23 rokov a stále bez partnera

epsondell
14. jan 2018

Ahojte,mam 23r, študujem medicínu a môj problém spočíva v tom, že za sebou nemám žiadny vzťah. Jediný môj "vzťah" som mala keď som mala asi 13-14rokov a trval pár mesiacov. Odvtedy nič. V 16 som sa veľmi zamilovala do jedného chalana, aj on domňa, bolo to fakt krásne, ale čiste platonické. Nikdy sme sa nedali do kopy aj keď sme do seba boli zaľúbení až po uši. Boli sme vkuse spolu, flirtovali sme, naozaj sme boli zamilovaní, ale to bolo všetko. Všetci naokolo si mysleli, že sme spolu, no neboli sme. Trvalo to 3 roky! Keď to po 3r postupne vyprchalo ja som ostala ako bloknutá. Cítila som sa sklamaná. A prestala som chalanov úplne riešiť.
Chvíľu mi to nevadilo. Ale v poslednej dobe mi to prekáža veľmi, každý v mojom veku už má seriózny vzťah a ja stále nič. A naozaj mi už vedľa mňa seriózny partner začína chýbať. Nevraviac o tom, že u mňa ešte nikdy nedošlo k sexu a som panna. A sex je vec po ktorej okrem seriózneho a vážneho vzťahu tiež túžim. Naozaj už by som ho aj ja konečne chcela zažiť Naozaj túžim po vážnom vzťahu, chcem sa začať osamostatňovať a premýšľať o budúcnosti, začínam túžiť po dieťati. Len môj partner je stále v nedohľadne.
Samozrejme sa nejakí okolo mňa motali, ale ani do jedného som sa nezamilovala a so žiadnym som si nevedela predstaviť svoju budúcnosť. Lepili sa na mňa vždy také "veľké deti", ktoré nemali žiadne ambície, všetci bolo odomňa starší o 5-10 rokov. Mali proste cca okolo 30 a stále žili s mamičkou, nemali poriadnu prácu, robili skôr brigádnicky a vôbec nechceli "vyletieť"z maminho hniezda. Toto ja vážne nepotrebujem. Nemyslím, že som náročná, nepotrebujem aby chlap vyzeral ako model, nepotrebujem aby mal titul alebo aby zarábal 3000 mesačne. To vážne nie. Chcem len aby bol úprimný, samostatný, aby túžil po rodine a osamostatnení, aby bol starostlivý a aby bol rodinný typ.

Neviem kde a ako konečne stretnúť normálneho chlapa. Som skôr introvert, na vysokoškolských akciách sa nezúčastňujem, som dochádzajúca, takže keď mi padne, som rada že idem domov a mám trochu pokoj. Stretávam sa viac menej s tými istými ľudmi, behanie po nočných baroch vážne nie je môj štýl. Keď chodím niekam zacvičiť, som skôr "sivá myška" a preto asi nikomu nepadnem do oka. S výnimkou tých 30r zamamičkovaných. Už z toho začínam byť vážne neštastná.
A keby aj si nájdem niekoho normálneho, ja by som sa mu asi až hanbila povedať, že som ešte nemala sex. Fakt si v tejto dobe pripadám ako z inej planéty.
Prosím poradte mi, kde sú normálni chlapi a ako sa s nimi dať do reči keď som introvert...

lukrec
14. jan 2018

Ahoj, skus zoznamky cez unternet. A ja nevidim na tom nic divne, ze si panna. Mam kamaratku ma 36 a je panna , mala vstahy no nikto jej nevyhovoval. Pred polrokom stretla o 2 roky starsieho a povedala, ze on je ten pravy. Chodi vysmiata a povedala mi, ze bol jej prvy a planuju babatko. Takze bud panna a co ...

marlenka222
14. jan 2018

Ked si najdes normalneho(neboj sa,su taki), nebudete riesit ze Ty si este nemala vztah,sex... Budete riesit to,co ste zazili,prezili spolu. A ak vazne bude normalny,vsimne si aj to,ze si nie si ista ;) pri prvej puse atd a prisposobi sa rad. Ak nie, tak by ti v zivote iba bolest sposobil lebo by na teba nebral ohlad. Neboj sa,si normalna, mas ine hodnoty ako dnesni 15 rocni, o tom to cele je. Clovek potrebuje dozriet na iste veci a co sa tyka vztahu,uz uplne.

anjelicek26
14. jan 2018

Uprimne chlapovi bude skor lichotit, ze je ten prvy, ako by to nejako brutalne riesil... venuj sa studiu, medicina je narocna sama o sebe, dava ti vela a ked do cesty prijde ten pravy, bude uplne jedno, co bolo predtym. Fakt hlavu hore. Ked nenajdes nikoho pocas studia, pocas prace potom urcite, ved budes v kontakte s ludmi stale. Sex mozes vyriesit kedykolvek, vyskusat, zazit, rychlo a anonymne... ale... stoji ti to za to? V partnerstve je ten sex jednoducho krajsi, kvalitnejsi a lepsi, lebo partner ta pozna, vies co mas rada a co nie. Drzim palce.

epsondell
autor
14. jan 2018

@lukrec Internetovú zoznamku som už skúšala, ale vôbec mi to nevyhovuje. Je to úplne nudné a celé odveci. Píšeš si s niekým chvíľu a tak to skončí, lebo vyčerpáš všetky "oficálne témy" a viac si s nimi nemáš o čom písať. To že som panna, ma trochu štve, ale ok, je to druhoradé. Prvoradé je to, že už sa cítim ozaj osamelá a fakt mi chýba nejaký partner ku ktorému by som sa mohla pritúliť, s ktorým by som mohla o všeličom pokecať, vybehnúť niekam na výlet, riešiť budúcnosť, bývanie.... áno, mám kamarátky, ale proste už potrebujem aj chlapa. S tým, že všetky moje kamarátky sú zadané, takže sa stretávame pomenej, lebo viac času trávia už s partnermi. Už nie som šťastná a spokojná s takýmto životom.

epsondell
autor
14. jan 2018

@marlenka222 len to, že je problém ho nájsť. Naozaj priťahujem starších chlapov okolo 30r (takýto vek pre mňa problém nie je). Problém je to, že všetci chlapi čo o mňa mali záujem neboli chlapi, ale veľké deti.

epsondell
autor
14. jan 2018

@anjelicek26 samozrejme, že sex len tak riešiť nechcem. Možnosti boli a nikdy som to nevyužila. Len fakt už túžim mať niekoho po svojom boku a stým by prišli všetky veci, aj tie intímne. Proste ja už niesom spokojná so svojím životom, fakt mi tam tá ďalšia osoba už chýba, Doteraz som to neriešila, ale už mi to ozaj prekáža takýto osamelý život. A tým že som introvert a stretávam sa len s malou skupinkou ľudí tak sa fakt cítim osamelá. Keby som bola extrovert a bola by som každý týždeň na nejakej párty, toto by som neriešila, lebo aj keby som bola sama, tak by som v podstate sama nebola, lebo by som vždy okolo seba mala kopec ľudí

anjelicek26
14. jan 2018

@epsondell ale taki ludia povahovo su a nie je ich malo, len sa treba najst. Znie to ako klise, ale nemas 40, ale len 23. Priemer zien, ktore rodia prve dietatko je okolo 30ky... svadba okolo 28...takze nie si v ziadnom "casovom strese" teraz nieco riesit. Ked srdce tuzi, je to jasne ine. Len aby si si nevybrala nespravne, ked si na to uz taka upnuta, ze uz velmi chces.

katrin21
14. jan 2018

skus zoznamku na urovni.. vazne....
viem o dvoch pripadoch len z mojho okolia, kde si nasli ludia perfektnych partnerov, su spolu a stastni..

epsondell
autor
14. jan 2018

@katrin21 presne tam som bola zaregistrovaná...partner na úrovni...a mne to fakt vôbec nevyhovuje.

dai
14. jan 2018

@epsondell ahoj... akoby si pisala o mne🙂 akurat ze ja nie som introvert, panenstvo som si setrila pre toho praveho a svoj single stav som si uzivala... mala som plany ako budem zit po vs, zarabat, cestovat...
No a vredy som stretla svojho muza - vedel o tom ze som panna, pockal si, zobrali sme sa v 27mich, stihli prve dietatko pred 30tkiu, prvy byt kupovali spolocne v 24roch, pocestovali... vobec nemam pocit ze sme o nieco prisli, aktualne cakame 3tie dietatko spolu a sme spolu stale stastni... ja som partnera nehladala ako som pisala, mala som ale vela kamaratov, chodila s nimi von... s muzom som sa stretla na chate kde ma zavolal jeden z kamaratov ( viem ze sa mi strasne nechcelo ist ale on ma prisiel k mojim rodicom zobrat a nedalo sa tomu vyhnut😉 takze niekedy zauraduje osud ani nevies ako😉

epsondell
autor
14. jan 2018

@dai tak to je super! škoda, že aj ja niesom taký spoločenský typ, verím, že potom by to šlo ľahšie.

epsondell
autor
14. jan 2018

@dai a inak donedávna to nevadilo ani mne, ale keďže ako introvert sa stretávam len s malou skupinou ľudí, ktorých dobre poznám a všetci sú už zadaní, tak sa venujú hlavne partnerom a ja som odrazu ostala "sama" a uvedomila som si, že to vôbec nechcem.

dibarbora
14. jan 2018

Ahoj. Mam znamu. Je to ozaj dobry clovek ale doteraz nemala ziadny vztah,akoby ju chalani ani nepritahovali,no na zeny tiez nie je.
Doteraz je panna a to ma o par mesiacov 32r.
Vobec neriesi,zije si svoj zivot,uziva si,vela cestuje.
Myslim,ze ty si este mlada,mas vela krasneho pred sebou,tak si to vychutnavaj,ten pravy i prvy pride ked to cakat nebudeš. Hlavne ,ak ho chces najst,netreba ostavat doma zatvorena 🙂

janulka1802
14. jan 2018

Nič Ti neutečie práve naopak všetko pekné máš pred sebou ešte sa tooolko nasexujes až sa Ti nebude chciet ono vyber partnera je azda tá najťažšia vec v živote ak vyberieš správne je to paráda ak nie tak treba hľadať ďalej niekedy to tak býva že laska príde keď ju najmenej čakáš si mladučká nemáš 40 na krku to už by som depkovala aj ja😉

bona_dea
14. jan 2018

Skús cez nejaké inšie záujmy, nočné bary naozaj nie sú najvhodnejšie prostredie 😉
Odporúčam dobrovoľníctvo v kadejakých organizáciach, kde sa môžu vyskytovať aj muži, turistiku (sú rôzne turistické "zoznamky", kde nemusíš hneď riešiť, že si ideš hľadať životného partnera, ale môže sa to tak vyvinúť), zúčastňuj sa aj sama akcii ako napríklad výstavy, vernisáže a pod.
Pri ceste domov vo vlaku je tiež možnosť dať sa s niekym do reči...
Moc ti držím palce

meandbaby
14. jan 2018

@epsondell najlepsie je vyuzit VS studia.Ist na akcie, aj sa zabavit nie len v knihach. Potom tie sance klesaju na zoznamenie. Tam skor najdes ludi tebe blizkych aj s inych fakult. Treba si aj uzit studentsky zivot.Nemyslim tym, liezt s postele do postele ale byt v partii.

bona_dea
14. jan 2018

@epsondell a muži okolo 30 nie sú v kategórii "starší" ☺ ja mám partnera o 15 rokov staršieho, s rovesníkmi mi to nikdy nešlo. A dalo nás dokopy dobrovoľníctvo - boli sme robiť asistentov na jednom letnom pobyte...

epsondell
autor
14. jan 2018

@bona_dea dakujem. Ano, ten ich vek by mi vôbec neprekážal, je asi pravda že si celkovo rozumiem s ľudmi straršími odomňa. Tu ide len o to, že o mňa mali záujem vždy chlapi bez nejakých životných cieľov, snov. Proste takí, čo im vyhovovalo že žijú stále s mamkou a tá im vyperie, požehlí, navarí. Takí čo im nevadí že nemajú prácu, veď brigádu im stačí, to majú ako vreckové a tým že bývajú u mamičky tak účty zanich platí ona. A takého chlapa proste na krku mať nechcem...

silverrko
14. jan 2018

len nie int zoznamku ......nikdy nevies na akeho cvoka natrafis

ivec16
14. jan 2018

ked chlap nema partnerku je normalne ze zije u rodicov aj ked ma 30... vacsinou kazdy ide z domu az ked niekoho ma a chcu byt samy... preco by mal opustat mama hotel, platit viac penazi a nemat navarene a upratane

lulu0123
14. jan 2018

Podla mna by si sa prave mala zucastnovat tych vysokoskolskych akcii.Ved prespat mozes u niekoho na internate,aj ked dochadzas.Aj ja som si nasla manzela na VS, ako aj kopa nasich spoluziakov.Po skonceni VS bude tych sanci este ovela menej.

hettinka
14. jan 2018

No neviem, ako chceš niekoho stretnúť, keď prakticky nikam nechodíš a internet ti nevyhovuje. Možno neskôr v práci niekoho stretneš.
Lenže asi musíš prehodnotiť aj svoje nároky a nehľadat na každom hneď chyby, že žije u mamy napríklad. Možno tak šetrí peniaze, načo platiť nájom, keď doma je voľne miesto.

ivec16
14. jan 2018

tiez si myslim ze chod na tie skolske akcie, najednoduchsie je dat sa s niekym dokopy este na skole... prespat mozes u kamaratky, spoluziacky... aspon to skus

epsondell
autor
14. jan 2018

@ivec16 lenže tí chlapi nemajú ani s partnerkou potrebu riešiť bývanie. Im by vzhovovalo, keby sa partnerka nasťahuje k ním domov. Proste sa namňa lepia chlapi, ktorí majú 30 a nevedia čo chcú v živote robiť. Brigádujú pri pásovej výrobe a stále rozmýšľajú či si urobia výšku alebo nie a ak hej tak akú. Tak sorry, ale mať 30 a byť úplne stratený v tomto smere je dosť zlé. A jedina ambicia chlapov čo o mňa mali záujem bol dosiahnúť level xy v takej a takej hre alebo si kúpiť nejaký boxovací mech za 200e, na ktorý šetria už pol roka. tak sorry, ale toto fakt nie. sú to proste veĺké deti a za tým si stojím.

beatrix85
14. jan 2018

Ja som bola na tom rovnako, tiež utiahnutejšia, žiadny vzťah, žiadny čas na vš ani po baroch ma to neťahalo a samozrejme tiež panna do 22, to vidím ako devízu, nie hanbu... ver mi. A manžela som si našla cez internetovú zoznamku, keď si začneš písať s tým pravým tak to rozhodne nie je nuda a túžiš sa s tým človekom potom stretnúť naživo a máš už aj spoločné témy, ktoré ste preberali cez internet a rozhodne nemusia byť oficiálne🙂

silverrko
14. jan 2018

@epsondell To mas este fajn ver mi😅

katrin21
14. jan 2018

@epsondell tazko s tebou. internet nie.. skolske akcie nie.... ono neplati ze sed v koute, najdou te.... vobec to tak nie je. nejaku aktivitu musis vyvinut aj ty..
Co ti nevyhovuje na zoznamke na urovni? ved si iba zadas profil a vyberas z toho, co ti pride.. mozno 20 ludi ta nezaujme a 21ty prvy bude ten pravy..
Mimochodom, aj ja mam manzela na inzerat.. a to nie preto, ze by som nebola spolocenska, bola to nahoda, ale fakt je, ze sme sa zoznamili na inernetovy inzerat. 🙂

ale najst si chalana je najlahsie, kym si na skole.. to jej pravda, co ti pisu aj ostatne baby

katrin21
14. jan 2018

@epsondell a mimochodom, napis do tej zoznamky presne to, co sem.... ze :
Je to úplne nudné a celé odveci. Píšeš si s niekým chvíľu a tak to skončí, lebo vyčerpáš všetky "oficálne témy" a viac si s nimi nemáš o čom písať. To že som panna, ma trochu štve, ale ok, je to druhoradé. Prvoradé je to, že už sa cítim ozaj osamelá a fakt mi chýba nejaký partner ku ktorému by som sa mohla pritúliť, s ktorým by som mohla o všeličom pokecať, vybehnúť niekam na výlet, riešiť budúcnosť, bývanie.... áno, mám kamarátky, ale proste už potrebujem aj chlapa. S tým, že všetky moje kamarátky sú zadané, takže sa stretávame pomenej, lebo viac času trávia už s partnermi. Už nie som šťastná a spokojná s takýmto životom...

to mas velmi dobry text. by si sa cudovala, ako na to ludia zareaguju.... a musis byt aj trpezliva.. ak sa najde ten pravy, tak urcite si budete mat o com pisat.. len musis dobre popisat aj ty , aka si, pravdivo a sebakriticky 🙂 a tiez svoje zaujmy.. a hned bude tema na pisanie...
ja neviem, ale pisat si s niekym je to najlahsie.. duplom, ak si introvert, je to idealna cesta, kedze spolocensky sa nechces angazovat.....
Musis si uvedomit, ze same to z neba nespadne.... si nespokojna, tak pre to aj nieco sprav ! nevyhovaraj sa 🙂

a neviem, ako to, ze pises o chlapov pri pasoch, ked zoznamka na urovni je prave pravy opak.. MAS na vyber a zadas si poziadavky.... jasne, ze sa nebudes bavit s hocikym, ved musite mat sa o com aj rozpravat, ja by som tiez nemohla chodit s nejakym vymletym mamickynim maznacikom, ale takych odhadnes hned..

no a potom ... staras sa o seba? si atraktivna aj pre takych ludi, akych ocakavas? aj toto treba poriesit.. mozno si kočka, neviem. ale mozno si typicka šprta ( bez uražky teraz), ktora ma v hlave toho vela, ale navonok je to siva myška, utiahnuta, introvertna..... taka tažšie zaujme, ale nie je to stratene... da sa na sebe popracovat 🙂 ale nejakeho bonvivana asi taka baba pritahovat nebude....
Skor sebe podobny typ..

epsondell
autor
14. jan 2018

@katrin21 zatiaľ som tam s nikým neviedla dlhšiu súvislú konverzáciu, milion chapov ti tam "posiela úsmev" alebo napíše len ahoj. tak ako to už je fakt otravné ked ti to takto napíše 40 chlaapov a dalej nič, musíš z nich všetko ťahať.

bluka2
14. jan 2018

Chod na Erazmus alebo niečo také