Zlomené mliečne zúbky

somavi
6. jún 2018

Ahojte , už dávnejšie .. pomaly rok dozadu , možno menej , dcérka spadla o konferenčný stolík v obývačke a narazila si zúbky. Dva predné sa jej nalomili, z jedného chyba akoby spodná polovica , druhy tak kadejak a ešte očné zuby nemá zlomené , ale má cez ne a v podstate všetky tie 4 predné zuby takú ryhu , akoby poškodenú sklovinu, ktorá aj zltne. Vždy mi to je ľúto , lebo sa jej už aj pýtali , že ty si asi nerada umyvas zúbky však ? Lebo tie predné vyzerajú nepekne 😞 ostatne na krasne bielucke. Ale teraz ide o to , že v zime plakala , že ju boli zúbok a chytala si tie predne zúbky . Bola som s ňou u troch zubárov .. každý povedal , že tie zlomené odumru, že tam s tým nie je čo robiť , že jedine keby sa urobil hnisavy váčok , ten sa prepichne. Bolesť jej prestala . No dnes zase plakala , že ju boli zúbok a zase ten prvý ( niektorý z tých dvoch ). Dala som jej panadol , lebo dosť plakala od bolesti chudatko . Ja mám ísť v piatok k zubárovi , vezmem ju asi tiež . Len sa obávam , že zase povie , že s tým sa nič nerobí . Ale to má mat bolesti ? Nemáte skúsenosti prosím ? Neviem ako jej pomôcť 😞 bude mat v july 3 roky .

ceresnovci
6. jún 2018

so zubov mame odrazene asi 1 - 2 mm, boli aj narazene - stmavli, ale su naspat pekne biele... zubar nam povedal to iste co vam ... bolest po narazeni , ked stmavli, ostupila po par dnoch.

somavi
autor
6. jún 2018

@ceresnovci áno, ale ju bolia po roku .. 😞

pininka
6. jún 2018

Moja sesterka mala s dcerkou to iste, dlho ju boleli, nakoniec sa jej zrobili tie vacky a na pohotovosti jej to praskli,ale vracalo sa jej to opakovane. Nakoniec ich jej doktorka vytiahla,lebo ona ich mala zlomene tak, ze by si ich ani nevykyvaka a uz sa jej tlacili trvale.

somavi
autor
6. jún 2018

@pininka boze a nevieš prosím , to vytiahnutie ju veľmi bolelo ? Lebo dr mi vravel , že u takého malého dieťaťa to je trosku “drastické “. Ale keď ju to bude bolesť stále , tak neviem ci by toto nebolo lepšie riešenie . Aj keď sa bojím zas , či to nebude naozaj veľmi boliet.

pininka
6. jún 2018

@somavi ja mam pocit ze jej sa praveze velmi ulavilo,ale ona je taky nebojacny typ. Ale neviem ci by som to radsej neriesila v nejakej kratkodobej narkoze, lebo moj syn si narazil predne zuby, jeden mal uplne posunuty do zadu, ale doktor mu to krasne narovnal,no islo to tazko a bolelo ho to. Odvtedy je kazda navsteva u zubara hotova katastrofa. Tak aj mala aby nemala velmi zle spomienky potom po cely zivot

dzupi898
6. jún 2018

tak ktoré dieťatko tam rado chodí?? podľa mňa ani jedno