icon

Štvorročná dcérka nespolupracuje so zubárkou

vavrenka
30. mar 2015

ahojte, som vynervovane, poradte mi,dcerka skoro 4 rocna odmieta spolupracovat so zubarkou, ktora je fakt velmi trpezliva, kreativna v motivacii svojich malych pacientov, aby spolupracovali. Doma sme sa snazili s muzomako sme vedeli ju prirpavit na osetrenie, pouzerali si filmik pre deti o zubnom kaze, hrali sme sa na zubara atd..
a ked sme prisli - uz druhykrat, leboaj prvy krat neotvorila pusu, proste nic, zaidne osetrenie sa nekonalo.Boli sem tam hodinu!! Taku super zubarku som snad este nestretla, vyskusali sme spolocne vsetko. Problem je, zeHanka ma naozaj hlboky kaz dole a hore este dalsie dva ☹, takze je viac ako ziaduce tie zubky opravit. Co mame robit?
Vraj na nu mozno caka casom pohotovost, ak by jej nahodou opuchol, a ze tam sa s nou nikto nebude natahovat, ze jej ten zub urobia nasilu ☹
Neviem, co mam robit, ci cakat, az bude mat take bolesti, ze opuchne a potom ju vrestiacu dat znehybnit, zverakom otvorit usta, alebo hladat nejakeho zubara, ktory by bo ochotny jej nasilim zub opravit uz teraz.. prosim, nemate nejaku mudru radu? oboje sa mi zda strasne, ale slepie o kusok sa mi zda, opravit tie zuby teraz, ako v bolesti☹

laura851
30. mar 2015

@vavrenka my chodime na osetrenie s rajskym plynom, pani doktorka sa s nim hra na kozmonauta a maly sa na skor tesi, ziadny strach nema 😄

moniciak
30. mar 2015

@kaktusik007 Podľa mňa je už jedno koho je to vina, teraz by asi bolo potrebné zaoberať sa tým, ako ju presvdčiť aby si tie zuby dala spraviť 🙂

dijefcatko
30. mar 2015

@kaktusik007 strach môže mať, to mi ver. jednoducho pre to, že je to neštandardná situácia, miesto, netypická poloha v kresle, neznáme zvuky, predmety, všetko. môžeš sa doma hrať na zubára, koľko chceš, s čím chceš. nám nepomohlo nič, sľúbila som jej šaty, bábiku, ktorú drankala už pol roka, ale odmietla som kúpiť, sľúbila som aj modré z neba a nič. keď sa začala mykať, trafil vŕtačkou mimo a bola katastrofa :(

hameeda
30. mar 2015

@vavrenka : poradiť neviem, moji otvoria pusu, aj držia vrtanie, u nás som im narovinu povedala že to bude bolieť ale musia to vydržať a hotovo, lebo keď mi tak budú robiť cirkus tak im potom urobím cirkus doma 😀 , tak radšej držia 😝

janka279
30. mar 2015

@laura851 Jej, na Slovensku sa robi osetrenie rajskym plynom? To by mohlo byt aj pre dospelych a hned by sa mi lahsie chodilo k zubarovi. 🙂

vavrenka
autor
30. mar 2015

@kaktusik007 no naco sem prispeivas? co? uz osm si precitala, ze tvoj nazor je, ze chyba vo mne/v nas ako rodicoch. to si chcela jasne napisat. ok,a aj si napisala. a teraz si to sprizvukovala. ano, precitala osm si, ze si stojis za tym, ze chyba je v rodicoch. tak stacilo!!!! pytam sa na iresenie situacie, nei na to, kto je vinnikom.

michaelkanr
30. mar 2015

@moniciak teraz vysla pekna knizka o zubkoch a kaze-o kazovi, ktory si hladal domcek
https://www.modrykonik.sk/blog/xarra246/article/o-kazovi-ktory-si-hladal-domcek-zoya-l-ip6j83/
Mozno trochu pomoze 😉

@kaktusik007 moj maly este u zubarky nebol, ale ked pojdeme, verim tomu, ze tiez nebude spolupracovat. Ma traumu z nemocnice, lekarov. Citi ten pach a uz rev hrozny, nezastavitelny, place aj na plavarni 😅
Kupili sme mu lekarsky kufrik, hrame sa doma na doktorov a operaciu, ale efekt ziadny. Nemyslim si, ze je to moja chyba, skor chyba pristupu lekarov, na ktorych sme narazili a potom uz len nutnost ukonov, ktore ziadne dieta neznasa lahko.

vavrenka
autor
30. mar 2015

@hameeda nuz, aj to som skusala 😝 😀 😀

maznacik007
30. mar 2015

@vavrenka skus ten rajsky plyn v BA sa daju najst zubari co s tym robia aj s detickami ... je to uplne v pohode ... a nie je to zatazujuce ako narkoza. 😉 a je to uplne bezne ze sa to detickam tak robi moja sestra je sestricka u zubara v sukromnom centre

hameeda
30. mar 2015

@vavrenka : tak skús podplatiť 😀

michaelkanr
30. mar 2015

@vavrenka
Moj prispevok o tej knizke mal byt pre teba vavrenka, chybicka sa vludila
@moniciak

vavrenka
autor
30. mar 2015

@michaelkanr niektorym nevysvetlis... ked su deti zdrave, v pohode je to uplne ine, ako ked od utleho veku beru krv, nemocnica.. nasa mala svojho casu traumu aj z cikania do nocnika, ked sme prisli z nemocnice., ale to bola malicka , uz z toho vyrastla 😉, ale je to velky strachopud a ma hrozu z bolesti. minule jajkala, ked osm jej strihala nechty!!! 😀 😝

vavrenka
autor
30. mar 2015

@laura851 to znei super!! to by som sla aj ja😀..

vavrenka
autor
30. mar 2015

@hameeda skusala osm barter - puzzle, vyzvika do ruky a knizka (to su jej top veci) za vyvrtnay zubok,a le ona sa tak strasen boji, ze nic. dokotrka mi vravela, ze vacsina deti okol 4 rokoc nespolupracuje, ze maju strach, ze tak v 5-6 rokoch to polavi, no co ale, ked ten zub potrebuje opravit teraz, ze..

melesmeles
30. mar 2015

@vavrenka u nas navsteva zubara vyzera asi tak, (maly ma skoro 3 roky)ze celu navsteu preplaceme, ale pusinku drzi otvorenu. je to hrozne, ale inak sa to neda. zubarku mame velmi milu a ustretovu, ale on si nenecha vysvetlit ze zubky opravit treba. aj doma sa hrame na zubara, to sa mu paci, ale ked ma ist on k zubarke je to hrozne. u nas este zabera motivacia, ze teta zubarka mu vzdy da darcek. vzdy tam nieco prinesieme a po osetreni mu to ona da a pochvali ho ako to krasne zvladol. mozno by si ju mohla motivovat nejakou hrackou po ktorej tuzi, pripadne niecim podobnym. drzim palce!!!! 🙂

vavrenka
autor
30. mar 2015

@melesmeles dakujem 🙂
u nas nejako motivacia nefunguje, strach ej silnejsi.. priznam sa , ze som z toho nestastan, aj osm ako dietat kadeco musela vydrzat, proste mama sa so mnou nikdy nepinkala a ked osm nahodou nechcela spolupracovat, tak mi dokazala potom patricne " osladit" zivot, ale celkovo som bola iny temperament, hani je pre mna vyzvou, je uuuzasnaaaa, ale tak velmi ina ako ja, ale manzel vravel, ze bol taky ustrachany, aj ma pre nu v tejto oblasti viac pochopenia ako ja...

haramiova
30. mar 2015

@vavrenka Ahoj, take iste som zaživala aj ja pred rokmi s dcérou. Pochodili sme tolko zubarov a skoro som od hanby sa prepadla. Nikto ju nevedel ošetriť. Ani za nič nechcela otvoriť usta a plakala jak šialena. Nakoniec nam poradili na pohotovosti že v nemocnici na Heydukovej ošetruju taketo deti. Tak sme chodili potom už tam. Chodili tam ťažko ošetritelne deti. Dcera ma teraz už 14 rokov a už pekne chodi k normalnej zubarke a ani nepipne ked ju ošetruje. Neviem či ešte existuju tie ambulancie na Heydukovej pre ťažko ošetritelne deti.

vavrenka
autor
30. mar 2015

@haramiova fiha, a co tam s nou robili? nieco specialne? mozem sa poinformovat..

hameeda
30. mar 2015

@vavrenka : ja som bola so synom keď mal 3,5 roka to bol prvý krát a hneď na vrtanie lebo ho bolel, tiež sa bál ale vedel že to bude bolieť a že musí to vydržať lebo inak bude mať bolesť každý deň, najskôr nechcel isť ale po dvoch dňoch bolesti zuba si to rozmyslel, so starším som bola keď mal 4,5 a ten otvoril normálne ale tomu nič nerobila, ale to je do inej témy, ja mám totiž problém nájsť zubárku ktorá by im zablombovala zuby, nás odbila s tým u staršieho veď ma len dva malé kazy tak to tam nie je čo riešiť, že mliečne zuby, nasratá som bola s prepačením,,ale hľadám inú lekárku tak dúfam že sa mi podarí

janka279
30. mar 2015

@vavrenka Len to nevzdaj. Nastasie v dnesnej dobe je z coho vyberat. Su ine metody, moznosti, zubari maju iny pristup. Moja mamina mala so mnou taketo iste problemy. Hanbila sa za mna, ja som bola v neuveritelnom strese a panike, nedokazala som to ako dieta ovladnut. No a moja mamina to vzdala a neriesila. Na koniec mi velmi pomohol manzel. Do dnes chodim na osetrenia s nim. Caka ma v cakarni. Hanba, nehanba, vyvolava to usmev na tvari ludi, ale je mi to jedno, hlavne, ze som ochotna sadnut si do kresla. 🙂

vavrenka
autor
30. mar 2015

@hameeda ak si z blavy, tak ti dam konktatk na nasu, ona je fakt super

vavrenka
autor
30. mar 2015

@janka279 dakujem za povzbudive slova, velmi 😵

marcelatje
30. mar 2015

@vavrenka vyskúšaj najskôr ten plyn, alebo sedáciu napríklad tu http://www.evident.org/ a celkovú anestézu by som volila ako poslednú možnosť. Teraz je už jedno prečo táto situácia nastala, mnohým matkám ktoré takéto problémy nemajú nevysvetlíš že to nemusí byť nesprávnou hygienou, životosprávou či zanedbávaním... hlavné je to vyriešiť čím skôr aby sa nedostavili bolesti a nezväčšoval sa strach zo zubára.

laura851
30. mar 2015

@vavrenka foktorka mi hovorila, ze niektore deti sa na to vyslovene tesia 😄

hameeda
30. mar 2015

@vavrenka : no práve že nie som, som z malého mesta a tu je to s detskými zubármi horšie ako zle

laura851
30. mar 2015

@janka279 je to aj pre dospelych, ale ta klinika je financne drahy spas, ale kedze nechcem, aby moj syn mal traumu zo zubarov ako ja, tak nehladim na peniaze 😜

haramiova
30. mar 2015

@vavrenka no tam s nou nejak zvladli bojovat so sestričkou. Nič špecialne nerobili. Len sestrička ju držala. Ale aspon nepozerali hrozne na mna jak u iných zubarov lebo tam boli zvyknute na taketo deti. Si ešte pamatam jedneho chlapca ktory im utekal stale z ambulancie :o) ked sme čakali v čakarni a potom ho nahanali po chodbe.

janka279
30. mar 2015

@laura851 ja tam chodim. Je tam evident a odontolog. Ja chodim do Odontolog, s.r.o. Dostala som sa tam tak, ze som chcela povodne riesit svoje problemy v CA a tam to robia. No na koniec sme to nejako zvladli aj bez CA. Pomaly a postupne. 🙂 No ale tie ceny su tam fakt kvalitne. Predpokladam, ze velmi podobne su v Evidente. No stoji mi to za to. Maju vynikajuci pristup, spickove vybavenie, dobrych odbornikov. A aj na pohlad to tam je prijemne. Rybycky v cakarni ma ukludnuju. 😉

vavrenka
autor
30. mar 2015

@marcelatje jaaaj, velmi ti dakujem!! uz som tam volala, maju brutal obsadene, ale dali mi kontakt na zuabrku, ktora robi sedacie a CA, buduci tyzden ideme na prvu konzultaciu. trochu sa desim tej sumy, ael oapt som dnes voala hankinej zubarke, a len mi potvrdila, ze je to potrebne opravit ASAP. a moj amamina bola zlata, ze nam prispeje.. tak sa len modlim, aby sme na to mali peniaze

vavrenka
autor
30. mar 2015

@janka279
@laura851
kocky, kolko sotji taka sedacia, ci rajsky plyn? za vstupnu prehlaidku zaplatime 35e. pani odktorka nam vraj vsetkopovie, len aby osm sa pri tychcenach nezviezla dole na zem,t ak chcem byt prirpavena