Obrátený denný rytmus novorodenca mi dáva zabrať

angua27
30. sep 2007

Ahojte, hľadala som podobnú tému, ale nič čo by mi pomohlo som nenašla.

Mám čerstvého syna - má niečo vyšše týždňa. Narodil sa v neskorších poobedňajších hodinách. Prvú noc prespal ukážkovo, ale od druhej má obrátený denný rytmus. Cez deň dokáže spať aj 4-5 hodiín v kuse a v noci sa budí cca. každú hodinu, hodinu a pol. Kým ho v noci nakojím, občas prebalím, trvá to cca. 20-30 minút, počas kojenia vždy zaspí. A v noci si vždy cucne iba párkrát, kdežto cez deň papá aj pol hoďku v kuse. Po hoďke je potom hore. Dáva mi to dosť zabrať a neviem, či sa mu dá nejak pomôcť, aby sa mu režim obrátil. Dík za každú radu.

elly
30. sep 2007

Ahoj Anguo, me v menocnici rikali, ze to muze byt i reakce na nove prostredi. Obcas je doma treba moc ticho a miminko pak place, takze kdyz pak velde v mistnosti treba pustis vysavac, tak je mu pak lepe..protoze v menocnici je take hodne ramusu. Jinak treba zkus dat tvoje tricko co jsi cely den nosila (ne vyprane, ciste), dam mu do postylky, tak bude stale citit tebe a bude o neco klidnejsi. U malych deti je to pry normalni pry se to da samo do poradku. Tak nevim....drzim pesticky. 😉

adetka
30. sep 2007

anqua... my sme podobny probem nemali... ale poznala som rodinku... kde ich syn vedel spat iba pri nejakom monotonnom zvuku... napriklad vysavaci, alebo motore auta... a tak kazdy vecer polozili syna do auta a vozili ho, kym nezaspal 😀 ... a su aj deticky ktore lepsie spia, ked ich niekto hojda...
ale ako pise elly... urcite sa to casom upravi...
treba sa iba postarat o to, aby si zvykol na rozdiel medzi nocou a dnom (uplna tma, ticho a svetlo a ruch)... a po par tyzdnoch sa to upravi... (nezabudni zatial spavat vtedy, ked spi Matej 😉 )

angua27
autor
30. sep 2007

babuľky ďakujem za rady a povzbudenia.
elly skúsim to s tým tričkom.

kacka79
30. sep 2007

Ahojky, já to měla stejné.. miminka mají už v bříšku určitý rytmus, který se nemusí shodovat s tím Tvým 😝 Fífa vždycky nejvíc kopal mezi 19 h a 23h, no a po porodu to byla doba, kdy byl nejaktivnější.. No srovnalo se to cca do měsíce, kamarádka mi poradila, abych ho přes den nedávala nikdy do klidu - takže pořád puštěná telka nebo rádio, atd. a přes noc klídek,nějak to pochopil a teď už jsou nám 3 měs a jsme OK! Hodně štěstíčka a vydrž, to přijdeee

emjee
11. okt 2007

karlosek Dnes o 16:34
Ahoj holky, mám pocit že ten náš kluk - 4 měsíce má obráceně noc a den, začalo to cca před týdnem, v noci se furt vrní, heká, mám pocit, že znovu jakoby trpěl prdíky - nasadila jsem znovu Saab simplex a je každou půlhodinu vzhůru. Předtím prospal celou noc 19-05, teď chce 2 x jíst a je to úmorné.
Každopádně před den spinká dost, máte s tím někdo zkušenost? Nevím co s tím, už jsem k.o.

maminka07 1d Dnes o 16:39
https://www.modrykonik.sk/forum/show.php?vThrea...

Tu je taka ista tema, skus kuk: pekny den prajem...pa

milhaus 1d Dnes o 16:41
a nepojdu mu zuby už?

dygab
12. okt 2007

Emjee, vubec te nechci strasit, ale muze byt i hur. Nase mala Hanna se budi cca 6x za noc. Zjistila jsem ale, ze nema hlad (plne kojim), al chce byt proste u me. Odmitam ji vzit do postele.

syrael
12. okt 2007

emjee, ano, muze byt hur! Kubajs taky zpocatku prospal noc, pres den tomu spani moc nedal, ale rikala jsem si, ze je to fuk - vyspim se preci v noci...No, ted je situace takova, ze nespime ve dne a nespime uz ani v noci...Mame taky 4 mesice a neco. Usinani je idealni s vysavacem, nebo aspon sumeni z radia. auto je taky parada, ale uz jsme to odbourali, nebot nevyspali rodice za volantem nejsou zrovna v poho...Jinak s temi jakoby prdiky to mame stejne - taky se vraci - nejspis.

dygab
12. okt 2007

My k usinani poustime radio a asi to funguje, davam ho i pri nocnim kojeni a Hanicka usina OK.

romina
12. okt 2007

My mame doma taky vecerny ritual. Tichulinko telka, v izbe len male svetlo, kupanie a papanie, nasledne na to zaspi, takto sme rozlisovali rozdiel medzi dnom a nocou aj pri prvej dcerke a osvedcilo sa to a samozrejme ziadne vecerne hlucne navstevy. Som v tomto nekompromisna, ide o nas klud.

jajka78
24. dec 2008

ahoj, na zaciatok poprajem krasne vianocne sviatky a vela zdravicka pre vsetkych v novom roku 🙂 .
Nasla som tuto temu a tak prosim o radu i vo sviatocny den. Maly mi uz vyse 6 tyzdnov zaspava o 20.00, zobudi sa priblizne o 23.30 zdriemne asi hodku po kojeni a zacina hodinove budenie. Cucne len trochu a potom si zuzle paste ako o dusu. Viem ze je to normalne cez den ale on ich ma aj v noci stale v puse a je teda skoro stale hore. Popritom zuzlani vyhadzuje nohy. Spaci vak nechce. Ja uz neviem co s nim. Cez den prespi aj 3 hodky v kociku od 10-13 a potom este poobede okolo 3 do 4. Sam sa tak pyta, musime kocikovat, vnutri nezaspi ani na balkone. Inak je veeelmi nervozny nic nezabera.Mate daktora s tym skusenost? aj s tym spankom ako sa da upravit, aj ta pasticka ci je to normalne. zeby bol nervozny? neplace zo zaciatku ale po takych 10 minutach ked s ho nevsimame zacne.Dodrzujem rozliovanie dna a noci, prestala som ho davat i do postielky cez den, mal tam kolotoc.

janocka
10. aug 2009

kajjinka • 63tt • Dnes v 11:18
Milé maminky, prosím Vás o radu a pomoc.
Máme skoro 5 měsíčního chlapečka (13.8. mu bude 5m), váha ve 4m 7550g, délka 69cm. Od druhého měsíce věku byl přes noc 2x kojen, přes den dostával odstříkané mléko z láhve v intervalu zhruba 3h nebo podle jeho aktuální potřeby. Asi v 3.5 měsících přestal pravidelně jíst, někdy pil přes den normálně, někdy celý den odmítal. S p. doktorkou jsme to konzultovali a protože měl nalité dásně, shodly jsme se na růstu zubů. Ty opravdu ve 4m vylezly. Nicméně v současnosti zcela odmítá jídlo přes den, naopak v noci by jedl 3-4x. Začala jsem mu podávat zeleninový příkrm v době oběda, který mu vcelku chutná, ale odmítá se dopít mlékem. Pravidelně jí pouze po koupání cca v 19.30 a docela dobře usíná. Přes den se u láhve vzteká, zavírá pusinku, poplakává, řekla bych, že má evidentně hlad. ale odmítá moje mléko i umělé. Zatím přibýval normálně (vážen ve 4m).Vodu nebo čaj vypije bez problémů. Jak byste postupovali? Mám jej v noci vzbudit, aby si uvědomil, že je noc a poté ho nakrmit? Mohu již přidat další příkrm - kaši, nebo ovoce? zeleninu jíme teprve týden, docela úspěšně. Moc děkuji předem za Vaše zkušenosti či rady.
kája