Zubné ošetrenie deti v celkovej anestéze v Bratislave

bibkarebeka
28. okt 2015

Pekne pozdravujem všetky maminky 🙂, môže mi prosím niekto poradiť ako a kde dať čo najrýchlejšie ošetriť zúbky v celkovej anestéze 5-ročnému dievčatku ☹ . Moja dcérka bola na ošetrení minulý týždeň pod sedáciou - nápojom, ktorý ju mal "naladiť" k spolupráci. Efekt však bol opačný, bojovali sme 2 sestričky + ja + pani zubárka cca. 25 minút len aby dcérka otvorila ústa a dokázala jej porobiť to najnutnejšie. Dnes v noci sme opäť nespali a plakali kvôli bolesti...na zubnej pohotovosti podľa očakávania len srdcervúco plakala a neotvorila vôbec pusinku. Preto som rozhodnutá podstúpiť pre jej dobro ošetrenie v celkovej anestéze - lenže v Evidente majú najbližší termín na jún 2016 ☹ , preto hľadám špecializovanú detskú kliniku v BA alebo v okolí, kde by ju mohli ošetriť čím skôr.
Vopred Vám ďakujem za spoluprácu 😉 a prajem všetkým pekný deň...a hlavne bez bolesti...

daniela1978
28. okt 2015

@bibkarebeka tuto chodí veľa malých detí, čo som postrehla, keď čakám v čakárni

http://evident.org/deti/37

bosoriak
28. okt 2015

@bibkarebeka Ahoj, no to bude hodne velky problem. Celkova anesteza neni len tak, pridem, uspia, porobia zuby a pohodicka. To je pomerne rizikovy zakrok, na ktory treba aj vysetrenia porobit.. Preto si myslim, ze to bude jednak hrozne drahe a jednak sa to trochu minie ucinkom. Teda, podla mna byt vysledkom to, ze dieta sa nebude panicky bat zubarov..

Dali jej aspon lokalnu anestezu, ked jej robili zuby?
A podla mna bolo velkou chybou bojovat s nou na zubarskom kresle, to uz ste mali radsej odist uplne odtial aj bez urobenia zubov. Lebo teraz ju dostat niekam kvoli osetreniu zubov bude hodne velky problem.

Podla mna ti neostava nic ine len to s nou vybojovat, slubit jej cokolvek, pokonzultovat povedzme detskeho psychologa, aj ked vo vasom pripade mozno uz aj psychiatra. Ten by jej mohol dat nejaky oblbovak, ale teda mne sa az chlpy jezia, ked vidim davat nejake psychoaktivne latky malym detom. Ved ked ju boli zub, tak musi ist k zubarovi a musi si to dat opravit, ake neotvorim usta? Tiez som mala v detstve paniku zo zubarov, ale ked mi otec povedal, ze mam otvorit usta, tak sa otvorili usta.. ved je to pre nu. A ano viem, ze ti tymto nepomozem, ale jednoducho si myslim, ze si toto jedno patrocne dieta nema dovolit.

Ale drzim palce, aby si nasla zariadenie, ktore to urobi. Skus este nemocnice, aj ked silno pochybujem.

luuca1
6. okt 2016

@bibkarebeka Ahoj ja mam ten istý problem. Navstívila som my smile a vyčíslili mi sumu 1700 Eur čo sa mi zdá že trochu prestrelili. Ina doktorka mi odporucila isť mimo BA. Takže tiež zvažujeme, Nepomáha prehováranie ani podplacanie hračkami. K zubárke chodíme od 2 zubov a aj sa jej 2 zubky zaplombovali ale 2 krát plomba vypadla a už ústa neostvorila. Tie ešte zvazujem sedáciu viem že ju robia aj vo family dental care a oni sú aj zazmluvnený s poistovnami

luuca1
6. okt 2016

@bibkarebeka Ako si to nakoniec poriešila? kde si ju dávala ošetriť?

bibkarebeka
autor
6. okt 2016

@luuca1 Pekne pozdravujem - odporúčam vrelo FAMILY DENTAL CARE, všetci sú tam veľkí profesionáli a veľmi zlatí 🙂, my chodíme k MUDr. Chudobovej a jej prístup je neskutočný...nepreháňam, ale vďaka nim moja dcérka otvorí ústa...začali sme s rajským plynom...museli sme ho na dvoch návštevách použiť a už potom spolupracovala...čomu sa veľmi teším...navštevujeme ich naďalej a môžem len a len odporučiť...

luuca1
6. okt 2016

@bibkarebeka jezis tak to si ma ozaj potešila. Mala má dosť pokazené stoličky a naozaj 3 zubárov som vystriedala a nič. A my smile sa zbláznili pretože 92 Eur za plombu na mliečny zub mi príde chore. A dokonca ani mi nenavrhli sedáciu hned ze 4 hodiny narkozy a len narkoza 560 Eur. PREBOHA! Teda pre dceru urobím všetko aby mala zdravé pekné zuby ale za mliečne mi to naozaj príde trocha moc. 13.10. ešte príde ich skolkarska zubárka tak som povedala že posledný krát to skúsim ešte u nej je inak zlata ale možno sa tomu oblbovaku nevyhneme. A ten rajský plyn ako dlho ucinkoval? Kolkto Vás to osetrenie cca stalo? A v ktorom family dental care ste boli - na Štúrovej?
Ďakujem Lucia

wiccca
25. okt 2016

Ja mam podobny problem, ale u 2,5 rocneho dietata. Ked mal asi rok spadol a poskodil si sklovinu na hornych jednotkach a dvojkach -4 zubky. Zubar s tym nic nerobi, len caka co bude dalej. V poslednej dobe prestal odhryzat prednymi zubami a vycistit ich je neskutocny problem. Ocividne ho bolia a aj vidiet ze su na nich kazy. Uz druhu noc sa mi budi a place ze boli ale pusu u zubara neotvori. Dohodnut sa na niecom s takym malym dietatom - ze bude spolupracovat za nejaky uplatok je ucinne tak na pol minuty. Neviete ci nahodou nejaka nemocnica nema stomatologicku kliniku, kde by mu to boli schopni spravit? Len mi neodporucajte sukromne kliniky za par tisic. Idealna pre mna by bola BA a okolie, ale zajdem kdekolvek. Vraj to v takychto pripadoch preplaca aj poistovna uz som pisala aj im, ale zatial som bez odpovede.

luuca1
25. okt 2016

@wiccca som na tom rovnako, haydulova na odmietli pretoze osetruju len chore deti a musim sa doniest papier o tom ze je dieta nejako chore. Bohužial nase uzasne zdravotnictvo je rozkradnute a neponuka osetrenie deti v celkovej narkoze. Mozno niekde inde ano ale v ba nie.

evik159
1. máj 2020

@wiccca ako ste napokon zubky poriesili, prosim?