icon

12 ročná dcéra má frajera a prichytila som ich pri bozkávaní

alexandra280082
25. jún 2020

Ahojte. Potrebujem pomôcť. Moja 12 ročná dcéra má frajera -Damiána. Je to milý slušný chlapec ale včera keď bol u nás som vošla do izby a bozkávali sa. A nie nehovorím a nevinnej puse na ústa. Mám pocit že po včerajšku poznajú každú časť úst zo vnútra toho druhého. Neviem čo mám robiť. Prosím poraďte mi. Ako by ste sa zachovali vy?

blondiee83
26. jún 2020

@casavina budú ako kamošky spolu kocikovat 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
Ako tak pozerám, zbytočne sú akékoľvek rady. Autorke je to podľa mňa úplne jedno.
Tento príspevok je skôr takým zahnanin nudy, jemnou provokáciou a prikláňam sa k tomu, že je vymyslený.
Každopádne - krásny príklad toho, že peniaze môžu mať, rozum a správne hodnoty si za ne ale nekúpia 😉

caroline_
26. jún 2020

necitala som vsetky komentare , no podla mna zas az taka mala nie je...jedna vec je ze si frajera zobrala domov, ale to ze sa bozkavali na tom nic zle nevidim...ja som v 12 mala uz davn prve bozky za sebou a teda nie len s chlapcami :D a v 14 prvy sex, s mojim terajsim manzelom, takze som nikdy nestriedala chlapov ani nebola tehotna..a myslim si ze nejakymi zakazmi to vsetko len zhorsis...navyse to co pisem bolo pred 8 rokmi,odvtedy sa doba a zial aj "deti"zmenili..

vikykubik
26. jún 2020

12 r??? mam 13r dceru ale neviem si predstavit zeby mala frajera vsak to je velmiii skoro, vsak su to este detiiii
Niekde nastala chyba...

caroline_
26. jún 2020

@vikykubik velmi skoro???srandujes ? :D :D

petkaaa
26. jún 2020

@caroline_ Pre teba nie je v 12 rokoch veľmi skoro mať frajera? Dievča má času až až... kam sa má ponáhľať? Zmešká niečo? Bude menej cool medzi spolužiakmi? Podľa teba je normálne zatvoriť sa v 12tich rokoch s frajerom v izbe? Ešte s podporou rodičov?

blondiee83
26. jún 2020

A k tomu, že sa doba zmenila. Možno áno, zmenilo sa veľa veci, ale hlavne sa zmenili ľudia a ich zmýšľanie. Skôr nastal obrovský technický pokrok a prisup k informaciam. Ale že deti skôr dospievaju -no určite nie o pár rokov, to je trošku proti evolucii. Tu neokabatite.
Nech to akokoľvek hádžete na dobu, stále je to len o vás ako rodičoch a o vašej výchove a vašej zodpovednosti.
Deti v 12 r.nie sú zrelé psychicky a ani fyzicky na takéto prejavy lásky. Samozrejme existujú vynimky-ale že Katka z vedľajšej ulice mala sex v 14r a toho chlapa si aj vzala za muža, predsa nie je pravidlo, skôr výnimka. Treba brať ohľad aj na neskoršie sexuálne a pohlavné choroby, problémy, ktoré so sebou včasný sexuálnu život prináša. Je toho na nete kopec, treba tieto informácie pomaly tým detom dávkovať, aby si boli vedome toho, že to so sebou obnáša aj príliš veľkú zodpovednosť. Máme len jedno telo, problémov s počatím či vynosenim dieťaťa je neurekom-vidime to tu na denno dennej báze. Netvrdím, že za to môže skorý sex či väčšie množstvo partnerov (nie každý to tak má), nie som sexuológ...ale rolu to určite zohrava, pretože s tým ide ruka v ruke väčšie množstvo zápalov atd...
A čo som si len teraz rýchlo vygooglila, na psychiku a ďalšie vzťahy to má veľmi veľký vplyv a nie práve pozitívny...
Toto je komentár určený skôr pre ostatné ženy, autorku toto určite nezaujíma.

vikykubik
26. jún 2020

@caroline_ nie nesrandujem podla mňa skoro

deti95060810
26. jún 2020

@alexandra280082 to až v 12tich? My sme našu dcéru prichytili ako sa bozkáva pod jabloňou keď chodila do tretej tr..... Bol to sused a jej spolužiak zároveň.....
V piatej tr. pritvrdila - chodil za ňou chlapec čo mal 15 rokov.... čakával ju pred školou, pred domom.... Som zvedavá čo bude keď chodí teraz do 8 tr..... 😉

simca06022011
26. jún 2020

No neviem.. ja si pamatam, ze v rokoch mojej ZS sme sa uz bozkavali ako 6-7amci bezne... s frajerom samozrejme, nie hocikym. Do detskej sme si ich nenosili, rodicia nevedeli, ale bolo.. a teda neviem o ziadnej spoluziacke co by bola tehotna pred VSa podobne scenare ;) Treba jej to vysvetlit, treba to kontrolvoat... ale zase dramu robit? Ak ma vela casu na bozkavanie, treba jej dat nejake povinnosti. Ale vyhnut sa tomu nik nevyhne... ja som ako 6tacka ani nik iny okolo nas urcite Barbie neriesila... a aj dievcata starsie od mojej, myslim, ze presne vo veku tvojej dcera je jedna, ktore mam okolo maju frajerov (nie vsetky samozrejme) a rodicia to len kontroluju a koriguju. Snazia sa teda. Nehovorim, ze ich na zaciatku neslo porazit :D aj mne ide, ked si predstavim ,ze o chvilu nebudem riesit hadajuce sa "kamosky", ale frajerov..

ukulela
26. jún 2020

@alexandra280082 celkom ma odrovnal tvoj komentar: @casavina ja viem o tehotenstve v detstve viac ako dosť. Neviem či je len taká výchova v mojej rodine a v mojom okolí (kamarátky...) ale moja mama ma mala v 15, ja som mala dcéru v 16. Nehovorím že chcem aby moja dcéra otehotnela ešte ako malá ale u nás je proste dohoda, že od 15 sa sex toleruje, rozhodne sex nie je u nás žiadne tabu a priateľov a priateľky sa domov vodiť môžu v akom koľvek veku. Ja som len chcela zistiť aké pravidlá fungujú u vás a čo sa u vás toleruje.
... sex sa toleruje? ok, vsak zakon dovoluje, ale zrejme chyba nejaka sexualna vychova, alebo osveta, aleb neviem co, ked mate generacne sa opakujuce tehotenstvo v nedospelom veku.
... frajeri sa toleruju v akomkolvek veku? no ano, ale skratka aj dospely musi vediet, ze v 12r nemoze mat dieta akoze "vztah" a decku to treba vysvetlit. kriste pane, mas 28 rokov, mala by si mat v tomto celkom jasny nazor a ked mate s dcerou dobry vztah zrejme sa bavite o sexe a detoch a ochrane, ak uz teda ma menzes. zalezi len na tebe/vas rodicoch, aky bude mat dcera postoj ku sexu a ako bude zodpovedna, 12rocna pubiska sa moze chciet malovat, nosit podprdy a kozy von a cmulat sa so starsimi chalanmi, alebo moze vediet, ze su hranice, za ktore este z vlastneho rozhodnutia nepojde, lebo na to este nema. ale ak mlada uz teraz vie, ze mama je kamoska a ona moze mat frajera a o tro roky aj sex, tak co jej teraz zabrani postupne posuvat hranice, ked aj Damian bude chciet a mame to neprekaza, vsak nenamieta???
... a predpokladam, ze Damina je zrejme starsi ...

alexandra280082
autor
26. jún 2020

@ukulela Damián má 13 takže o toľko starší zas nie je. Ani rok to není

makova333
26. jún 2020

@alexandra280082 a ty si ako na to zareagovala?

ukulela
26. jún 2020

@alexandra280082 nuz, tak ak to spolu "potiahnu" dalej, tak ver tomu, ze minilamle o dva roky uz bude dceru lamat na sex, lebo "on uz bude moct" .... ja som tolerantna matka, aj otvorena a myslim si o sebe, ze som liberalna povaha. ale skratka absolutnu volnost 12r dietatu by som urcite nedala, matka ma byt scasti ajautorita. a dieta si same musi uvedomovat hranice. vies, ked si zhrozena, ze si dcera s damianom vymiena francuzaky, asi to ani podlateba nie je OK a treba to vykomunikovat ...

evica01
26. jún 2020

Mozno ma 12 a uz onedlho 13. Mozno nema cerstvych 12.
Preto som sa pytala kolkacka je.
Ja by som z toho vedu nerobila. No booooze tak sa bozkavala s kamosom. Je tam toho.
Velakrat mame stavnatejsie predstavy ako je skutocnost.
Poskusali, zasmiali sa...
Nerob z toho vedu.
Dcere povedz, ze sa nepatri bozkavat sa napr na verejnosti alebo v skole. Vies co myslim. Vysvetli jej, ze chlapci su klebetni a povedia si medzi sebou tak nech ich nestrieda lebo sa bude hanbit.

casavina
26. jún 2020

@ukulela ahoj.. co konkretne si pisala mne ked si ma oznacila? lebo som sa akosi v tom stratila..

terezka1947
26. jún 2020

Akoze....to rodic ma vychovavat k sexu?ci k laske?
Lebo kazda sme boli vychovavane inak a jasne,potom podla,seba urcujeme hranice.
Jedna zienka tu napisala velmi dobru myslienku-detstvo je len jedno.
Darmo,ze teraz deti dospievaju rychlejsie,no stale su to deti. Maju sa venovat inym veciam...
Jasne,ze skusaju....ved to patri k zivotu. Ale nechapem....to akoze ked zakon divoluje,to uz sa vsetko moze?
Tak potom jasne,ze mnohi muzi beru zeny ako beru....a nevidia v nich nic,iba jedno.
Kde je vychova k zodpovednosti za seba,za pocity ineho?kde je : laska sa neskusa,kde je to klasicke chodenie...spoznavanie sa?
Potom mi je jasne,ze plny.konik vztahov o nicom,uzivania si bez zavazkov...nestastnych zien s idiotmi.
Poznam sa mesiac...tak sa,rovno.nastahujem,ved tak sa,najskor spozname. Ved ok,spoznate....ale ked nieco sa nepaci...tazko zo spolocneho byvania vycuvat,zo.spolocnych hypotek....previazani financiami. Tak sa,tvarime stastne.....a po rokoch to.niekde buchne,uz su deti....vyhoreti,znudeni ludia,kt.vlastne ani nechceli byt spolu,ale uz si zvykli.
Cest vynimkam.
Lahsie sa rozchadza a,spoznava pri randeni....staci mat oci a usi otvorene. A nebyt zalezeni v izbe a jedine,co sa,spoznava,je telo toho druheho.
Ved to omrzi po chvilke.
Tak,ked uz detom v 12,toto dovolime....co bude v 20,30,40r?
Ved to budu zranene bytosti,hladajuce skutocnu lasku,vnutornu blizkost...suhru dusi,srdc,intelektov.
Som normalne znechutena z niektorych komentov.
Asi som.stara....neviem.

katlak
26. jún 2020

ja som sa v jej veku tiez este hrala ale napr v 14 som uz mala spoluziacku co uz mala co to za sebou. Cez prestavky nam rozpravala jej zazitky ako v krikoch svojmu tyzdnovemu vaznemu vztahu vyfajcila (a nebol to len jeden) ....Kedze doba ide veeelmi rychlo dopredu nechcem vediet co vsetko robia dnes 🙄

ukulela
26. jún 2020

@casavina sorry, len som skopčila koment, na kt. som reagovala. Aby bola zakladateľka v obraze, na čo odpisujem.

alexandra280082
autor
26. jún 2020

@evica01 ďakujem😉

alexandra280082
autor
26. jún 2020

@evica01 za mesiac má 13 a už bude ôsmačka

miadi
26. jún 2020

@viikkki tv a internet je to iste . To som uz davno pozerala na YouTube daku seriu o tehotnych teenagerkach ale to je proste vsade nejake % ludi nie je to štandart v USA . Aj take showky ze mama a dcera teen naraz tehotne.. co uz . Ked uz mà dovolenke frajera vodit domov tak urcite nie je ok nechat ich samych v izbe dvere zatvorene aspon do tej 15ky ked uz podla mami je to ok. Doveruj ale preveruj.

tosomja
26. jún 2020

Jaaaj, tak to už môže sa bozkávať vo veľkom. Nech nacvičuje, veď o chvíľu ma 15 🙈🤷

jamidea
26. jún 2020

@lavender273 konecne normalny nazor

ukulela
26. jún 2020

U nás na d dind sme mali párik, ona osmacka, on o 4 či koľko viac ... A veselo sexovali, všetci to vedeli. Ja som bola staršia a teda fest som to nechápala ... Hlavne jej mamu, že jej to nevadilo.

h_petra
26. jún 2020

@blondiee83 😁😁😁😁😁😁 prepac, ale to naozaj si v takom veku na chlapcov ani nepomyslela? 😁😁😁😁 ja som sa po prvy raz.v 12 tiez bozkavala a nic zle sa zo mna po tomto zazitku nestalo. Normalne som si nasla v dospelosti chlapa, vydala sa a mam deti.

Boze zeny... vy si niektore asi nepamatate vlastnu pubertu, alebo co.

jamidea
26. jún 2020

@alexandra280082 je to uplne normalne. Dnes dievcata pridu do puberty v 12-13 a hladaju to co sme my riesili v 15tich. Neviem preco kazda druha hned vidi tvoju dceru tehotnu. Porozpravat sa. Aj tak jej nezabranis v nicom, nie je 24hodin pod zamkom. Treba jej verit. A tteba jej aj povedat co- to o zakone a sexe do 15rokov. Cize zasa, ako som uz pisala sa rozpravat. NEVRIESKAT. Vrieskajuca matka je chudera co si sama sebe dokazuje a teeneger sa jej smeje.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
jamidea
Autor odpoveď zmazal
jamidea
26. jún 2020

@fidka79 trosku blby a sprosty koment. Ci nirlen trosku?

amienne
26. jún 2020

@blondiee83 Mna by napriklad zaujimalo kolko rodicov da zaockovat deti, najma teda baby voci HPV a ci sa so svojimi dcerami rozpravaju o takychto vaznych veciach. Pretoze zrovna tento rakovinotvorny virus priamo suvisi so sexualnou aktivitou trebars len oralnou. O emocionalnom prezivani sexu nastrocnych mam tiez svoj nazor a nikto ma nepresvedci, ze priemerne 14 rocne decko je na to pripravene. Ze ho to laka lebo je zvedave, vsade to vidi, pocuje o tom ... nepochybujem ale to neznamena, ze je na to psychicky skutocne zrele.
@jamidea to, ze niekto citi fyzicku pritazlivost voci druhej osobe skor a iny neskor je fakt. Myslim, ze tu ani tak nejde o pusu ale o fakt, ze pripustame ako normal mat v takomto veku partnera, ze je uplne v pohode ak si ho vodi dieta pod zakonom domov a travi s nim volne chvile osamote. Tak asi karty hrat nebudu po cely cas a ak vravime, ze deti tak straaaasne rychlo dospievaju.