Nurofen pred očkovaním

vendulena
19. aug 2017

Milé mamičky, chcem sa opýtať na Vás názor a skúsenosť, idem očkovať ročne dieťa a naša detská doktorka mi kázala, aby som už doma podala dieťaťu nurofen pred očkovaním, čo si o tomto myslíte? Aj vy ste to tak robili? Nezníži sa účinok očkovacej látky?

vendulena
autor
19. aug 2017

Ešte dodávam, že doposiaľ pri každom očkovaní podala dieťaťu hneď aj nurofen, známe mi tvrdia, že to tak nemá byť, mám z toho zmiešané pocity.

pehavcek
19. aug 2017

Mne doktorka prizvukovala, ze do teploty 38 nepodavat nic. Telo bojuje a tym si vytvara protilatky. Nad 38 paralen alebo panadol. Nurofen mi vyslovene neodporucala lebo je vraj taky silny, ze znizuje ucinok ockovacej latky. Ja osobne by som dopredu urcite liek nepodavala. Moj syn ani nepotreboval. Aspon zatial.

kallanchoe
19. aug 2017

Ja som pre istotu dala do predu. Doktorke som to povedala. Hovorila že netrebalo ale že ok, že je to v podstate aj od bolesti. Môj po predposlednom ockovani stvornozkoval,po poslednom už chodil tak som si povedala že aspoň ho budú menej nôžky bolieť. Ale je pravda že on nebral žiadne lieky akurát tak morskú soľ do nosteka pri prechladnutí. Že keď raz zobere dáky sirup tak mu to neublíži. Dávala som to kvôli tej bolesti nie kvôli teplote. Doktorka hovorila že do 38 netreba podávať, ale na druhej strane že keď zase vyletí teplota vysoko ťažšie sa zbija dole Taze asi tak. 🙂

mia407
19. aug 2017

Je to uplne normalne..a praktizuje sa to aj napr.ked ide dieta na nejaky zakrok a podobne.

bruneta880
19. aug 2017

Netreba.Mne lekár neodporúčal, presne preto lebo do 38,5 telo samé bojuje a vytvára si tak lepší imunitný základ.A môj synček tiež nepotreboval a ani potom.
Hlavne aby si bola ty v pokoji, neboj všetko bude OK.Lebo dieťatko tvoju nervozitu vycíti.A ešte dodám až teraz ma napadlo my sme dávali v ten deň homeopatiká...baba ktorá mi už s malým dosť pomohla mi to odporučila, vraj je to čisto na prírodnej báze a dieťatku to pomôže lepšie zvládnuť.Možno aj preto žiadna horúčka u nás nebola.Ale nurofen, to povedala ona, rieši len bolesť, vlastne ho otupí a že sa dlho z tela dostáva.Potom miesto vpichu teda ak je to do stehna, treba chladiť.Neboj zvládnete to ľavou zadnou.

luliu
19. aug 2017

Nikdy som nedávala vopred nurofen. Až keď bola teplota nad 38,5

silaviat
19. aug 2017

nedala som ..mala dostala dost chemie v podobe vakciny tak preco do nej pchat dalsiu ked netreba? ak nema horucky alebo podobne tak nemusis davat nic..samozrejme ine je ak chyti reakciu ..

bluka2
19. aug 2017

Tak to je zvlastne odporucanie. Nam tak pediater neodporucal. Ved vacsinou ani teplota nie je, tak na co dopredu? Aby si telo na to zvyklo a uz nereagovalo na tu latku tak akoby to bral iba raz za cas, ked to naozaj treba? Blbost...az po 38,5

lavender273
20. aug 2017

Aj ja tak viem ze netreba podavat ziadne lieky, lebo telo ma samo bojovat s virusom. Az cez 38.5 by som dala liek na telotu.

mia407
20. aug 2017

ale nedala by som😉

lucy125
20. aug 2017

Nikdy som nedala dopredu až ked teplota vyskočila nad 38,5.Lebo raz mal iba zvyšenu po očkovaní,raz nemal nič a raz mal nad 39st takže dopredu za mna nie.

kluska
20. aug 2017

nedavat lieky dopredu ako prevenciu, ked uz ockujete, teplotu nezrazat, az okolo 38.5-39, nech telo samo bojuje a nedavat paralen, ale nurofen, lebo paralen blokuje detox organizmu, cize zvyraznuje este neziaduce ucinky ockovania. Vakciny obsahuju aj pridavne latky a tych sa telo nemoze vobec zbavit ak sa poda paralen. teplota a horucka nie su nepriatel, je to reakcia tela na nieco co sa deje v tele, je to imunitna reakcia, ak sa potlaci, telo nema ako bojovat

slavka1811
20. aug 2017

mne lekarka odporuca podat liek po ockovani..,ze ked prideme dom,mam podat,aj preventivne proti horucke ale aj od bolesti,kedze jedna z tych injekcii je bolava.tak ja jej podam paracetamol na noc,aby nic nebolelo a samozrejme scasti sa predide aj teplote.pred ockovanim to uz neviem,kazdy lekar ma ine praktiky...ale z mojho pohladu je to zbytocne,

pehavcek
20. aug 2017

@kluska vidis a mne povedala doktorka, ze v ziadnom pripade nurofen lebo je prisilny a znizuje ucinkok ockovania 🙂

3petka
20. aug 2017

@vendulena ahoj, mne to tiež doktorka povedala a veru že som aj dala. Ja si pamätám že aj mne mama hneď dávala čiapok už keď som bola väčšia. Akurát teraz keď sme boli na mmr tak som nedávala nič.

kikuska111
1. okt 2020

Ja som nedala nurofen detom pred očkovaniami po očkovani pri teplote ked mali 38.5

kikuska111
1. okt 2020

A hned aom dala studene obklady