Nechce sa vykakať bez mojej pomoci

pikoko
26. sep 2008

Chcela by som sa Vas opytat, ci aj vy ste sa niekedy stretli s podobnym problemom a ako ste ho vyriesili.Adelku stale kojim, do 6 mesiacov bola len kojena, potom sa zacalo s prikrmami. Ked som jej zacala davat na veceru kasicky, bola strasne zapecena, chuuudatko. Ked kakala, strasne sa spucala, kakala len male bobky a aj to som jej musela pomahat- pridrzala som jej nozicky pri brusku a trosku tlacila....Vyradila som z jedalnicka mrkvu, banany, ......stale nic az po case ma napadlo, ze to bude robit ta kasicka na vecer- bola ryzova a vraj ryza zapeka tiez. Ako som ju prestala davat, stolica sa upravila, ale nastal iny problem. Mala si asi zvykla na to, ze jej pri kakani pomaham. Sama sa nechce vykakat - ked ju prebalujem, natieram ritku kremikom, tak si pukne, a az potom ked pritlacim nozicky k brusku kaka.Bojim sa , aby si na to nezvykla....... a co ak sa sama nevykaka????

dudduli
26. sep 2008

pikoko:davas jej aj nieco pit? okrem tvojho mliecka?

shela
26. sep 2008

pikoko..s prikrami si mala zacat takto..najprv uvarena zeleninky..vsetko postupne..kasicky su dost tazke zo zaciatku ked je miminko len na mliecku...skus je varit nieco aby sa jej lahsie kakalo...a nepomahaj jej pri kazdom kakani..iba fakt ked vidis ze biedacikovi to nejde- ked je cervena a place..

pikoko
autor
26. sep 2008

ja som zacala najprv so zeleninokou, asi 3 tazdne, potom som k nej pridala masko, asi ked mala 7 mesiacov pridala som ovocie a tie kase navecer- a problem bola ta ryzova kasa. Teraz uz ma makku stolicu, ked jedla tu ryzovu kasu - tak to boli tvrde bobky ako kamen.
A skoro po kazdom prikrme sa este dotlaci materskym mlieckom, v noci tiez kojim asi 3x.Skusam jej davat vodu- Lucku- vela toho nevypije, ale aspon nieco.

pikoko
autor
26. sep 2008

aby mala maksiu stolicu davala som marhulove a slivkove Hippky...broskyne....a hlavne vyradila razovu kasu.

annag
26. sep 2008

pikoko, neobávaj sa, to je ešte celkom normálne, že s ňou pocvičíš, horšie by bolo, keby bola naučená napr. na rektálnu rúrku. Ona začne kakať aj sama, keď začne sama od Teba "odbehovať" - či už štvornožky alebo po vlastných, keď si sama zacvičí - bude často vstávať, kľukať si ... skrátka ten pohyb bude namiesto Tvojho cvičenia a kakať začne sama. 🙂

pikoko
autor
26. sep 2008

annag, dakujem pekne, si ma ukludnila.Pekny vecer ti prajem. 🙂

bambusko
26. sep 2008

pikoko a preco by si jej nepomohla, ked jej to je lepsie. ved je neprirodzene tlacit poleziacky s vystretymi nohami 🙂 myslim, ze to nie je ziadny problem. kukni si bezplienkovu metodu, ta je zalozena na tom, ze deti radsej vylucuju do volneho priestoru a v polohe v klbku s pritiahnutymi bnozickami a uvolnia si tak brusko, aj ked nekakaju, aspon sa vyprdia a netrpia kolikami 🙂 nemusis to akurat praktikovat, ale niektore veci su pouzitelne aj pri tradicnom plienkovani

junovka
26. sep 2008

pikoko, pokial nie je ti mala alergicka, tak jej skus dat pit harmanc.cajik, ten zjemnuje stolicu 😉

valka
26. sep 2008

pikoko, pripajam sa k bambusko...svagrina tiez zistila, ze poloha v klbku je lepsia pre malu, tak pri kakani ju tak drzia, hoci ma na seba jednorazovku - a mala sa viac a rychlejsie vykaka 🙂

gucz
27. sep 2008

moja začala lepšie a sama kakať po pridaní jabĺčka do stravy. Najprv som dávala jabĺčko uvarené vo vode a potom už aj surové, od vtedy nemá problémy.