Reálne skúsenosti s Diazepamom

lenocka84
8. máj 2012

mamičky prosim Vas o Vasu realnu skusenost kedy ste podavali diazepam, pri vysokych horuckach. ako to deticky znasali. nas trapia od vcera horucky, mame ho doma, ale bojim sa ho dat. dr. kazala pri teplote vyssej ako 38,5 podat pol tabletky, maly ma 39 a viac, zabalmi to znizujeme, chvilu sa podari a zase ide hore. crp mal negativne. dakujem.
a naozaj prosim len o realne skusenosti s jeho podavanim.

xlucia
8. máj 2012

@lenocka84 davala som vecer, ak mal 39 a viac

janinah
8. máj 2012

prečo presne sa ho bojíš dať? na tvojom mieste by som sa viac bála febrilných krčov 😒 ja pri horúčkach som dávala,ale našťastie tých vysokých horúčok sme prežili málo

lenocka84
autor
8. máj 2012

@xlucia aj ked si dala nejaky sirup alebo cipok?

lenocka84
autor
8. máj 2012

@janinah maly ma 2 roky, bude mu stacit pol tablety v pohode? na noc sa chystam dat cipok, a popri nom zvazujem dat ten diazepam. bude to ucinkovat celu noc?

xlucia
8. máj 2012

@lenocka84 ano. vies preco sa dava diazepam? a co sa pri nom robi?

lenocka84
autor
8. máj 2012

@xlucia dava sa ako prevencia pred febrilnymi krcami, ale viac neviem. osobnu skusenost s nim nemam

lenja123
8. máj 2012

Ja dávam pravidelne svojim deťom pri teplotách nad 39. Len raz som u najstaršieho zažila febrilné kŕče a nikdy viac. Všetci sú pri horúčkach skôr spavejší, taký oťapenejší, nezdá sa mi, že by to Diazepam ešte nejako zhoršoval. Neviem čo chceš konkretne počuť, ja som dávala asi do 6 rokov pri každej teplote nad 39. Kŕče môže dostať nielen z vysokej teploty, ale aj z rýchleho poklesu - napr. pri zábale. Veď si niečo vygoogli, febrilne krče nie sú sranda.

hajanka
8. máj 2012

@lenocka84 diazepam sa dava len detom ktore uz presli febrilnymi krcami, ak tvoje dieta dosposial ziadne nemalo, tak mu ho urcite nedavaj, uz vobec nie preventivne.
Diazepam sa podava ked febrilne krce nastanu.
Krce nastanu pri prudkom zvyseni teploty (ale nemusia nastat vobec).
V provom rade treba pravidelne kontrolovat a pripadne zrazat (nad 38,5 liekmy) teplotu aby ku krcom vlastne nedoslo.

xlucia
8. máj 2012

@lenocka84 presne tak. febrilne krce v principe nie su nebezpecne a horsie ich znasa rodic pri pohlade na dieta. vznikaju prevazne vtedy, ak sa prudko znizi v horucke teplota tela. preto aj zabaly maju byt vlazne nie studene. nemas sa coho bat. ale nerozumiem, naco ti to dali,ak maly este krce nemal

moni
8. máj 2012

febrilne krce nie su z vysokej teploty ale z prudkeho vzostupu/poklesu teploty..
lekari mi neodporucali podavat diazepam preventivne; az ak by doslo ku krcom. mali sme ich raz 😔
@lenocka84 malemu prajme skore uzdravenie!

lenja123
8. máj 2012

Ja neviem, dávali ste niektorá tabletku dieťaťu, ktoré kŕčuje? 😕 Ja si teda neviem predstaviť, ako by som ju vtedy synovi podala. Alebo myslíte Diazepam čipok?

xlucia
8. máj 2012

@lenja123 pri krcoch sa nedava tabletka, logicky.... vtedy sa dava diazepam ako rektalny gel

lenja123
8. máj 2012

No mne naša pediatrička dáva vždy tabletky. Takisto ked som bola s malým na pohotovosti, tak tabletky.

janinah
8. máj 2012

@lenocka84 záleží koľko mg Diazepam máš,kolko má malý rokov a kg,,lekárka ti nepovedala? príp.pozri príbalový leták lieku,aj na nete sa dá nájasť

lentilka29
8. máj 2012

no mna by zaujimalo,mala mala minule 40tky,nedala som diazepan a zbila som na 38,5 zabalmi,cipkami...ale ak by sa mi nepdoarilo...kolko diazepanu moze 16 mesacne dieta s vahou 13kg?dava sa jednorazovo alebo sa podava v casovych intervaloch.nemam s tym skusenosti,tak sa pytam.dakujem.

lenocka84
autor
8. máj 2012

@janinah no podla letaku sa ma podavat az od 3rokov
dr mi povedala ze na jeho vahu moze aj celu, ale taku odvahu by som nemala.
len si tiez neviem predstavit ako pri tych krcoch podat tabletku, o geli ani neviem ze existuje

latvia
8. máj 2012

@lenocka84 ja som malemu dala 2,5mg diazepamu ked mal 5 mesiacov, aj to sme len leteli lietadlom. nezaucinkoval vobec 😝 diazepamu sa nemusis bat, dava sa aj mensim detom nez 3 roky, predpokladam ze vam predpisala 2 mg tabletky, mozes dat polovicku tabletky, ale aj celu, maximalne ti dlhsie pospi, ak vobec zabreie

latvia
8. máj 2012

@lenocka84 a gel u nas asi nie je, ale su diazepamove cipky, ktore sa davaju pri krcoch, hlavne epileptickych, aj pri febrilnych sa mozu dat.

xlucia
8. máj 2012

@lenocka84 gel sa dava ked pride ku krcom zachranka. predpisuje sa len vo velmi specialnych pripadoch. ja som ho mala doma, na predpis a specialne povolenie

kacenka78
8. máj 2012

@lenocka84 presne rovnaky problem a to teplota nad 39 dnes trápi aj nás, môj syn má ale 5 rokov... a zhanala som diazepam od kamosiek, nikto nemá, tak snád noc prezijeme bez neho...teraz sa nám podarilo dve hodinky udrziavat teplotu na 38,3 C...

letuskah
8. máj 2012

ja mam diazepam stale doma a zatial nam ho nebolo treba ale naposledy ked som sa dr pytala na predpis tak mi vravela, ze podla nejakych najnovsich studii neurologovia tvrdia ze nema na febrilne krce nijake ucinky...

mummy01
8. máj 2012

Diazepam sa urcite nedava pri kazdej horucke,uz vobec nie preventivne,to by ma nikdy nenapadlo a nikdy mi to nijaky lekar neradil.Diazepam je sedativum ktore sa v prvom rade pouziva k odstraneniu uzkosti a nepätia-psychickeho a ano pouziva sa aj pri krcoch ci uz epileptickych alebo febrilnych ale az ked nastanu,urcite nie preventivne.Taktiez sa pouziva na tlmenie abstinencnych priznakov alkoholikov.Dcera raz dostala diazepam pred operaciou-bez mojho vedomia-a bola ako nadrogovana.Pozor pri drazdivych detoch moze mat opacny ucinok,neutlmi ale naopak dieta je este nepokojnejsie.Lieky niesu lentilky,zvlast ked sa podavaju detom.

minewka
8. máj 2012

@lenocka84 kľudne daj, dáva sa preventívne, neboj sa, nič sa nestane, počúvaj dokynu. Ja som dala 1x pri teplote 39 (riadne po odpočte mala 39).

Dať diazepam ak kŕče nastanú je neskoro..a chcela by som vidieť, ako niekto podá tabletový diazepam decku s kŕčmi. 🙄

mummy01
8. máj 2012

@minewka na to je specialny diazepam ktory sa dava do zadocku

minewka
8. máj 2012

@mummy01 ak ho má...ak ho nemá a má tabletovú formu - nech to kľudne dá.

Nedáva to každý deň, neje to ako lentilky 🙄 🙄 🙄 a určite je lepšie veciam predchádzať, ako potom volať vystrašená na mraky záchranku..

Vôbec nič sa dieťaťu nestane, maximálne bude trocha viac spavé - ak samo osebe pre horúčku nie je.

lenocka84
autor
8. máj 2012

@mummy01 len my mame len ten tabletkovy, nie cipok, a ten teraz neviem kde zozeniem

minewka
8. máj 2012

@lenocka84 či dáš čípok, či tabletu - je to úplne jedno, účinná látka je rovnaká...prečítaj si na nete, ako vyzerajú febrilné kŕče - a podľa toho sa rozhodni - či budeš schopná dávať dieťaťu počas toho čípok.

mummy01
8. máj 2012

@lenocka84 a uz niekedy krce mal???

hajanka
8. máj 2012

@lenocka84 ziadny diazepam sa preventivne nepodava, jedine ak dieta pred tym v minulosti uz prekonalo febrilne krce, vtedy je riziko ze ich dostane znova. Je to liek na ukludnenie nervovej sustavy, co budes ukludnovat ked nic nie je treba?
Sleduj teplotku, pri 38,5 zrazaj (lieky, zabaly, vetranie, nenaobliekaj, neprehievaj, mozes aj sprchu, ale sprcha a zabal len letna voda len o 2-3 stupne chladnejsia nez bezne kupes, umyvas - nie chladna!), nezabudni na pitny rezim.

lenocka84
autor
8. máj 2012

@mummy01
@hajanka nie nemal, ale ako mu ho podam ak by ich dostal?

volala som na pohotovost, ze s kludnym svedomim mozem dat, ale kludne ho teda nemam vobec