Zubná poradňa
skusme iný názov témy na detské zuby ale cloveka to prestaa bavit
@drzubok neviem či by si mi vedel poradiť ako na veľku citlivosť zubov u mojho syna,ked mu odstranili fixný strojček na napravanie zubov nedokaže si odhryznut z jablka alebo kusat nieco tvrdsie,zuby nema pokazene ani poskodenu sklovinu ,zubar povedal ze to prejde no už je to zopar rokov a nic...
@titkovamiriam ak skutocne nie je ziaden nalez tak doporucujem fluroidove laky, a konc. gely, a ine
@drzubok dík nalez nema ziadny ,dokonca si koly tomu dat na radu zubara vytrhat 8cky lebu tvrdil ze to moze byť koly nim no nepreslo to pouzivame ,,elmex,, ustnu kozmetiku no niekedy ho fakt lutujem lebo aj s ty strojcekom si vytrpel ze uz pri dalsom synovi ma na to zubar nenahovoril ☹ inak so zubami nemame problemi,ja ani neviem kedy detom rastli 🙂
inac je zaujimave pozorovat ako kazdý preferuje elmex
ta doliezava reklama fakt robí svoje
@drzubok tak porad inu znacku,ja by som povedala ze sa skor preferuje lakalut,colgate a pod .My elmex používame roky no dam si poradiť 🙂
@titkovamiriam lacalut som tu vycitala 🙂
@drzubok neviem, nám školská dr. odporúčala elmex ešte ked som bola ja na strednej, ked o tom skoro nikto ešte nechyroval, tobož nie reklama. zrovna v prípade elmexu nebola reklama na škodu. ja sama používam elmex alebo meridol, a odporúčam tiež. nie je to samozrejme všeliek, to je jedna vec, a druhá- že keby sme chceli ísť do detailov, perfektná hygiena sa dá docieliť aj bez pasty... mňa skôr vytáča listerine 😀
@shira_ asi tak elmex este neraklamovali a my sme ho uz roky pouzivali-listerin je sila sila 😀
@titkovamiriam listerin je jedným z najmenej učinnych teda neobsahuje žiadne ucinne latky-. akurat drazdi sliznice
😝 @drzubok veru je to grc 😝
kocky mna by zaujimalo, ci vam dr robi pri beznej preventivnej prehliadke rontgen?....
ako naco by ho robil? 😲
@titkovamiriam na zistenie zubneho kazu....mne ho tiez nikdy dr na preventivke nerobila, ale bola som na dentalnej hygiene a tam mi zistili 2 kazy pod plombou...a to som bola na preventivke pred tyzdnom, kde mi nasa dr ziadny kaz nenasla....a sa cudovali ze mi na preventivke dr rontgen nikdy nerobila... 😒 😒 tak ma zaujima ako to je u inych stomatologov.... 😉
ja som bola na rtg asi 3x dokopy, ak sa dobre pamatam. Nikdy doteraz som nastastie nemala nejake problemy
mne ho tiez nikdy nerobili,teda aspon nie koly kazom len ked mi trhali 8cky a na preventivke nikdy ani som neziadala
@sasikas môj zubár má rontgen priamo v ambulancii, mám snímky, ale nie robené pri preventívke, ale pri kaze, keď mi vyberal nerv - fotí viac zubov naraz....teraz pri preventívke si ich spätne pozeral tie snímky... a potom mi robil, keď mi šiel trhať osmičky - jedna pekná, druhá úplne leží s tou pôjdem na chiru... takže tak 😉
@sasikas rtg vyšetrenie- zhryzové snímky by sa mali robiť raz ročne, pretože demineralizácia a začínajúce kazy medzi zubami nie sú viditeľné voľným okom. tak isto kazy pod plombami sa nedajú odhaliť iným spôsobom. pokiaľ má lekár diagnodent, ten zisťuje kazy aj bez rtg ale rozsah a presná poloha kazu je z rtg vyš. zrejmá. podľa stavu chrupu- viacero mrtvych zubov, protet.práce atd. je vhodné urobiť aj panoramatický rtg z času na čas, posúdi sa stav kosti, korene, zápaly atď. bez rtg v zubnej ambulancii neexistuje správna diagnostika. nie je správne ked sa robí rtg len vtedy, ked je bolesť,problém... najdoležitejšie je preventívne hľadisko. čo zistí lekár ked pozrie do úst? má sondu a zrkadielko, iné nič, a máš v ústach 16 amalgámových výplní alebo aj iných, to je jedno, a pozerá 3 minúty, aj to som možno prehnala...vo vačšine prípadov to tak je. potom náhodou človek zmení lekára, ten urobí rtg hned pri vstupnej prehliadke a najde 10-15 kazov, to je bežná realita 😠 ked je je už kaz okom viditeľný alebo je už dokonca dierka, tak to je tam už poriadne dlho!
@iinuska
@titkovamiriam
@suezana dakujem za odpoved 😉
@shira_ aj tebe dakujem.... 😉 takze asi by som mala zmenit stomatologa,hej?....mne na preventivke vzdy len tym hacikom a zrkadielkom vysetruje....presne ako si pisala.....rentgen mi robila len raz v zivote, ked mi tahali nerv.....pozeram ze si z NMnV....nevies mi odporucit neakeho dobreho zubara?...prip. aj TN alebo PN?...kludne do IP....
Dobry vecer prajem, vedeli by ste mi prosim poradit s mojim problemom? Moj syncek 2 roky 9mesiacov ma miesto krasnych mliecnych zubkov horne predne styri iba cierne korienky. ☹ Boli sme s tym u nasej zubarky, este ked tam tie zubky mal, a ona nam dala len fluorove tabletky po ktorych sa mu vsetky zubky sfarbili fialovymi flakmi-tak som ich vysadila. A poslala nas prec s tym, ze sa mame vratit az kym nebude mat aspon 3a pol alebo 4 roky. Najprv sa mu akoby drvila sklovina, akoby sa zosupovala a potom sa mu akoby tie zubky zbrusovali az mu tam z nich ostali niekolko mililmetrove teraz uz cierne korienky. O zubky sa starame, cistime ich myslim kvalitnou zubnou pastou - Elmex a Sensodyne Junior a kefku mame Curaprox. Myslim, ze sa o ne strame dobre. Za nasledok takychto zubkov su lekari v UK, na ktorych som nesmierne nahnevana. Ked mal syncek 6mesiacov, mal na dasienkach zapal na ktory sme dostali akysi krem a zle to doliecili. Ten zapal bol iba na mieste, kde ma tie zubky teraz takto skarede. Ostatne zubky ma pekne, maly kaz na hornej stolicke zo sladkosti, ktore sme uplne obmedzili-tento kaz je vsak nasou chybou. Avsak tei horne zubky su podla lekarky, aj ja si to myslim vinou zleho postupu anglickych lekarova nasledeho nedoliecenia zapalu. Viete mi poradit ako to riesit? Nasa lekarka(nie velmi ochotna) aj teda vsetci znami mi vravia, ze si nemam robit s tym starosti, ze zubky vypadaju ked budu rast nove. Ale vypadnu aj ked tam z tych zubkov ma len korienky? Alebo to mame dat radsej vytrhnut, zakial sa daju aspon ako tak uchytit do kliestov? Ale zas ako ho urdzim aby mal otvorene ustocka?Daju sa deticky uspat aby im mohli zubky vytrhnut? Viete mi poradit co mam spravit, ako postupovat? Budem vdacna za akukolvek odpoved, radu, skusenost. Dakujem

@iinuska je to asi tak ako s homeopatikami