icon

Ako postupovať pri zoznamovaní sa s 3-mesačným psíkom?

Dnes o 21:04

Ahojte o mesiac nás poteší nový čelne rodiny. Bude nám privezený zo zahraničia v 3 mesiacoch. Ako postupovať pri zoznamovaní? Čo by mal 3 mesačný psík vedieť? Máte nejaké rady pre niekoho kto si vždy adoptoval psikov 1r+? Ďakujem

anonym_0aaa8c
Dnes o 21:15

tak bude stena ci rocny? ak stena je to easy-venovat sa mu ..ak stasi dat mu cas .. nech si okuka ludi ,domacnost okolie.. rocny je stale stena .. bude sa ucit spoznavat .. bude mat aj nehody ... hlavne nerozmaznavat a ani nebyt extremne prisny .. vziat si volno a byt prve dni ak je moznost tyzdne s nim ..

autor
Dnes o 21:25
@anonym_0aaa8c

tak bude stena ci rocny? ak stena je to easy-venovat sa mu ..ak stasi dat mu cas .. nech si okuka ludi ,domacnost okolie.. rocny je stale stena .. bude sa ucit spoznavat .. bude mat aj nehody ... hlavne nerozmaznavat a ani nebyt extremne prisny .. vziat si volno a byt prve dni ak je moznost tyzdne s nim ..

@anonym_0aaa8c píšem že bude privezeny 3 mesačný. Doteraz som adoptovala vždy 1+.

anonym_f8ef57
Dnes o 21:29

Ahoj, a mas riadne zabezpeceny dovoz na Slovensko so vsetkymi nalezitostami? Az na vynimky je cez vacsinu prechodov hranic podmienka 15+ tyzdnov veku stenata (to mas uz 4mesacne steniatko). Ja len pre istotu, aby ste nemali problem na nejakych hraniciach.

autor
Dnes o 21:34
@anonym_f8ef57

Ahoj, a mas riadne zabezpeceny dovoz na Slovensko so vsetkymi nalezitostami? Az na vynimky je cez vacsinu prechodov hranic podmienka 15+ tyzdnov veku stenata (to mas uz 4mesacne steniatko). Ja len pre istotu, aby ste nemali problem na nejakych hraniciach.

@anonym_f8ef57 všetko je zabezpečené zo strany chovateľa.
Nieje to prvý ani posledný psík čo od neho cestuje.

wolf_
Dnes o 21:38

Pri zoznámení koho? Vy ako noví majitelia so šteniatkom? Podľa mňa nijak špeciálne. A čo by malo 3 mesačné šteňa vedieť? Mňa by určite zaujímalo ako prebiehala socializácia (kedže v 3 mes sa už akurát +- tá najintenzívnejšia fáza ukončuje). Ako bolo/je navyknuté na základnú manipuláciu. Ako a či bolo navykané na vykonávanie potreby vonku atak. Ako bolo navykané na takú tú základnú spoluprácu s človekom - motivácia, nejaké základy luringu apod. (Ale to už závisí aj od toho, čo za plemeno to je resp. čo máte v pláne vy v budúcnosti s tým psom robiť)
Resp. povedala by som to tak, že 3mesačné šteňa nemusí vedieť vlastne ešte nič. Skôr sa tak ako keby zžíva s našim svetom a pomaly sa mu ukazuje ako to tu s nami chodí 🙂 Čiže aj preto by ma primárne zaujímalo do akej miery a ako sa mu ten svet a to fungovanie s človekom ukazovalo. Ale ak ste vybrali dobrého chovateľa tak by som verila, že vie čo robí a že mi dá šteňa s kvalitným základom 🙂

autor
Dnes o 21:45
@wolf_

Pri zoznámení koho? Vy ako noví majitelia so šteniatkom? Podľa mňa nijak špeciálne. A čo by malo 3 mesačné šteňa vedieť? Mňa by určite zaujímalo ako prebiehala socializácia (kedže v 3 mes sa už akurát +- tá najintenzívnejšia fáza ukončuje). Ako bolo/je navyknuté na základnú manipuláciu. Ako a či bolo navykané na vykonávanie potreby vonku atak. Ako bolo navykané na takú tú základnú spoluprácu s človekom - motivácia, nejaké základy luringu apod. (Ale to už závisí aj od toho, čo za plemeno to je resp. čo máte v pláne vy v budúcnosti s tým psom robiť)
Resp. povedala by som to tak, že 3mesačné šteňa nemusí vedieť vlastne ešte nič. Skôr sa tak ako keby zžíva s našim svetom a pomaly sa mu ukazuje ako to tu s nami chodí 🙂 Čiže aj preto by ma primárne zaujímalo do akej miery a ako sa mu ten svet a to fungovanie s človekom ukazovalo. Ale ak ste vybrali dobrého chovateľa tak by som verila, že vie čo robí a že mi dá šteňa s kvalitným základom 🙂

@wolf_ áno myslela som nás so psikom. Viem že psík je v dobrých rukách a venujú mu 100% času u chovateľa. Takže zasa tohto by som sa moc neobávala.

anonym_99eae6
Dnes o 21:50

@anonym_autor 1.) Zvolit vhodny spolocensky odev.
2.) Nacvicit si zdvorilostne frazy pri zoznamovani.
3.) Nezabudnut na hygienu, sviezi dych a antiperspirant je zaklad.
4.) Pozriet sa do zrkadla a nahlas povedat:" Som este tupsi ako kilo gytu."
5.) Navstivit psychiatra a zacat s medikameznou liecnou. 😂

autor
Dnes o 21:56
@anonym_99eae6

@anonym_autor 1.) Zvolit vhodny spolocensky odev.
2.) Nacvicit si zdvorilostne frazy pri zoznamovani.
3.) Nezabudnut na hygienu, sviezi dych a antiperspirant je zaklad.
4.) Pozriet sa do zrkadla a nahlas povedat:" Som este tupsi ako kilo gytu."
5.) Navstivit psychiatra a zacat s medikameznou liecnou. 😂

@anonym_99eae6 ? Trapošiť môžeš ist inde.