Odstavenie dvojročnej závisláčky

vektricka16
23. feb 2019

Ahojte dievcata, chcem odstavit moju 2rocnu zavislacku.Chcem aby zatial dudkala len rano naobed vecer a v noci..a medzitym ked bude chciet sa potriem niecim aby nechutilo a pomaly si odvykla od tolkeho dudkania a neskor za par dni zase neake dudkanie vynechat..len neviem ci je to dobry napad takto alebo radcej uplne odstavit..len ju nechcem moc trapit.Tie co to mate za sebou poradte. Dakujem

lucyluv
23. feb 2019

Je to individuálne, moja 1,5r nevedela pochopiť, prečo raz môže a raz nie. Ja som si potom skúsila prelepit bradavky leukoplastom a zobrala to úplne v pohode, tak som to už vydržala a podarilo sa, už 3t sa nekoji. U nás sa to podarilo jednoduchšie úplným odstavením.

lucyluv
23. feb 2019

Teda ešte doplním, že prvé noci som jej ešte pár krát dala cucnut nadranom, aj mne bolo treba ešte uvoľniť prsia.

evittam
23. feb 2019

@vektricka16 2rocne dieťa uz plne chápe cize robit z neho ....ze raz je a raz nie nevidim ako rozumne. Proste prestať dojčiť uplne. Btw.2rocne dieťa uz nepotrebuje ani mlieko ani dudlat.😉

diewcatqoo
23. feb 2019

@vektricka16 ahoj, kolkokrat do dna ju este kojis, ked to planujes zredukovat na rano, obed, vecer a noc? Dvojrocne dieta sa cez den da uz zabavit tak, aby na prso pocas dna nepomyslelo.
Ja som syna pred druhymi narodeninami planovala odstavit. Namazala som si prsia genciankou, zalepila leukoplastom a bolo bibi. 3 dni vydrzal, bolo trochu placu, ale menej, nez som predpokladala. Potom bol chory, mal teplotu a nemohol spat. Prislo mi ho luto, tak som dala prso pred spanim a predspankoveho cuckania sme sa nezbavili doteraz. Ma 2r a 2m.
Vysvetlila som mu, ze mliecko ma len na spinkanie a cez den je tam bibi. Zo zaciatku chcel, ale zabavala som ho inymi vecami, tak, aby na prso cez den vobec nepomyslel a po par dnoch uz nechcel. Ak mu teraz pocas dna ukazem na prso, uteka a hovori, ze je tam bibi. Ale na vecerne zaspavanie prso musi byt... zatial nam to obom takto vyhovuje.

vektricka16
autor
23. feb 2019

@lucyluv hm asi by bola veru pomylena z toho ze raz ano raz nie, len uz len kvoli tomu zaspavaniu som to chcela lebo zatal len na prse zaspava 😏

vektricka16
autor
23. feb 2019

@diewcatqoo no to moja sa koji az moc casto za den,niekedy aj kazdu hodinu sem tam kazde dve..najhorsie je ze na nom aj zaspava aj naobed aj vecer 😏toho sa asi najviac bojim ako to bude....my sa hrame alebo nieco robime a ona z nicoho nic si zmysli dudkat..tak je to take,lebo dudel nechcela ani umele mlieko ani doteraz ho nechce a ona sa s nim aj ukludnuje lebo aj zuby este idu aj slaby papkac tak asi aj preto🤔zas keby uz je leto tak sa da lepsie zabavit keby sme stale vonku ale do leta cakat uz veru nemienim....jej aj poviem ze mam boo ze ma to boli aj mi povie ze tam mam boo ale nezajem...ale ze havo vsetko mliecko spapal ale jej je to jedno....

diewcatqoo
23. feb 2019

@vektricka16 preto som sa pytala, kolkokrat ju pocas dna kojis, lebo potom asi nepotrebuje moc jest... moj bol taky isty. V roku a pol visel vkuse na prse cely den a nic nejedol, len obcas nieco zobol. Bola som z neho na prasky. Myslela som, ze ak odstavim, nebude mat uz vobec ziadnu vyzivu. Tiez nechcel cumel, ani um..
Po case mi uz dochadzali nervy, lebo bolo neprijemne, ak sa v nevhodnej chvilu zacal natahovat za prsom. Tak som skusala natriet octom, neskor ciernym korenim, palivou paprikou.. nic s nim nehlo, vobec mu nevadilo, ze to stipalo. Ani rozpravky typu, ze havo spapal a pod. Potom som zalepila s leukoplastom a ani to nepomohlo, reval jak tur. Az ked som namastihla prsia s genciankou a videl, ze su fialove a povedala mu, ze naozaj bolia a spolu sme na ne lepili leukoplast, toto zabralo.
Odkedy nekojime pocas dna, pekne zacal vsetko papat. Tiez zaspava na prse na obed a vecer, ale uz to nie je take, ze musi cucat.. skor sa len prituli k prsu, obcas vezme do pusy.. akoby sa chcel len uistit, ze tam stále je. Myslim, ze coskoro sa nam podari odburat aj to zaspavanie. Nechcem to robit moc nasilu, lebo zatial to vyhovuje aj mne, ze ho nemusim kazdy vecer dlho cicikat, ale len si lahne na mna a do 5 min je tuhy.

maminazuzina
23. feb 2019

@vektricka16 Ja to mam za sebou uz 2x. Syna som odstavila ked mal asi 2r 2m - pred obednajsim spankom som si prsnik potrela citronovou stavou a isli sme na to. Maly sa pricucol a hned sa odtiahol. Povedala som mu, ze mliecko sa pokazilo. Odvtedy som s kojenim prestala. Mlieko som si parkrat odsala a tym sa to skoncilo. Odvtedy (na obcasne nocne mory) nam prespi celu noc. Teraz ma 5r 5m. Toto iste som skusila teda aj pri dcere. Ta sa prisala a cucala 🙂 ze to bolo kysle, nevadilo. Tak som jej ho vybrala a povedala tiez, ze mlieko sa pokazilo. Ona uz bola ale tazsi oriesok ;) Trvalo mi to 2 dni a 2 noci, kym si na to zvykla. Ona sa budieva viac ako sa budieval syn, no aj ona mava noci, ktore prespi cele. Teraz v aprili bude mat 3r, odstavila som ju takto pred rokom, do 2 r jej vtedy chybali 2 mesiace. Osobne si myslim, ze ked uz sa rozhodnete odstavit, tak uplne, nedelit to. Drzim paste 🙂

lucyluv
23. feb 2019

@vektricka16 moja tak isto zaspavala iba na prse. Ked som ju odstavovala, uspavala som ju na rukách. A teraz už občas zaspí aj tak že leží na mne, alebo pri mne.

maminazuzina
23. feb 2019

@vektricka16 Este doplnim, ze syna som potom zo zaciatku uspavala v kociku - stala som na mieste a kocik hore dole. A dcera prve dni na mne.

vektricka16
autor
23. feb 2019

@lucyluv hm aj moja len prso...a ked som skusala odstavit tak od unavy na rukach zaspala co tak strasne plakala...isla som polozit a hned bola hore,Tak na rukach som ju mala cely cas...a potom som dala lebo mi jej bolo luto🙁

vektricka16
autor
23. feb 2019

@diewcatqoo a ked ste ho odstavili sa rozpapal pekne?dcerka ma malo kil este ked bude par dni plakat nieco schudne...tak hadam potom to dobehne...

lucyluv
23. feb 2019

@vektricka16 moja az tak neplakala, ale to preto, že pozrela na prso a videla, že to nejde, lebo bolo prelepené. Taký plač by som ani ja nevydržala. Prvú noc som jej dala ešte 4x nad ránom napiť, druhú noc uz len raz a tretiu už nebolo treba tuším vôbec. Ona sa mi v noci budila aj 10x. Teraz spinká oveľa lepšie.

vektricka16
autor
23. feb 2019

@vektricka16 tak dakujem dievcence za rady aj nazory a budem sa muset nato uz dat a hadam to zvladnem neako teda aj dcerka hlavne...

diewcatqoo
23. feb 2019

@vektricka16 ano, po zredukovani kojenia len na zaspavanie sa rozpapal. Obmiename sice stale nejakych 10 jedal dookola, ale zje pekne celu porciu, niekedy aj duplu. Predtym zjedol nejake 2-3 lyzicky a koniec.
A spinka pekne celu noc. Par noci sa este budil 1-2x na to, ze bol smadny. Dali sme vodu a spal dalej. Ked som ho kojila, mavali sme noci, ze bol niekedy aj kazdu hodinu hore.