Syn nemá založený trvalý zub

didi35
1. apr 2023

Na rontgene u zubára nám zistili, že syn nemá založený trvalý zub, päťku. Vraj sa to teraz často stáva. Údajne mu tento mliečny zub môže pri dobrej hygiene vydržať do 20 rokov a potom bude treba dať implantát. Mate tiež podobný problem? Ako ste to riešili? Vďaka

dzulli1980
1. apr 2023

Ja som mala takýto problém 30 rokov dozadu, nemala som na pravej strane hore založenú trvalú trojku a päťku ... už vtedy existoval fixný aparát, síce v plienkach (zubár to u seba na kolene pomaly robil), mliečne mi vytrhli, nosila som ho nonstop rok a pol, bol nevyberateľný, posúvali mi zuby zozadu dopredu, každý cca mesiac mi zubár ten fixný aparát kus skrátil ... krásna robota to bola, všetci stomatológovia sa na mňa chodili kukať ... potom som ešte cca rok nosila udržiavací vyberateľný strojček, zuby sa mi späť nevrátili, zostali pekne pri sebe ... to bolo 30 rokov dozadu ... čiže teraz sú za mňa mrte možností, treba nájsť dobrého stomatológa, poradí si s tým.

sense
1. apr 2023

Ano ani moja dcera nema podla rtg trvale 5 , resp jednu hore, ostatne nema, a nema zatial ani 8. Ale podla celustneho ortopeda sa daju zuby poposuvat. Moja napr nosi strojcek na noc dovod bol ale iny, teraz da to vyriesilo, a dalej sa uvidi ked mliecne zuby vypadnu, prave kvoli tym 5.

lienka9
1. apr 2023

@didi35 ja nemam 4stolicky.mam 36 a vdakabohu stale drzia 🙂 chodim na dentalnu,aj 1x do roka k zubarovi na kontrolu.mala som uz par kazov,ale nastastie vzdy sa dali opravit.

didi35
autor
1. apr 2023

Nám celustny ortopéd práveže povedal, že sú tú 5 ma udržať čo najdlhšie. Strojček bude nosiť kvôli iným zubom, ale neplánuje mu mliečnu 5 vytrhnúť a zuby posúvať. Naznačil len možnosť implantátu v dospelosti.

diavant
1. apr 2023

Mne tiez chybaju patky dole. Poposuvalii mi zuby a urobil sa mi velky predkus. Sla som k druhej zubarke a dodnes tam mam diery. Ak budete davat implantaty tak hned ako vytrhnete zuby inak sa uz potom nebudu zmestit.

janai1
1. apr 2023

Tiež nemam 5 vpravo dole... Ale teda mne mliečny vytrhla zubárka lebo strašila rodičov, že mi v noci vypadne a zadusim sa 🤦‍♀️ nedávala som si umelý ani nič, nie je to vidno pri rozprávaní atď.

sense
1. apr 2023

@didi35 skus aj názor iného zubára, lebo zrejme Co zubár to iný nazor

dskjhfdlkdjhl
1. apr 2023

@didi35 moj muz tiez nemal takto zalozenu patku, mliecny mu vydrzal do zhruba 40-tky, ale on ma celkovo mimoriadne dobre zuby. Potom si dal implantat.

savanna
1. apr 2023

Ja takto nemam az tri patky. Ked som bola mala, nikto ziadne posuvanie zubov neriesil, a tak mam medzery. Ak by som to teraz chcela riesit, musela by som mat strojcek na rozsirenie tych medzier, riesit step kosti a implantaty. Toto mi vycislili na tisice eur, poistovna u dospelych nepreplaca z tohto nic. Kedze so slovenskym platom na nieco take nikdy nenasetrim, tak som bez zubov. Tazsie sa mi hryzie, ale zvykla som si.

lejla77
1. apr 2023

Ja nemam 2 ku

kamilah115
30. apr 2023

Ja mam 38 a 5ku dole stale mliecnu. Pred 8 rokmi mi vyberali nervy a cistili kanaliky, teda ten zub je mrtvy. Tento rok uz mam na nom korunku, takze dufam, ze to dlho vydrzi takto a ked nie, tak implantat. A teda snazim sa 2x rocne dentalna hygiena a poctivo umyvat aj medzizubkami.