strašne slintá a vkuse potrebuje niečo obžúvať (najviac je to päsť)...Ďakujem .. Poprípade, aké odporúčate géliky na dasienka a hryzátka. 🤗😍

lenicka298
27. nov 2019

@nikola1998 ahoj, áno môžu to byť zubky🙂 Moja tiež tak začala v 4 mesiacoch viacej slinit, všetko do pusy, podráždena bola...Mala 4mesiace a 3 týždne keď jej vyšiel prvý 😊 hryzatko mám vždy jedno v chladničke a gel používame Kamistad senzitiv..

tinkatinus
27. nov 2019

@nikola1998 Jasne....aj mojim išli v 4 mesiacoch a vysli v 5m a 5,5m. Veď v lekárni ti poradia pre take male. Su aj prírodné gely.

tinkatinus
27. nov 2019

@nikola1998 Hryzatko mali curaprox, ale nechcel ho ani jeden, radšej ohryzali, čo im prišlo.

lenocka1984
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zienka21
1. jún 2020

Vidím tu podobnú situáciu, Mam prvorodenú 3 mesačnú dcérku, neviem teda viem ze zúbky už v pohode o takomto čase môžu ísť, len som si nie istá to rozoznať vopred, malinká mi začala slintať asi ako každé bábätko v jej veku, pästičku si dáva so pusy často, v poslednom čase sa aj často rozplače čo má vždy ten plač prekvapí lebo je z ničoho nič a "bezdôvodne", párkrat som jej skúsila aj masírovať ďasienka sa mi zdalo ze ju to upokojilo na chvíľku (ale zas možno ju to len zaujalo však nový podnet, niečo nové.. :-?)
čo ale teraz začala akoby kúsať keď papá my sa stále kojíme, ale stihne ďasienkami no au.
Neviem prišla som si po názor, tiež to pripisujete zúbkom? Kedy sa objavia? Aké máte skúsenosti? Po prípade čo by mohlo lokálne tlmiť dcérke bolesť, aby sa tak netrápila, nezvykla tak plakávať :/