icon

12 ročná dcéra má frajera a prichytila som ich pri bozkávaní

alexandra280082
25. jún 2020

Ahojte. Potrebujem pomôcť. Moja 12 ročná dcéra má frajera -Damiána. Je to milý slušný chlapec ale včera keď bol u nás som vošla do izby a bozkávali sa. A nie nehovorím a nevinnej puse na ústa. Mám pocit že po včerajšku poznajú každú časť úst zo vnútra toho druhého. Neviem čo mám robiť. Prosím poraďte mi. Ako by ste sa zachovali vy?

kassandra25
26. jún 2020

@alexandra280082 chybaje v tebe. Co tam u vas robil?? Kto hobpustil? Ajvmily a slusny chlapec sa moze vyspat s tvojou dcerou.

kassandra25
26. jún 2020

@alexandra280082 no, malo domacich prac davas dcere, asi nema hracky a pustas chlapcov k vam dnu, potom sa necuduj.

jaskolka
26. jún 2020

Píšeš, že si v šoku, že sa vášnivo bozkávali, čo máš robiť a vzápätí pises, že máš až prilis benevolentnu výchovu, že sex nie je tabu od 15,a ze ty aj mama ste otehotneli ako deti.12 ročne decko nemá čo mat v zavreté izbe chalana, koniec, bodka. Prehnane kamarátskou výchovou im dávaš zelenú, si pre nich kamoška v prvom rade, nie mama s autoritou, to je prvá chyba . Čomu sa teda vlastne čudujes? Ze o rok, dva, ti príde dcérka domov s bruškom? Potom kľudne plač, kric, sťažuj sa. Nemusí sa ti to páčiť, sorry za priamost, ale sama si si na vine, čo si vychovala, to máš.Nevyhovaraj sa na školu, netflix a neviem co, dcéra si veru zaslúži aj poriadnu facku.Ale ty si predsa nechceš pokaziť skvelý vzťah... Tak potom sa nediv, nesťažuj, a nabudúce im nechaj voľnú spálnu, veď určite potrebujú aj sex už dat

miadi
26. jún 2020

Ved si spokojna stym ako to mate. Co si dovolila tak co bude z babky prababka v 45ke. Mate asi v rode taku tradiciu. . Je to Strasne skoro. Mat frajera v 12 ke a bozkavat sa francuzaka. Ako by som sa zachovala ja? K nam nebudu chodit detsky frajeri ani teenagerski. Domov len važnu znamost v plnoletosti.Takze ti neviem poradit ..uz je neskoro. Uz len sa uistit ze chape ake formy antikoncepcie su.
@viikkki to mas asi z dakej reality show o teho pubertackach. Lebo žijem roky ani nie hodinu cesty od usa a chodim tam x krat a vobec to Nie je bežne 13-14r tehule.

moonlight1210
26. jún 2020

@alexandra280082 ak sa vam skorym prvym tehotenstvo zadari aj v tretej generacii, tak sa jednoducho v meste vzijete ako rodina, kde dievcata s pozehnanim matiek tradicne sexuju uz v detskom veku. Co horsie sa moze stat?
V takej renesancii bezna vec, tam rovno dvanastrocne vydavali a cakali, ze v trinastich najneskor budu mat prve dieta. Patnastrocna uz bola stara dievka.

Ked na tom nechces nic menit, ani zasiahnut, ani ukazat autoritu (nehovorim kricat, ci trestat, len mat u dietata aj respekt, aby aj posluchlo), tak je zbytocna tato diskusia.
Nabuduce potichu zavri dvere, nerus a chod si kopnut panaka na ukludnenie.

Alebo si posad dceru, popytaj sa kolko vie o sexe a o plodeni deti (niekedy deti vedia, ako sa da otehotniet, no zaroven naivne veria mytom o “zarucenych” sposoboch, ako pri tom neotehotniet, a potom sa cuduju). Aj o tom, co po narodeni dietata nastane. Zodpovednost, zmena zivota, atd.
Vysvetlite si sposoby ochrany, vysvetluj jej to po lopate ako malej.
Nech kludne aj prevracia ocami a vzdycha, ze si trapna. Ale pocuvat bude (ak mas dost autority).
Skus jej aj vysvetlit, ze prvy sex by mal byt s niekym, kto za to stoji. Nie preto, ze chalan nalieha, vyhraza sa rozchodom, alebo “vsetky baby to uz (vraj) robili”.
Nech nema potom celozivotnu spomienku, ze to urobila z nespravnych dovodov, ale uz to nezmeni.

Ak si viac kamoska nez matka, chod s dcerou za niekym, kto tu autoritu u nej ma.

A ked si si urobila matka=kamaratka, tak sa necuduj, ked sa ti dcera vymkne a zariadi si po svojom tolerancia=anarchia.
Mama ma byt kamoska, ale odtial potial. Tiez som s detmi kamoska, aj s tymi v puberte. Mame spolocny humor, porozpravame sa. Ale posluchat musia. A posluchaju. Obcas s frflanim, prevracanim oci, nespokojnym fucanim, ale posluchaju.

ibrunova
26. jún 2020

@alexandra280082 a ten Damian má koľko rokov?

terezka1947
26. jún 2020

@alexandra280082 mama nie je kamaratka....mama je mama

terezka1947
26. jún 2020

Akoze....vela veci chapem a tym,ze mi rastu deti prehodnocujem nazory.
No ale napriek vsetkemu.....ticho tolerovat vztah a telesne prejavy vo vlastnom dome.....a este chodit okolo izby po tichu,vediet,co sa tam deje,ale nechavat "mladym"priestor.....tak toto je cez ciaru.
Laska nie je o skusani....a predsa v 12 nemozem dieta uplne kontrolovat,no rizhodne nemozem ticho sledovat a mlcat pri bozkavacka h,len nech si nepokazim vztah.
Lebo dietatu mozem pokazit zivot.

hastrmistr
26. jún 2020

Hlavne na nu nevrieskaj a nerob bordel,dievca je v puberte,skusa nove veci a bozkavanie je jedna z nich....moja dcera ma 12 este sice ani nepomysli na chlapcov ale iste by som jej nezakazoval.ked nosi frajera domov tak to znamena ze nic neskova,treba si ju posadit a porozpravat sa....najdolezitejsia je dovera

eva112014
26. jún 2020

@alexandra280082 Ahoj, nečítala som úplne všetky komentáre.
Avšak tvrdenie, že v našom veku toto nebolo atď., je dosť mylné. A to tiež mám pomaly 40. Ja som vyrastala na dedine. A veruže sa 12 ročné už bozkávali. V triede nás bolo 13 dievčat a z nich sa už 8 bozkávalo už. Dokonca na plaveckom, keď sme boli tiež. Rodičia? Tak mnoho z nich podľa mňa dodnes toto nevedia, že ich dieťa, čo robilo, nerobilo. A rada typu:" zakazuj, krik, trest ....." Aby potom dieťa ti neutekalo z domu....
Ja som nemohla mať frajera ani na strednej. Mala som takú výchovu. A preto, keď som zmaturovala aj odišla som z domu s frajerom bývať. To tiež nevedela moja mama predýchať. Sme spolu dodnes. A vieš prečo? Lebo ona bola tehotná v 17. Bola na potrate. Tak preto tá prísna výchova bola na mňa. Toto som sa dozvedela, keď som bola ja tehotná. A čo som jej vtedy ja povedala, to by nechcela žiadna žena, nie to ešte matka počuť.
Babka nezvládla jej tehotenstvo. Moja mama psychicky nezvládla moju výchovu. Lebo vychovávala so strachom. Nikam ju nepustím, nič sa nestane. A robila mi toto doslova.
P.S. dodnes som na potrate nikdy nebola.
Páči sa mi, že ty takouto matkou nechceš byť. A veru pravdu máš, ona s týmto Damiánom môže sa bozkávať aj na prestávke vo vecku, či hocikde. Tomuto nezabrániš. Pomôže ti tvoj jasný rozum, rozprávanie svojich skúseností, vysvetľovanie a dôvera. Keď stratí sa dôvera dcéry k tebe, nič, nič ti nepovie. Deti robia chyby ako aj dospelí ľudia. Keď nedôverujú rodičom, ale hocikomu inému, u mňa taký rodič zlyhal na plnej čiare.

rachelkk
26. jún 2020

V 12 rokoch má frajera v izbe ??? Si robíš srandu však . Čo bude robiť v 18 ke v tej izbe keď v 12 tich má prvú métu zasebou. Ja mam 25 rokov a teda doba nedoba ale vychovávať treba a nie sa báť že náhodou sa pohadate a už nebudete kamošky.

evica01
26. jún 2020

To je kolkacka 12 rocna?

kristiii
26. jún 2020

@eva112014 presne to som chcela napísať s tou dobou, tiež som mala kamarátky, čo sa v 12-tich už veselo oblizovali, jedna z mojich najlepších chodila vtedy asi so 16-rocnym a nakoniec bola posledná, čo sa s niekým vyspala. Takže by som zas nepreháňala, že teraz musí ostať o rok automaticky tehotná. A tiež by som to určite neriešila krikom či fackami, aj s "deťmi" sa dá baviť aj normálne. Mňa tu tie rady šokujú viac ako chovanie tej malej, ale asi som divná 🤔😆

nika898
26. jún 2020

@alexandra280082 necitala som všetky komentáre iba pár. Ja som tiež v tomto bola kvietok a rodičia na mna kričali a vyhrážali sa. Malo to opačný efekt. Tiež som začala so sexom v 15 no našťastie som neotehotnela dávala som si pozor, ale všetko som si musela zistiť a zaobstarať sama. Myslím že v mojom prípade by mi pomohla mat mamu aj ako kamosku. Dohovor jej a vysvetli čo sa môže stať a že sa musí chrániť. Frajera by som dovolila ale len pri otvorených dverách aby sa nemohli toľko olizovať 😉

viikkki
26. jún 2020

@miadi nehovorím ,že to je bežné a nie nemám to z Tv 😀... Daj iba na internet pregnant at 13-14...len som chcela naznačiť ,že v dnešnej dobe bozkávanie v 12 nieje nič strašné a len si treba pohovoriť s dcérou aby sa ona aj jej rodičia nedostali do problémov keďže žijeme na Slovensku a je pod zákonom 😌

miriam11
26. jún 2020

@alexandra280082 no ja by som narobila cirkus. Hanba nehanba.. ..

terezka1947
26. jún 2020

Mozno mamickam -kamaratkam je lahsie vysvetlit sexualnu vychovu a dat na stolik v detskej izbe kondomy,ako vysvetlit,ze laska je nieco ine s o inom.....nie je to iba sex.
Dievca,ani chlapec nestratia "lasku" iba preto,ze vedia povedat "nie".
Mozno mladi prave v tomto potrebuju podporu rodicov,ze nemusia robit,co oni.nechcu,no kazdy to ma za sebou a chcilu byt IN.
A mozu mat napriek tomu svoju hodnotu.
A myslim,ze toto.bolo pre vsetkych rodicov vzdy tazke,no v dnesnej dobe obzvlast.

breznica
Autor odpoveď zmazal
sandrika1986
26. jún 2020

Ja mam dceru zachvilu 12.rocnu a neviem si to predstavit...nastastie ma ine zaujmy...

12.rocne dieta bez ohladu na to ci je viac vyspele alebo menej vyspele, aby mala frajera...?
Niekde je chyba...
Podla mna ma mat ine zaujmy a nie chlapcov, bozkavanie a pod..
Dnes je to bozkavane a pozajtra bude uz co ?
Preco ich nechavas v izbe len tak v style dievca a chlapec ?
Ja by som na moju povahu razne zakrocila !!!

Tvoja dcera musi mat vymedzene hranice...niekedy je na skodu byt benevolentnejsim rodicom, dcera skusa...ako sa hovori: Zakazane ovocie, chuti najviac !
Dnes je to takto, ale zajtra to moze byt inak !
Musis byt na nu razna, hned zo zaciatku, lebo neskor uz moze byt velmi neskoro....

Ked sa nieco stane, ty budes ako rodic zodpovedna..

Drzim palce 🙂

jantato
26. jún 2020

ako dosť skoro, ja mam chlapca 12 bude mat, a teda ma kopu kamaratok, aj sem tam su u nás ked je velmi zle pocasie, ale prevažne su cele poobedia vonku pri cinžiaku, hraju schovky,behaju na kolobežke, dokonca si kreslia kriedami.... čiste decko je ten môj syn ešte,mam ho stale na očiach,sú len na preliezkach pri činžiaku. No pevne verim že mu to ešte dlho vydrži...

makova333
26. jún 2020

@alexandra280082 je rozdiel medzi tym, ci sa bozkavaju v skole (to ovplyvnit nevies, ale tak hadam je tam nejaky dozor a aj "zalubenci" maju nejaky respekt) a tym, ze doma v detskej izbe (to ovplyvnit vies).

terezka1947
26. jún 2020

@makova333 suhlasim.....doms,s odobrenim rodica je to akoby "ved nuc zle nerobim,aj mama s tym suhlasi..ma to tak byt".

zojanka
26. jún 2020

@alexandra280082 ak ti to pomôže ja som v 12tich tiež mala frajera s ktorým som sa bozkávala (ale nie doma) a nič sa mi nestalo :D

mam1na
26. jún 2020

Mne to skôr príde, po prebehnutí tvojich komentárov, že jej správanie schvaľuješ, obhajuješ, neviem, čo chceš vlastne počuť. Tie bozky opisuje, akoby malo dôjsť k niečomu viac. No v prvom rade, neviem, prečo boli zatvorení v izbe. Je to proste už taký vek, kedy niekto dospieva skôr. Ty si mama, mala by si zakročiť. Ak ste s dcérou také kamarátky, tak vieš, čo treba robiť. Si myslím...
Detstvo je iba raz...

tinqua
26. jún 2020

A potom sa niekto cuduje, ze sa bojim o deti...znamej dcera si v 11 vypocula od spoluziaka, ze "vyfajci ma", netusila co to znamena tak sa doma pytala...rodicia v soku...v telke bezi od rana do vecera dva a pol chlapa, friends a kopec serialov kde riesia len vztahy a sex...vdaka bohu, ze moja sestrocna nicomu nerozumie a jedine co vie, ze deti sa rodia z lasky...ale na druhej strane je platonicky zalubena do Aquamana, aky je krasny, svalnaty a potetovany 🙈...ja teda akoze neviem ani co na to povedat...ci byt rada, ze to neni justin bieber alebo byt zhrozena ze moje 6 rocne babatko eviduje muzske pohlavie natolko, ze uz ma vyhraneny "vkus" ...

nika185
26. jún 2020

sama si napísala, že s maminou ste mali skoro dieťa, práve preto by sex u vás mal byť tabu aspoň do 18, samé ste pocítili, že mať dieťa ako ešte dieťa nebolo moc ružové, týmto spôsobom to docielíš možno aj u svojej dcérky, len aby neotehotnela ešte aj v tých 12-tich, zamyslí sa, čo potom? Je to ešte dievčatko. A čo je vlastne to tabu u vás, dieťa všetko už vie? To, že ma chlapca, by som v jej veku brala ako kamaráta, skúšajú všetko, v telke na nete toho nájdu viac než dosť ako sa inšpirovať, to je jasné, bozky prídu, puberta začína skôr, ale ako píšeš, že si pomaly prevrtávali mandle, tak to išlo do tuhého a ktovie keby si vošla neskôr do tej izby. Ja mám déru 16 ročnú, ktorá má kamaráta už vyše roka, ale poviem ti pravdu, domov si ho nevodí a ani ona ku nim nechodí, pokiaľ nebude mať 18 rokov určite jej to nedovolíme. Čo už robí vonku, tomu nezabránime i keď viem, že tie bozky tam určite sú, sú to prvé lásky, aj my sme si tým prešli. Ale prikláňam sa k názorom žien, žeby si nemala dovoliť, aby chodil ku Vám. Lebo to je naozaj brána k sexu a to hádam nechceš. A keď to je tabu u vás do 15 rokov, vysvetli dcérke ako sa veci majú. Je dobré, že máte kamarátsky vzťah aj ja ho mám, , ale nedovolim dcére, aby to zneužívala, určite jej dávam pocitiť aj to, že v prvom rade som jej mama. Ak by sa stalo, žeby aj zostala tehotná, neurobím nič, určite to prijmem, ale uvedomujem si, že v takom veku byť matkou....Určite si aj ty ešte mladučká ked si ju mala tak skoro, porozmýšľaj aké to bolo mať dieťa v takom veku, kdežto ona má ešte , len 12. Dievčatá na diskotékach , po večeroch vonku a ty s dieťaťom na rukách. Dieťa mať je krásne, ale ja hovorím o tom, že dieťa, ktoré chcelo ešte žiť a užívať si s rovesníkmi a chodilo ešte do školy malo dieťa. Preto by som robila ja v prvom rade všetko, aby som tomu zabránila, aby si moja dcerka uživala mladosť aj inak. Dnešná doba je veľmi pokazená doba, neurobíme nič. Ale aspoň jej to vysvetlí, čo ju potom čaká, tehotenstvo, pôrod, starostlivosť, prebdené noci, plač....Možno bude opatrnejšia. Držím palce, aby si to zvládla.

ibrunova
26. jún 2020

ja mám z autorkinho príspevku skôr pocit, že sa chcela pochváliť, že ona sa narodila mame v 15, dcéra jej v 16 rokoch a už aj tretia generácia ide v týchto šľapajach. Nechápem, ako niekto môže schvaľovať sex v 15. nevravím, že sa nedeje, ale schvaľovať??

petkaaa
26. jún 2020

@alexandra280082 v 12 rokoch si v pohodičke dovolila dcére frajera, len preto, že jej nechceš veci zakazovať? Od 15 je sex u vás dovolený? Úžasný príklad a hodnoty dávaš svojmu dieťaťu... to, že ty aj tvoja mama ste mali deti ešte ako deti neznamená, že tak necháš aj svoje dieťa. Príde ti to v poriadku, že 12 ročná sa zatvorí s chlapcom v izbe? O dva roky tu budeš písať že máš tehotnú dcéru a ako jej vieš pomôcť? Je pekné, že máš s dcéru pekný blízky vzťah, ale si v prvom rade mama autorita, až potom mama kamarátka. Nedovoľ jej všetko, lebo ti to prerastie cez hlavu a dieťaťu zničíš život.

sunny8
26. jún 2020

Moja prvá pusa bola cca v 16 😂 v 12 som nemala o takých veciach ani šajnu. Hrali sme sa po vonku bicykle korčule kolobežky .. nechápem čo je v dnešnej dobe taký trend všade sa ponahlat

prasiatko30
26. jún 2020

Ako fakt mi to pripada ze niekto sa chce chvalit tym aky je liberalny a kolega svojej dcery - v 12 r ma dieta rozmyslat uplne nad niecim inym ako nad tym aby malo frajera/ku pokial nie si schopna ju motivovat k nejakej inej cinnosti tak dcera pojde vo vasich stopach lebo to vidi normalne - tak ako aj ty to vidis normalne a nechapem na co sa s niekym potrebujes o tom diskutovat