Zubný strojček a umývanie zúbkov

luna22
26. mar 2012

Prosim Vás ako si vaše dieťa umývalo zuby? Pri strojčeku sa nemôže zubnou pastou?

kvojtanikova
26. mar 2012

@luna22 neviem preco by sa nemalo zubnou pastou, ja som mala fixny strojcek a umyvala som si zuby normalne, akurat som musela mat makku kefku aby som to neposkodila a potom som mala este taku specialnu uzku kefocku (ako na flase, ale ovela mensiu, neviem si spomenut ako sa to vola, maju to v lekarni) ktorou som si cistila poza tie drotiky a tam kde normalna kefka nevosla. A myslim ze sa nemoze ani elektricka kefka, ale to si nie som ista.

luna22
autor
26. mar 2012

@kvojtanikova má obive kefky, a že nemôže s pastou, skusím zavolať doktorke. Neumyl si ani spodné zuby tam nemá strojček. Že zabudol.

luna22
autor
26. mar 2012

@kvojtanikova no tu stale používa, ´dakujem spýtam sa na to.

briketa
26. mar 2012

@luna22 uplne normalne aj pastou. A tak isto zakazdym aj zubnou nitou! Je taka slucka, tou sa nit prevlecie popod drotik a treba kazdy den, inak budu kazy. Najma ked je na zuboch strojcek

luna22
autor
26. mar 2012

@briketa to je špecialná zubná niť? ďakujem, syn bol tam sám a podľa mňa ma cigani a sa mu to nechce čistiť

briketa
26. mar 2012

@luna22 nie, normalne obycajna zubna nit. Taka co je ako navoskovany pasik, nie okruhlymi, lebo predpokladam, ze mu zuby roztahuju. Tie ploche nite idu medzi zuby lahsie. Robi ich napr. Oral B. A mal by ist na profesionalne cistenie zubov kazde tri mesiace. Velmi odporucam dodrzat to. Ja som tym vsetkym presla a odmenou je naozaj filmovy usmev.

luna22
autor
26. mar 2012

@briketa ďakujem, ja chodím na dentalnú hygienu, ale syn tam ešte nebol. Skusím ho teda objednať aj keď má strojček.Za dva mesiace má isť zase k čelustnej.

luna22
autor
26. mar 2012

Syn mi teraz hovorí, že on to má na sucho čistiť. Ma z neho porazí. Môže aj ustnú vodu? Čo ste jedli? On chce iba presnidávky, berie ich mojej dcére 😀

matax
26. mar 2012

@kvojtanikova medzizubná kefka 🙂 A dobrá je aj niť Super flos , je taka s tvrdou castou na zaciatku (vodičom) , aby sa dalo dostat aj nie zvrchu, ako normálnou nitou, ale len tesne popri dasne. Cisti sa nouna principe podobne ako s medzizubnou kefkou.